ΠΑΟΚ: Είναι πάρα πολλοί οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αναρωτιούνται γιατί η ομάδα τους δεν έχει αποκτήσει σε δύο διαδοχικές περιόδους δεκάρι/εξτρέμ. Απόλυτα δικαιολογημένη η απορία τους από την στιγμή που ο ίδιος οργανισμός ΠΑΟΚ είχε βάλει το καλοκαίρι πολύ ψηλά την υπόθεση Τζοβίνκο και διέρρεε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα έκανε την δiαφορά φέτος στην ομάδα. Τελικά, ήρθε μόνο ο Μιτρίτσα και ο Δικέφαλος, με σταθερή αξία τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, πορεύτηκε μόνο με τον Ντιέγκο Μπίεσβαρ ως σταθερά ποιοτική επιλογή συμπαραστάτη του. Πλησιάζοντας στον Ιανουάριο, δημιουργήθηκαν εκ νέου υψηλές προσδοκίες για έναν παίκτη στην μεσοεπιθετική γραμμή και παρά την έρευνα και τις επαφές που έκανε ο Ζοσέ Μπότο (χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του Μπρούνο Ταμπάτα της Σπόρτινγκ), αυτός τελικά δεν αποκτήθηκε.
Το γιατί συνέβη και πώς θα καλύψει ο ΠΑΟΚ τις ανάγκες του μέχρι το τέλος της σεζόν αναλύει το metrosport.gr
Γιατί δεν ήρθε δεκάρι-εξτρέμ
Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τον καθοριστικότερο ρόλο στην μη απόκτηση επιτελικού/εξτρέμ είχε ο Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή στις εσωτερικές συζητήσεις στην ΠΑΕ ότι η συγκεκριμένη είναι η πιο κομβική μεταγραφή και δεν χωράει λάθος. Σε τέτοιο σημείο, που αν δεν βρεθεί η κατάλληλη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει μεταγραφή, όπως και έγινε. Πιθανόν να έπαιξε ρόλο και η οικονομική παράμετρος, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκτήσει με λιγότερα χρήματα σε λίγους μήνες από τώρα.
Και πάμε στον ρόλο του Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ζητήσει παίκτη στην μεσοεπιθετική γραμμή, περισσότερο όμως καιγόταν για έναν κεντρικό μέσο και ένα δεξί μπακ τους οποίους ο ΠΑΟΚ βρήκε στα πρόσωπα τον Σοάρες και Σάστρε. Για τις θέσεις των εξτρέμ και του δεκαριού, ο Ρουμάνος τεχνικός συμφωνούσε με τον Μπότο ότι η ανάγκη του ΠΑΟΚ δεν είναι αριθμητική και αν έρθει κάποιος θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από τους υπάρχοντες. Για τον 53χρονο τεχνικό, βέβαια, υπάρχει και η παράμετρος της ισορροπίας στα αποδυτήρια και όταν υπάρχουν οκτώ παίκτες (βάζοντας και τον Βιεϊρίνια, όπως αποδείχθηκε προχθές, μέσα σε αυτούς) για τρεις θέσεις, τότε δεν μπορεί απλά να προστίθενται και άλλα πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο χώρος που δεν υπήρχε στο πλάνο του Λουτσέσκου… έστειλε τον Κωσνσταντέλια στην Εουπεν για να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Ποιες είναι οι λύσεις στο μυαλό του Ραζβάν
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα ψάξει να βωρει τις λύσεις μέσα από επτά συν, τον Βιεϊρίνια αν προκύψει ανάγκη, πρόσωπα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ο βασικότερος ρόλος για τα άκρα, ο Ντόουγκλας, ο Μπίσεσβαρ, ο Μιτρίτσα, είναι οι επιλογές αμέσως πιο πίσω, όπως και ο Ελ Καντουρί όταν πλέον θα ειναι πανέτοιμος μετά τον τραυηματισμό και από πίσω θα έρθουν και Ζαμπά και Μουργκ. Το καλό είναι ότι σχεδόν όλοι (αν πούμε ότι ο Ζαμπά παίζει μόνο στα άκρα και ο Ντόουγκλας μόνο στον άξονα), μπορούν να παίξουν και στις τρεις θέσεις. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από την απόδοσή του καθενός ποιος θα παίξει περισσότερο και ποιος λιγότερο. Μάλιστα, αυτή η διαδικασία θα παίξει ρόλο και στο μέλλον τους στην ομάδα από το καλοκαίρι και μετά.
Πηγή: metrosport.gr