Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το όνομα του Ορέστη Κιομουρτζόγλου βρίσκεται στο ρεπορτάζ των "αιωνίων", ως λύση από το εξωτερικό που θα μπορούσε να ενισχύσει τα χαφ αλλά και το ελληνικό στοιχείο στα ρόστερ τους.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Στέφανο Γιωτάκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία, προκειμένου να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται για την περίπτωση του Έλληνα χαφ.

"Βγάζει ταλέντα και τα πουλάει η Χεράκλες - Κλασσικό 6άρι - Πρώτος στην μπάλα"

"Είναι γερμανοθρεμμένος, έχει γεννηθεί εκεί, και πήγε σε ομάδα με Γερμανό προπονητή. Η Χεράκλες παίζει, παραδοσιακά, για την παραμονή της και χρησιμοποιεί πιτσιρικάδες για να βγάλει τη χρονιά. Είναι όλοι πιτσιρικάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μια μικρή πόλη και σκοπός είναι να βγάζει ταλέντα και να τα πουλάει", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι κλασσικό 6άρι, αγωνίζεται στην τριάδα στο κέντρο ως κλασικός αμυντικός μέσος, που πηγαίνει πρώτος στην μπάλα. Είναι ψηλό παιδί, δεν φημίζεται για το δημιουργικό κομμάτι και στην Ολλανδία έχει αρκετή δουλειά σε όλα τα παιχνίδια λόγω της θέσης του".


"Καταπίνει χιλιόμετρα - Ντουμπλάρισμα στην 11άδα - 500.000 η τιμή του - Βοηθάει στα στημένα"

 

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Δεν έχει τεχνικά χαρακτηριστικά ανεπτυγμένα, είναι παίκτης ομάδας, η Χεράκλες σε αυτόν ποντάρει για κάθε ντουμπλάρισμα. Καταπίνει χιλιόμετρα γιατί έχει πολύ δυνατή φυσική κατάσταση. Επειδή η ομάδα του δεν θέλει να χάνει ποδοσφαιριστές τσάμπα, θεωρώ ότι θα τον πουλήσει φέτος το καλοκαίρι για το 2023 λήγει το συμβόλαιό του. Οι Ολλανδοί έχουν το "right price": Από τη στιγμή που του χρόνου μένει ελεύθερος, λογικά φέτος θα φύγει με ένα κόστος που δεν περιμένω να ξεπεράσει τις 500.000-600.000 ευρώ".

Μπορεί να προσφέρει σε άλλες θέσεις;

"Αποκλειστικά στην τριάδα των χαφ μπορεί να παίξει ως ο πιο ανασταλτικός μέσος. Στο 4-2-3-1 μπορεί να παίξει με έναν μέσο πλάι του. Είναι ψηλός, στο 1,88, πάντα βοηθάει στα στημένα αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό".

 

"Πιο ψηλός Κουρμπέλης - Λίμπερο μπροστά από την άμυνα"

 

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Πιο ψηλός Κουρμπέλης, αλλά χωρίς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Κουρμπέλη. Γιατί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει και την μακρινή πάσα τουλάχιστον. Περισσότερο για να σκουπίζει μπροστά από τους δύο στόπερ είναι, ο παλιός λίμπερο μπροστά από τους στόπερ".

Το όνομά του έχει συνδεθεί με Ολυμπιακό και παναθηναϊκό - Πιστεύεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο;

"Θεωρώ ότι δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Στον Παναθηναϊκό, που στα 23 του, και σε ομάδα που θα χρειαστεί από την επόμενη σεζόν περισσότερους παίκτες λόγω, λογικά, των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που θα υπάρχουν. Αλλά η 11άδα δεν θα ξεκινούσε από αυτόν. Θα ήθελε κάποιον πλάι του αλλά, για παράδειγμα, δε νομίζω ότι θα ταίριαζε στην ίδια 11άδα με τον Κουρμπέλη".

Το όνομά του, παλιότερα, είχε συνδεθεί και με την Εθνική ομάδα, λόγω του Φαν'τ Σιπ. Πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο;

"Λόγω της εποχής Φαν' τ Σιπ στην Εθνική ομάδα, όλοι όσοι είχαν πάει στην Ολλανδία είχαν πάρει ευκαιρίες. Δεν θα μου έκανε εντύπωση και ο Κιομουρτζόγλου. Αλλά δεν είναι αυτό που λείπει από την Ελλάδα. Αντιθέτως ο Παυλίδης, παρότι δεν ήμουν φαν του, είναι πολύ δουλευταράς και έχει περισσότερα πεθώρια εξέλιξης".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μαρινάκη για το μπάτζετ - "Κλείδωσε" μεταγραφή Champions League - Πωλείται 11αδατος!