ΠΑΟΚ: Από το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου όταν και ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 3-2 και ενώ προερχόταν από εκείνες από τον Ατρόμητο και τον Άρη, ο ΠΑΟΚ άλλαξε πολύ.
Ήταν σαν να πάτησε ένα κουμπί και να το γύρισε. Κάπως έτσι έκλεισε την κανονική περίοδο με το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 14 αγώνων στο Πρωτάθλημα. Από τις 12 Δεκεμβρίου και το δύσκολο 2-1 επί της Λαμίας στην Τούμπα, ο Δικέφαλος μέτρησε 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες χωρίς να χάσει ούτε παιχνίδι. Πώς το κατάφερε;
Ο ΠΑΟΚ των πρώτων 12 αγώνων του στο Πρωτάθλημα είχε πρωτίστως πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώθηκε στα 17 γκολ που δέχτηκε. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο διαστημάτων για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος «έχτισε» το αήττητο σερί των 14 αγώνων του στην άμυνα αφού σε αυτούς δέχτηκε μόλις επτά γκολ, έχοντας καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τις τελικές που έκαναν οι αντίπαλοι του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε απόλυτους αριθμούς, οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα 12 πρώτα παιχνίδια του είχαν 129 τελικές ενώ στα 14 που ακολούθησαν και στα οποία δεν ηττήθηκε, ο αριθμός αυτός περιορίστηκε στις 93.
Λιγότερα γεμίσματα, περισσότερα κλεψίματα
Δύο από τις κατηγορίες της στατιστικής που εμφανίζουν αρκετά μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο περιόδων, εκείνης των 12 πρώτων και εκείνης των 14 επόμενων αγώνων Superleague είναι εκείνες των γεμισμάτων και των κλεψιμάτων. Ο ΠΑΟΚ, με βάση τα γεμίσματα έδειξε στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου να περιορίζει σε ένα βαθμό τη δημιουργία του από τις πτέρυγες κάτι που φανερώνει η μείωση των γεμισμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ είδηση για ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα με τη Γάνδη!
Στο ανασταλτικό κομμάτι είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η αύξηση των κλεψιμάτων αφού ο ΠΑΟΚ του δεύτερου διαστήματος έκανε επτά περισσότερα ανά αγώνα σε σχέση με την ομάδα του πρώτου διαστήματος.
Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει σε μέσους όρους τις διαφορές των δύο περιόδων για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
ΠΗΓΗ: metrosport.gr