Δεν τα κατάφερε να κερδίσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του  ο Άρης, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία και πάλι, αυτή τη φορά στην θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του γκρουπ, στον ΠΑΣ Γιάνεννα.

Ο Άρης που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, δεν μπόρεσε για ακόμη μια φορά να αποδειχτεί αποτελεσματικός, να πετύχει δηλαδή το μισό γκολ που θα του έδινε σαφές προβάδισμα στην κούρσα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, αν και με αρκετό αέρα, ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Ο Μπούργος για πρώτη φορά μετά την έλευση του στον Άρη, θέλησε σήμερα να αφήσει τις πρώτες προσωπικές του πινελιές στο σχήμα και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: άλλαξε το σύστημα, εφαρμόζοντας το 3-4-3 για πρώτη φορά, έβαλε ως τρίτο στόπερ τον Μπεναλουάν, τοποθέτησε τον Εμπακάτα στο κέντρο, με τον Αφρικανό να κάνει ντεμπούτο, και άφησε εκτός τους Γκάμα, Μαντσίνι, Σούντγκρεν και Γκαρσία, όλοι τους βασικοί στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του Άρη.

Παρόλες τις αλλαγές ο Άρης δεν έδειξε να «τραβάει» και το πρώτο ημίχρονο μας πρόσφερε ένα μεγάλο …τίποτα: Τα Γιάννενα στηρίχθηκαν στη σφριγηλή τους άμυνα και ο Άρη παρότι είχε από την αρχή την κατοχή, δεν κατόρθωσε να καταστεί απειλητικός.  Μοναδική καλή στιγμή των πρώτων 45 λεπτών, ένα μακρινό σουτ του Σάσα που απέκρουσε με ωραίο τρόπο ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων στο 17’. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Α μέρους, με τον ΠΑΣ να διεκδικεί την υποψία μιας ευκαιρίας στο 32’, όταν ένα σου του Σνάιντερ κατέληξε πολύ ψηλά, άουτ. Στο 42’ ο Εμπακάτα διείσδυσε από δεξιά και έπεσε στην περιοχή κάτω από το μαρκάρισμα αντίπαλου αμυντικού, ωστόσο ο Παπαπέτρου δεν είδε κάπου παράβαση, η οποία αν υπήρξε, μάλλον ξεκίνησε εκτός περιοχής.

Το αργό, χωρίς ρυθμό και φάσεις παιχνίδι του Α ημιχρόνου άλλαξε με το ξεκίνημα του Β μέρους, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν επιτέλους με όρεξη για ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΣ έχασε μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα, με ένα γύρισμα του Περέα που πέρασε παράλληλα από την μικρή περιοχή του Κουέστα, χωρίς να βρει αποδέκτη. Ο Άρης μπήκε από την πλευρά του ορμητικός και στο 50’ είχε δοκάρι: Ήταν ένα γύρισμα του Καμαρά προς τον Γκανέα ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε ένα σουτ που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν και κατέληξε άουτ.

Είχε προηγηθεί μια τριπλή αλλαγή από πλευρά Μπούργος που πέρασε εκτός αγώνα τους Εντιαγέ, Ιτούρμπε και Σάσα, βάζοντας τους Μαντσίνι, Γκαρσία και Ντουκουρέ. Όταν στο 56’ πέρασε και ο Μπερτόλιο στη θέση του Μπεναλουάν, το σύστημα του Μπούργος άλλαξε, επιστρέφοντας στο 4-4-2.

Ο Άρης επιστρέφοντας στο οικείο του σύστημα πήρε αυτόματα και την υπεροχή, ενώ δημιούργησε και αρκετές ευκαιρίες. Καλύτερες αυτών το σουτ του Φαμπιάνο στο 60’, που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν, αλλά και οι δύο κεφαλιές που έπιασε ο Καμαρά, στο 74’ και στο 81’, αμφότερες από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, αλλά και οι δύο άουτ. Πέρα από τις ευκαιρίες αυτές, ο Άρης είχε αρκετές τελικές που είτε κατέληγαν άουτ, είτε στα χέρια του τερματοφύλακα των Ιωαννίνων που αναδείχτηκε και αυτός, ο καλύτερος του αγώνα. Και όταν λέμε και αυτός, αναφερόμαστε φυσικά στην τάση του Άρη να αναδεικνύει ήρωες-τερματοφύλακες, πράγμα που έκανε πολλάκις στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Ιωαννίνων πέρα από τη σφριγηλή άμυνα, δεν έδειξε τίποτα άλλα. Έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο Β μέρος στο 89’ και γενικά έπαιξε αντιποδόσφαιρο, που της αποκόμισε έναν αχρείαστο βαθμό. Γεγονός είναι όμως πως φέτος ο Άρης για πάνω από 280 λεπτά απέτυχε να παραβιάσει την εστία της, ενώ αντιθέτως δέχτηκε από αυτήν 7 τέρματα, πράγμα που την καθιστά τον κακό της δαίμονα, τουλάχιστον για τη σεζόν που διανύουμε.

Ο Άρης με τη δεύτερη συνεχόμενη λευκή ισοπαλία τους στα πλέι οφς, δεν μπόρεσε για ακόμη μια φορά να καθαρίσει την υπόθεση «ευρωπαϊκό εισιτήριο» και παραμένει αβέβαιο το αν θα το κατακτήσει. Είναι μάλιστα γεγονός πως αν ο Άρης είχε κερδίσει έναν εκ των Παναθηναϊκό ή ΠΑΣ, θα ήταν κατά μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένος, και θα είχε μεταδώσει το άγχος στους άλλους, ενώ τώρα, μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχίες του, εξακολουθεί να πλέει σε αβέβαια νερά…

Να τονίσουμε το σημαντικό γεγονός που προηγήθηκε της αναμέτρησης, όταν έγινε επίσημα η ονοματοδοσία της Θύρας των επισήμων του γηπέδου που από σήμερα ονομάζεται θύρα Άλκη Καμπανού, παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη και της μητέρας του αδικοχαμένου νεαρού οπαδού του Άρη, αλλά και του υπουργού κυρίου Καλαφάτη.