Ο Ολυμπιακός αναζητεί μία λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, προκειμένου να πάρει μερικές ανάσες ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Στο ερυθρόλευκο μικροσκόπιο φέρεται πως έχει μπει ο Μάρλον της Φλουμινένσε, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά και να δώσει περισσότερα στοιχεία στην ανάπτυξη των στρατηγικών σχεδίων του Πέδρο Μαρτίνς πάνω στην ποδοσφαιρική σκακιέρα. Μάλιστα, πριν από περίπου 10 ημέρες υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα που ήθελαν τον παίκτη να έχει προταθεί και στον Παναθηναϊκό.

 

Το συμβόλαιο του 24χρονου αμυντικού με τη βραζιλιάνικη ομάδα λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2022, δημοσιεύματα από τη χώρα του... καφέ, υποστηρίζουν όμως, ότι η παραμονή του παρουσιάζει δυσκολίες, γι'αυτό και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ήδη ομάδες από Τουρκία και Κίνα φέρονται να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

 

Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 ο παίκτης είχε μία γεμάτη σεζόν ως δανεικός στην τουρκική Τράμπζονσπορ, στην οποία συμπλήρωσε 51 συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις, με συνολικό χρόνο 4.364 λεπτά.

 

Οι Τούρκοι όμως δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τον ποδοσφαιριστή. «Δεν ξέρω πως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά για το τουρκικό ήταν ανεπαρκής τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Δεν είναι ποδοσφαιριστής με ταχύτητα και του λείπει η δύναμη», ανέφερε στο Sportdog ο ρεπόρτερ της Τραμπζονσπόρ για το πρακτορείο ειδήσεων DHA, Τολγκά Σαλάμ, ο οποίος παρομοίασε τον Βραζιλιάνο με «μέλισσα που δεν μπορεί να κάνει μέλι».

 

«Είναι από τις ποδοσφαιριστές που όταν κάνουν το βήμα εκτός Βραζιλίας δυσκολεύονται», σχολιάζει στο Sportdog ο Γιάννης Ντούζγος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα στη χώρα του... καφέ.

 

«Και στην Πορτογαλία είχε παίξει. Δεν κατάφερε να κερδίσει εντυπώσεις. Τα προηγούμενα χρόνια στη Φλουμινένσε του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει ως μπακ-χαφ. Έκανε 13 συμμετοχές σε αυτόν τον ρόλο, αλλά ερχόταν από τον πάγκο. Ουσιαστικά με το που γύρισε από την Τραμπζονσπόρ, έπαιξε βασικός 12 φορές. Δεν μπορεί κανείς ότι ξεχώρισε στην Ευρώπη», ανέφερε ο συνάδελφος, ο οποίος αμφιβάλλει αν θα μπορούσε τέτοιος ποδοσφαιριστής να ανταποκριθεί σε ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, του οποίου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

 

«Είναι από τους Βραζιλιάνους παίκτες που δεν είναι τόσο καλοί στα αμυντικά του καθήκοντα. Δυσκολεύεται ανασταλτικά. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί τακτικά σε σχέδιο που πρέπει να κλείσει διαδρόμους. Θέλει ελευθερία κινήσεων. Προτιμά να έχει τη μπάλα στα πόδια για να λειτουργήσει χωρίς πίεση και να δημιουργήσει καταστάσεις. Ουσιαστικά να έχει ελεύθερο ρόλο στην πλευρά του», είπε ο Ντούζγος και κατέληξε: «Από τη Φλουμινσένσε έχουν φύγει παίκτες για Αγγλία και Ιταλία. Ο συγκεκριμένος όμως δεν έδειξε κάτι το φοβερό. Η εικόνα που έχω είναι ότι δεν είναι κάτι ξεχωριστό».