ΑΕΚ: Για την μεταγραφή του Ομπίνα Νουομπόντο από την Γκεζτέπε κινήθηκε η Ένωση μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως βρήκε μπροστά της τον αναποφάσιστο πρόεδρο της τουρκικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Completesports.com», η ΑΕΚ ήταν έτοιμη να πληρώσει άμεσα 1,5 εκατ. δολάρια στην Γκεζτέπε για τον Νιγηριανό χαφ, ομως ο πρόεδρος των Τούρκων ήταν διστακτικός στο να πει το «ναι» γιατί πρόκειται για μια βασική μονάδα της τουρκικής ομάδας και δεν υπήρχε χρόνος να τον αντικαταστήσει. 

Ο Ομπίνα Εμανουέλ Νουομπόντο είναι 25 ετών. Γεννήθηκε στο Ενουγκού της Νιγηρίας και έχει ύψος 1,79. Ο δεξιοπόδαρος μέσος ξεκίνησε από την τοπική Ρέιντζερς, ομάδα της πόλης του.

Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στη Ευρώπη για να αγωνιστεί στην Ουίπεστ. Στο ουγγρικό πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακός. Έκανε 114 συμμετοχές, πέτυχε 15 γκολ και έδωσε 22 ασίστ, στατιστικά εκπληκτικά για αμυντικό μέσο.

Tον Σεπτέμβριο του 2020 η Γκεζτέπε πλήρωσε μισό εκατομμύριο ευρώ και τον απέκτησε μέχρι το 2023. Πήρε αμέσως θέση στο βασικό σχήμα και έως τώρα στην τουρκική ομάδα έχει 55 συμμετοχές και έχει δώσει τρεις ασίστ. Σε διεθνές επίπεδο έχει τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ με την U20 της Νιγηρίας.