Facebook Pixel Φάνης Γκέκας: Ατάκες... σεισμός από Γκέκα - "Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-27 18:35:00

Ατάκες... σεισμός από Γκέκα - "Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό"

Sportdog Team
Ατάκες... σεισμός από Γκέκα - "Εκεί μπορεί να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρώην διεθνής επιθετικός όπου και αναφέρθηκε στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ των Ερυθρόλευκων και του Δικεφάλου του Βορρά.
 

Φάνης Γκέκας: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ο επί σειρά ετών διεθνής επιθετικός δίνοντας την δική του άποψη για το που θα κριθεί το ντέρμπι και η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

«Ήμουν προπονητής στον Παναιγιάλειο και τώρα ξεκουράζομαι. Ήρεμα πέρασα το Πάσχα, ξεκουράστηκα, φόρτωσα τις μπαταρίες. Ήταν η πρώτη προπονητική εμπειρία που είχα και αποκόμισα πολλά θετικά στοιχεία. Ήταν η πιο δύσκολη σεζόν που βίωσα σε μία περίεργη ομάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα. Ακόμη και τώρα δεν έχουν πάρει το μητρώο για να μπουν στην λίγκα. Ένα μεγάλο σχολείο ήταν αυτή η ενασχόλησή μου. Χωρίς να υπάρχει διοίκηση ή οικονομικοί πόροι.

Ως προπονητής κέρδισα στοιχεία, μετά από ένα χρόνο δουλειάς, έμαθα πως πρέπει να φέρομαι. Είχα μία ομάδα με μικρούς παίκτες. Από εδώ και πέρα, εύχομαι να υπάρχει καλύτερη οργάνωση για να ασχοληθώ απόλυτα με το προπονητικό κομμάτι. Τώρα που ήμουν στον πάγκο ήταν πιο δύσκολο, σε σύγκριση με όλα αυτά τα χρόνια που έπαιζα ποδόσφαιρο. Βλέπεις όταν παίζεις, είσαι ένας, διεκδικείς μία θέση στην ενδεκάδα, ενώ ο προπονητής πρέπει να οργανώσει και να επιλέξει από τους 20, τους 11 που θα είναι καλύτεροι».

- Τι λες; Άκπομ ή Ολιβέϊρα στην αρχική ενδεκάδα; Ποιος πρέπει να ξεκινήσει;

Και οι δύο είναι καλοί. Ο Ακπομ είναι πιο δυνατός, δεν είναι γκολτζής. Ο Ολιβέιρα μπορεί να βάλει γκολ πιο εύκολα, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για να πάει στην κόντρα. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής. Και θα χτυπήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Το πιο καλό για τον ΠΑΟΚ είναι να κάνει ένα παιχνίδι σταθερό και όταν ανέβει ο Ολυμπιακός πιο ψηλά να τον χτυπήσει. 

Στο πρώτο ημίχρονο χρειάζεται ο Ολιβέιρα και όταν πάει σε κόντρες να χρησιμοποιήσει τον Άκπομ. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν 0-0 το αποτέλεσμα. Παίζει για δύο αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ. Όταν ο Ολυμπιακός βάλει το γκολ, τότε πρέπει να πας στην κόντρα. Και ο Μαρτίνς πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Αναλόγως πως θα κινηθεί το παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα κριθεί στο γκολ το παιχνίδι. Αυτή την στιγμή είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Όσο για την αναμέτρηση της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Παναθηναϊκός εάν δεν περάσει. Να βάλει ένα γρήγορο γκολ και να μην περιμένει τίποτα άλλο.

Όσο για το Πρωτάθλημα, δεν συμμετείχαν πολλοί Έλληνες παίκτες. Στα τέσσερα ντέρμπι δεν είδαμε Έλληνες παίκτες να συμμετέχουν. Ας βγει ένας νόμος από την ΕΠΟ για να παίζουν Έλληνες παίκτες σε κάθε ομάδα, τέσσερις Έλληνες το λιγότερο. Στην Τουρκία υπάρχει νόμος για την χρησιμοποίηση πέντε Τούρκων παικτών. Είναι πολύ άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μετά κρίνουμε τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το γεγονός ότι δεν παίρνει Έλληνες παίκτες στην εθνική ομάδα. Πως να τους πάρει; Αφού δεν παίζουν”, είπε ο Φάνης Γκέκας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags