Ο Ματίας Αλμέιδα ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στην ΑΕΚ και με τρεις λέξεις έδωσε στον κόσμο να καταλάβει τις αρχές που τον διέπουν. Δουλειά, ειλικρίνεια και λόγος τιμής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του.

Από τις πρώτες πληροφορίες που αποκόμισε το Sportdog.gr για τον Αργεντινό ως προπονητή είναι η δυνατότητά του να φτιάχνει τους παίκτες και να παίρνει το 100% από τον καθένα! Ο 48χρονος προπονητής παρακολούθησε δύο παιχνίδια της ΑΕΚ στα πλέι οφ και συγκέντρωσε στοιχεία για κάθε μονάδα του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει κατ'ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες της ΑΕΚ, προκειμένου να τους γνωρίσει και προσωπικά και να λάβει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον χαρακτήρα του καθενός. Έτσι και αλλιώς, οποιαδήποτε απόφαση παρθεί για τον καθένα ξεχωριστά δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του νέου κούυτς της Ένωσης, το επιτελείο του οποίου έχει εκπονήσει δύο σχέδια για το χτίσιμο της επόμενης ημέρ

. Ποιό σχέδιο θα ακολουθηθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία; Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που αφορούν τις εκτός Ελλάδος υποχρεώσεις. Μπορεί η Ένωση να μην κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά την καταγγελία που έχει δεχθεί ο Άρης όμως δημιουργήθηκε σενάριο που την ευνοεί.

Ο Ματίας Αλμέιδα θα εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπως δήλωσε και ο ίδιος στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στο AEK FC. Το χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης εξαρτάται από τον προγραμματισμό της προετοιμασίας.

Δεκάδες αιτήματα για συνεντεύξεις

Το σίγουρο είναι, ότι η έλευση του Ματίας Αλμέιδα έχει προκαλέσει φοβερό ενδιαφέρον στον Τύπο της Λατινικής Αμερκής. Από την ώρα που ανακοινώθηκε, στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχουν δεχτεί τρία επίσημα αιτήματα από δίκτυτα του Μεξικού, ένα από Αργεντινή και ΗΠΑ, τα οποία συνοδεύονται με πρόθεση παρουσίασης της “OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”.

Ο ίδιος ο μάλιστα θα έχει να το λέει, ότι με τον ερχομό του στην Ελλάδα, βομβαρδίστηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που διατηρεί από δεκάδες αιτήματα για συνεντεύξεις. Όσον αφορά την παρουσίαση του στους εκπροσώπους του Τύπου, αυτό αναμένεται να γίνει σε ημερομηνία κοντά στην πρώτη προπόνηση της σεζόν.