Ολυμπιακός: Την περίπτωση του Ράφα Σοάρες της Γκιμαράες, ο οποίος φέρεται να έχει προταθεί στην ομάδα ή στον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς, δείχνουν να εξετάζουν στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει στον "Κόκκινο Πρωταθλητή" ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Ο Σοάρες είναι 27 ετών και μετά από τη δεύτερη ομάδα έπαιξε σε αρκετές ομάδες ως επί των πλείστον με τη μορφή δανεισμού, όπως η Ακαντέμικα, η Ρίο Άβε, η Φούλαμ, η Πορτιμονένσε και το 2018 τον αγόρασε η Γκιμαράες, λίγους μήνες πριν φύγει ο Μαρτίνς.

Στη Βιτόρια είχε 48 συμμετοχές και κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Έιμπαρ (εκείνη την εποχή είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ χωρίς να προχωρήσει το θέμα), η οποία τότε έπαιζε στην 1η κατηγορία της Ισπανίας, και μπόρεσε να μετρήσει 28 συμμετοχές, αλλά μετά τον υποβιβασμό της ομάδας επέστρεψε στην Γκιμαράρες, όπου από το περασμένο Φθινόπωρο έχει 27 συμμετοχές (25 ως βασικός).

Η πορτογαλική ομάδα φέρεται να επιθυμεί να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, όμως το θέμα κολλάει στο οικονομικό, όπως σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο πορτογαλικά ρεπορτάζ. «Ο Ράφα Σοάρες δεν έχει κληθεί να ανανεώσει, με τη διοίκηση να περιμένει τις εισηγήσεις του προπονητή Πέπα για να πάρει τις αποφάσεις», αναφέρουν οι Πορτογάλοι.