Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτός ήταν ο λόγος της κατάρρευσης του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό - Απίστευτη υπόκλιση σε Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-06 07:00:00

Αυτός ήταν ο λόγος της κατάρρευσης του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό - Απίστευτη υπόκλιση σε Λουτσέσκου

Sportdog Team
Αυτός ήταν ο λόγος της κατάρρευσης του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό - Απίστευτη υπόκλιση σε Λουτσέσκου

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά όπου και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους, αλλά και στον Ρουμάνο τεχνικό.

Κούλης Αποστολίδης: Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ όπου και αναφέρθηκε στις παθογένειες του Δικεφάλου του Βορρά, με αφορμή την ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να βγάζει το... καπέλο στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για τους λόγους της καθίζησης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Η γενική αιτία είναι ότι σε μία τέτοια σεζόν που έβγαλε με τόσα παιχνίδια το ρόστερ δεν ήταν το ανάλογο σε ποιότητα και ποσότητα. Το ειδικό για χθες ενώ ξεκίνησε πολύ καλά, στο ημίχρονο ο Μαρτίνς έκανε μαζεμένες τρεις αλλαγές και σε δέκα λεπτά ανέτρεψε το παιχνίδι. Πρόσθεσε ταχύτητα μεσοεπιθετικά και σε συνδυασμό με τον αργό ΠΑΟΚ και τον Κρέσπο που βγήκε, έγινε αυτό που έγινε. Αλλά το γενικό είναι ότι έχει καταπονηθεί πάρα πολύ η ομάδα.

Η κούραση είναι συνάρτηση του ρόστερ. Αν υπήρχαν παίκτες δεν θα υπήρχε κούραση. Πράγμα το οποίο πρέπει να προσεχθεί από τώρα για του χρόνου. Δεν νομίζω ότι η διάθεση ήταν να παρατήσει το πρωτάθλημα, απλά σαν προτεραιότητα είναι το κύπελλο και συγκριτικά με αυτό το πρωτάθλημα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο θεωρώ ότι δεν λες δεν θα αγωνίζομαι δυνατά. Όσο να είναι όμως επηρεάζει το μυαλό, η σκέψη είναι στο κύπελλο. Πιστεύω ότι στα επόμενα τέσσερα ματς των πλέι οφ αν ο ΠΑΟΚ πάρει δύο βαθμούς θα διασφαλίσει την 2η θέση, γιατί οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους.»

Συγκεκριμένα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι αποτυχημένος φέτος ο Λουτσέσκου. Ο περσινός προγραμματισμός που έγινε για τον σχηματισμό του ρόστερ δεν ήταν καλός και έγκυρος και φάνηκε στην διάρκεια. Γι' αυτό και είπα προηγουμένως ότι οι πρόσφατες εμπειρίες θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για να γίνουν έγκαιρες κινήσεις. Αν θυμηθούμε τη φετινή σεζόν στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ ήταν σε άσχημη κατάσταση γιατί είχε στηριχθεί στους έμπειρους αλλά μεγάλους σε ηλικία παίκτες. Δεν είχε ταχύτητα στο ρόστερ του. 

Στη συνέχεια βελτιώθηκε και αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι ο προπονητής δεν είναι αποτυχημένος. Ανταπεξήλθε μάλιστα με επιτυχία, αλλά πλέον ήρθε η κόπωση. Η ταχύτητα και τα αθλητικά στοιχεία στο κέντρο είναι το πρόβλημα. Δεν έχει ένταση στις προσωπικές μονομαχίες. Χάσαμε δέκα βαθμούς από Ιωνικό και Ατρόμητο. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση αν σαν ΠΑΟΚ θέλεις να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Έστω και αν το χάσεις να μην το χάσεις με 15 βαθμούς.

Ο Λουτσέσκου είναι μακράς διαρκείας προπονητής. Την πρώτη χρονιά που ήρθε από την Ξάνθη σε συνέντευξή του είχε πει θα ζητήσω να με κρίνεται μετά από δύο μήνες. Ακριβώς μετά από δύο μήνες κερδίσαμε στην Ξάνθη και έπειτα είχε επιτυχίες. Αυτό σημαίνει ότι έχει μέθοδο και συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Φέτος παρέλαβε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά μεγάλους σε ηλικία που δεν είχαν κάποια αθλητικά στοιχεία και έστω και με αυτούς που βρήκε, παρότι ταλαιπωρήθηκε στα πρώτα ματς, να φτιάξει την ομάδα. Δυστυχώς εδώ αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι μόνο με μεγάλης διάρκειας συνεργασίας θα πάει μπροστά. Αρκεί να υπάρχει τουλάχιστον διετής σχεδιασμός.»

Για το αν αυτή η ομάδα έκανε τον κύκλο της: «Θα έλεγα ναι, αλλά θέλω να κάνω μία διευκρίνιση. Η διαδικασία ανανέωσης δεν γίνεται μία και έξω. Η σωστή είναι να μην γίνεται αντιληπτή από το εξωτερικό περιβάλλον και να σκεφτείς πως ήσουν πριν από πέντε χρόνια. Πρέπει να γίνεται σταδιακά, είναι διαρκής διαδικασία», είπε ο Κούλης Αποστολίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags