Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη κόντρα στον Αστέρα έβαλε ακόμα έναν... επίδεσμο πάνω στο πληγωμένο του σώμα και κατάφερε να πάρει βαθιά ανάσα, καθώς πηγαίνει στη διακοπή με ένα σερί τριών νικών στο ελληνικό πρωτάθλημα όντας μόνος στην 3η θέση του πίνακα της Super League.
 Όχι, οι «ασπρόμαυροι» στο παιχνίδι με τον Αστέρα δεν... έθελξαν, ίσα ίσα δεν ήταν και το καλύτερο τους παιχνίδι, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν και αυτό είναι το σημαντικό. Ο Δικέφαλος με αυτά και με εκείνα κατάφερε να ανακτήσει λίγη από τη χαμένη αυτοπεποίθηση του και αν κερδίσει και την ΑΕΛ για το Κύπελλο θα έχει κάνει το ιδανικό κλείσιμο, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα φέτος. 

Το σύνολο του Λουτσέσκου κόντρα στους Αρκάδες είχε σαφές αμυντικό πρόβλημα, σε σημείο που οι παίκτες του στην αρχή... μάρκαραν με τα μάτια. Στο πρώτο τέρμα του Αστέρα η αμυντική λειτουργία είναι τραγική, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα γίνονται χειρότερα, αφού ο Χριστόπουλος μέσα από ένα κουβάρι παικτών του ΠΑΟΚ καταφέρνει να πάρει κεφαλιά και να σκοράρει. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά φέτος, ενώ ήταν σε κακή ημέρα κατάφερε να πάρει ένα εξαιρετικά σημαντικό... τρίποντο.

Κατά τη γνώμη μου στην κακή απόδοση της ομάδας έπαιξε και το γεγονός πως ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε βασικός. για ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ απλά δεν υπήρχε. Δεν είναι μυστικό πως τόσο ο Σίνκτλεϊ όσο και ο Σουριναμέζος είναι στα «κόκκινα» αναφορικά με την κούραση. Η κοινή τους χρησιμοποίηση νομίζω περισσότερο δυσκόλεψε, παρά διευκόλυνε το πλάνο του ΠΑΟΚ, Θεωρώ πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε λάθος εκτίμηση, ίσως ορμώμενος από την καλή εμφάνιση του Μπίσεσβαρ στο ματς με τον ΠΑΣ όταν ήρθε από τον πάγκο, που ήταν ιδιαίτερα φρέσκος.



Βέβαια, υπάρχει και το θέμα που άνοιξε με την επιλογή του Φερνάντο Βαρέλα να κλείσει ο γιος του στην Μπενφίκα και να μην ανανεώσει με τους  «ασπρόμαυρους». Αρχικά να σημειώσω πως ο εκάστοτε γονέας επιθυμεί το καλύτερο για τα παιδιά του. Ο έμπειρος στόπερ του Δικεφάλου πίστεψε πως στον σύλλογο από την Πορτογαλία ο γιος του, Γκουστάβο θα έχει καλύτερη εξέλιξη. Οκ, κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει. Το θέμα είναι όμως κυρίως ηθικό. 

Δεν μπορείς ρε Φερνάντο να κινείσαι στις σκιές και πίσω από την πλάτη μιας ομάδας που σου έδωσε τα πάντα! Δεν είναι ηθικά σωστό, να προδίδεις έτσι την εμπιστοσύνη του συλλόγου. Όμως αυτό είναι ένα μάθημα, τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον κόσμο! Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρομαντισμός! Ο καθένας κοιτάει το δικό του συμφέρον και ο Δικέφαλος από εδώ και στο εξής πρέπει να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το δικό του συμφέρον και να παίρνει αποφάσεις με το κεφάλι και όχι με την καρδιά.

Πάντως, στην Τούμπα δείχνουν πως αναγνωρίζουν τα λάθη τους και έχουν τη διάθεση να τα διορθώσουν. Το καλοκαίρι ο σύλλογος με τη σύμφωνη γνώμη του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να πορευτεί με ένα μοντέλο χωρίς τεχνικό διευθυντή και διευρυμένες αρμοδιότητες του τμήματος σκάουτινγκ και του Ράζβαν Λουτσέσκου στο κομμάτι των μεταγραφών. Αυτό δεν βγήκε, δεν λειτούργησε. Λάθη συμβαίνουν και σκοπός είναι όλοι να μαθαίνουν μέσα από αυτά. Ο Δικέφαλος λοιπόν δείχνει πως έμαθε και με ενέργειες της οικογένειας Σαββίδη έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ο Ζοσέ Μπότο, ο Πορτογάλος Chief Scout της Σαχτάρ και πρώην της Μπενφίκα. Η... πιάτσα λέει πως είναι ένας άνθρωπος με γεμάτη ατζέντα, πολλές γνωριμίες και αετίσιο μάτι αναφορικά με το μεταγραφικό παζάρι. Όλα αυτά θα φανούν στην πράξη, αλλά ο ΠΑΟΚ κάνει πλέον βήματα προς το σωστό δρόμο και αυτό είναι το σημαντικό!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα... έσκασε για να τον φέρει στον ΠΑΟΚ - Μεγάλη κίνηση Σαββίδη - Ο... Βασιλιάς των μεταγραφών!