Αυτά τα αποτελέσματα, αυτές οι εμφανίσεις τύπου Λαμίας είναι συνηθισμένα φαινόμενα στον Άρη. Τα πρόσωπα που διοικούν, που αποφασίζουν και αγωνίζονται θα φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα.
Ο Άρης είναι σαν ένα εκκρεμές, μεταξύ μεγάλης επιτυχίας και μεγάλης αποτυχίας.
Αυτό το παρατηρώ τα τελευταία 4 χρόνια στον Άρη. Φταίνε όλα. Ο Άρης θέλει καλούς παίκτες, αλλά δεν είναι αυτοί που θα φέρουν επιτυχία στην ομάδα. Τους λείπουν τα τσιπάκια που κάνουν τη διαφορά.
Δεν μπορεί να κερδίσει ποτέ αυτό που κατακτούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όταν φτάσει εκεί παθαίνει βέρτιγκο. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται δύο πέναλτι στη Λαμία. Γιατί χάθηκαν; Γιατί αυτός είναι ο Άρης.
Δεν θα κάτσουμε να στενοχωρηθούμε.
Έδειξαν ως ένοχο τον Καρυπίδη. Βεβαίως και έχει ευθύνες. Είναι ο... πλερώνων που έλεγε ο αείμνηστος Κανελλάκης. Άκουσα σε ρεπορτάζ, ότι δεν ακούει κανέναν σύμβουλού του. Ο ίδιος άνθρωπος που μετέφερε το θέμα υποστήριξε, ότι πρέπει να έρθει προπονητής, που δεν θα ακούει κανέναν.
Μα καλά; Θα έρθει τεχνικός που θα κάνει τα ίδια λάθη;
Αυτό είναι ένα πράγμα που είναι μέσα στο dna του Άρη. Μην ψάχνεστε. Δεν θέλουν να μας ακούν. Ο κόσμος θέλει να ακούει ευχάριστα πράγματα.
Ότι...
- έχουμε πλούσιο πρόεδρο.
- έχουμε λεφτά.
- μας αδικούν.
Όλα αυτά είναι αηδίες.
Ο Άρης όποτε επέστρεφε από τα χωράφια της Β' και Γ' Εθνικής δεν έμαθε τίποτα. Ερχόταν στη Super League και έλεγε ο στόχος είναι να πάμε Ευρώπη, ή να πάρουμε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Όχι αυτός δεν είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι να φτιάξει ομάδα.
Θα βγάλει και λεφτά. Πρέπει όμως συνετά να φτιάξει ομάδα. Όχι σε ένα και δύο χρόνια, αλλά σε βάθος πέντε χρόνων.
Και αφού το κάνει αυτό, πρέπει να γίνει ομοτράπεζος με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Γιατί να λένε Big4 και να μη λένε Big5;
Ομολογουμένως, έχουμε και ένα πεθαμένο πρωτάθλημα. Δηλαδή τα πάντα εξαρτώνται από το επίπεδο και τις δυνατότητες που έχει μία διοργάνωση ενός πρωταθλήματος.
Είναι δυνατόν στην Πρέμιερ Λιγκ να υπάρχουν θέματα οικονομικά σε ομάδες όπως στην Ελλάδα. Όποιος ανεβαίνει περνούν κόσκινο τα οικονομικά του δεδομένα. Που βρήκε τα χρήματα, αν έχει βιωσιμότητα η ομάδα.
Στην Ελλάδα μόλις πεις “λεφτά” σου λένε “έλα”.