Άρης – Παναθηναϊκός: Φωτιά με... Φωτιά! Διαιτητής με ποινικό μητρώο. Μεγάλα παράπονα εκατάρωθεν από τον ρέφερι που θα διευθύνει την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Έλληνα διαιτητή αποφάσισε η ΚΕΔ να ορίσει στην αναμέτρηση Άρης-Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Το όνομα, δε, του ρέφέρι, ο οποίος θα διευθύνει την αναμέτρηση δεν κάνει και το καλύτερο γκελ στις δύο ομάδες.

Ο λόγος για τον Βασίλη Φωτιά, ο οποίος θα σφυρίξει στην αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τον ρέφερι από τα Γιαννιτσά, παρότι σε ματς με τον ΟΦΗ στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021, οι Κρητικοί είχαν παράπονα για τις υποδείξεις του και συγκεκριμένα για τη φάση από την οποία προήλθε το 3ο γκολ του Άρη.

Μέσα που πρόσκεινται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης του έχουν φτιάξει μέχρι και... ποινικό μητρώο, καθώς θεωρούν, ότι έχει παράδοση στο να αδικεί τους κιτρινόμαυρους. Μάλιστα έχουν καταγράψει διαιτησίες τους από το 2016, όταν ο Άρης έπαιζε στη Football League, όπως το ματς με τον Αιγινιακό στις 6 Νοεμβρίου 2016, το ματς με τα Τρίκαλα στις 5 Νοεμβρίου 2017, τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων στις 31 Οκτωβρίου 2018, αλλά και το Άρης-Παναθηναϊκός στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, στο οποίο οι κίτρινοί κέρδισαν 4-0, αλλά θεώρησαν ότι το ματς έπρεπε να λήξει με μεγαλύτερο σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς παραπονιούνται για τον Φωτιά ακόμα και όταν τους αντιμετώπισε ως VARίστας στο ματς με την ΑΕΛ στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ο διαιτητής Σκουλάς αρνήθηκε πέναλτι υπέρ των κιτρινόμαυρων, αλλά δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη μέσω του συστήματος. Τον Φωτιά ως VARίστα κράζουν για το ματς με τη Λαμία στις 4 Ιανουαρίου 2021 (πάλι με διαιτητή τον Σκουλά).

Ο Άρης ζήτησε δύο πέναλτι από Φωτιά στην ήττα με 2-1 από τον Αστέρα στις 30 Ιανουαρίου 2021, ενώ στις 25 Απριλίου 2021 και πάλι απέναντι στην Τρίπολη φωνάζει για σκληρό παιχνίδι αλλά και σε ανατροπή του Μπερτόλιο μέσα στην μικρή περιοχή που δεν δόθηκε πέναλτι.

Παράπονα για δαιτησία του Φωτιά και μάλιστα πρόσφατα έχει και ο Παναθηναϊκός! Συγκεκριμένα το Τριφύλλι φωνάζει για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη τον Οκτώβριο του 2021, σε ένα παιχνίδι όπου η αθηναϊκή ομάδα γνώρισε τη ήττα. Οι πράσινοι θεωρούσαν ως καθοριστική στιγμή του αγώνα, το πέναλτι που έδωσε ο Φωτιάς υπέρ των Αρκάδων, κατηγορώντας και τον Τζήλο που ήταν στο VAR στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Θεωρούν, ότι δεν υπήρχε επαφή του Πούγγουρα με τον Μπαράλες, για τον οποίο πιστεύουν, ότι έκανε θεαματική βουτιά.