Η ολοκλήρωση της χρονιάς βρήκε την ΑΕΚ χωμένη με χέρια, πόδια και κεφάλι βυθισμένη στην εσωστρέφεια. Η ήττα με 3-2 από τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΟΑΚΑ, την τελευταία αγωνιστική των play offs της Super League αποτέλεσε το τελευταίο επεισόδιο μίας αποτυχημένης χρονιάς για την ομάδα του Δικέφαλου αετού. Το φινάλε της σεζόν 2021-2022 βρήκε την Ένωση μακριά από εγχώριους τίτλους και στερούμενη ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Μερίδα οπαδών ξέσπασε! Τα έβαλε με τον Πέτρο Μάνταλο παρότι δεν αγωνίστηκε εναντίον του Ολυμπιακού. Άλλωστε ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει εξελιχθεί σε μόνιμο εξιλαστήριο θύμα σε κάθε αποτυχία της ομάδας. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο παίκτης δεν κρύφτηκε. Μίλησε on camera και άφησε να εννοηθεί, ότι φεύγει.

«Έχουμε ολοκληρώσει μια σεζόν και είμαστε στη χειρότερη χρονιά που έχουμε κάνει όσο είμαι εγω εδώ στην ομάδα. Δεν υπάρχουν λόγια για την πορεία αυτή. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγνώμη από όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε αυτή την ομάδα. Οι μεγαλύτερες ευθύνες αναλογούν σε εμένα. Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω και θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια», είπε και για διευκρινίσει στη συνέχεια, αν εννοεί ότι δεν θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της ΑΕΚ στην πρώτη της χρονιά στο νέο της γήπεδο: «Ναι η ομάδα ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο. Στην κρισιμότερη σεζόν στην ιστορία της. Η οποία έρχεται από μια τέτοια χρονιά. Κάτι δεν πάει καλά. Κάποιος πρέπει να πάρει τις ευθύνες του, τις επόμενες ημέρες θα ξέρουν όλοι».

Τις επόμενες ημέρες διαρροές έδειχναν, ότι το έργο μπορεί και να γυρίσει, μετά από συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η παρουσίαση του στη φωτογράφιση για τη νέα φανέλα για τη σεζόν 2022-2023 ήταν το πρώτο επίσημο μήνυμα παραμονής του 30χρονου στην ομάδα που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2018), ένα Κύπελλο (2016) και αναδείχτηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 2017.

To βράδυ της Τετάρτης (26/5) το τοπίο ξεκαθάρισε! Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, o Πέτρος Μάνταλος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος άκουσε τους προβληματισμούς του και τον «κατσάδιασε» με τον γνωστό πατρικό του τρόπο, επειδή βγήκε και μίλησε δημόσια σε μία δύσκολη βραδιά της ομάδας, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει... Ο καπνός που βγήκε από αυτό το τετ α τετ ήταν λευκός και όχι μαύρος! Ο παίκτης συνεχίζει στην Ένωση, την οποία ως αρχηγός της θα οδηγήσει στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γιατί κρατά ο Τίγρης τον Μάνταλο

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που κρατούν τον Μάνταλο στην ΑΕΚ!

Πρώτον ο Μάνταλος ήρθε στην ΑΕΚ της Β' Εθνικής τη σεζόν 2014-2015 (είχε κλείσει από την προηγούμενη σεζόν), σε μία εποχή που αποτελούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα ως παίκτης της Ξάνθης. Είχε ακουστεί σε μεταγραφικά σενάρια των μεγάλων ομάδων της Super League. Θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή σε κορυφαίο επίπεδο. Εκείνος όμως προτίμησε να συμμετέχει στην προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου, που είχε ξεκινήσει έναν χρόνο νωρίτερα.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο, ο παίκτης λαβώθηκε για πρώτη φορά σοβαρά! Πάγωσε το ΟΑΚΑ στις 11 Μαρτίου 2015, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακός, βλέποντας στο 67' τον οργανωτή της ομάδας να βρίσκεται στο έδαφος και να μη μπορεί να συνεχίσει και μαζί με αυτόν, να μη συνεχίζονται τα όνειρα της πρόκρισης στον τελικό.

Η διάγνωση έδειξε ρήξη χιαστών και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Επέστρεψε την επόμενη χρονιά, που βρήκε την ομάδα ξανά στη Super League. Στο τέλος ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου, που ήταν ο πρώτος του τίτλος στην ΑΕΚ.

Τη σεζόν 2017-2018 ήρθε το νέο χτύπημα της μοίρας για τον Μάνταλο. Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2017 ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρωταθληματικής πορείας της ΑΕΚ. Εκείνο το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, η Ένωση έφυγε νικήτρια, αλλά έχασε τον αρχηγό της, που έμελλε να σημαδευτεί με τον ίδιο τραυματισμό που του είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια.

Μετά από λίγες ημέρες, η ΑΕΚ τον αντέμειψε, στέλνοντας μήνυμα πως αυτός που ματώνει τη φανέλα, θα έχει παντοτινή θέση στην ιστορία της. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου συνεργασίας με τον αρχηγό μας, Πέτρο Μάνταλο, μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Περιμένουμε, πλέον, τον ηγέτη της ομάδας μας γρήγορα κοντά μας, σιδερένιο και δυνατό, με το περιβραχιόνιο στο χέρι προκειμένου να την οδηγήσει στο νέο μας γήπεδο και στην κατάκτηση όλων των αγωνιστικών στόχων της», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας τον Νοέμβριο του 2016.

«Από την πρώτη μέρα του τραυματισμού μου η ομάδα ήταν δίπλα μου. σε ό,τι χρειάστηκα. Με την κίνηση της αυτή να μου προσφέρει νέο συμβόλαιο έδειξε ότι με πιστεύει. Είναι κάτι που με χαροποιεί και μου δίνει δύναμη. Κάτι που δεν με αφήνει να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο από το πότε θα επιστρέψω στα γήπεδα», ήταν τα λόγια του Μάνταλου σε συνέντευξη που έδωσε μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η πορεία του Μάνταλου μετά τους τραυματισμούς του, αποτελούν τον δεύτερο σημαντικότερο λόγο που ο Μελισσανίδης απομάκρυνε τα σύννεφα των σκέψεων αποχώρησης από το μυαλό του. Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ο παίκτης δεν έπαψε ποτέ να είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Διατήρησε τον ηγετικό του ρόλο στην ΑΕΚ και ήταν πάντα βασικό μέλος της Εθνικής.

Ναυάγιο με Αλ Νασρ και... τρέλα για OPAP ARENA

Ο Πέτρος Μάνταλος βρέθηκε μια ανάσα από το αντίο στην Ένωση μόνο μια φορά. Ήταν τον Αύγουστο του 2020, όταν η Αλ Νασρ έκλεισε τον ποδοσφαιριστή δίνοντας ένα ποσό στα 4 εκατ.Ευρώ στην ΑΕΚ ενώ στον παίκτη έδινε συμβόλαιο 1,5 εκατ.Ευρώ. Ωστόσο η μεταγραφή χάλασε, αφού η ομάδα από το Ντουμπάι απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Έτσι ο Μάνταλος θα κάνει πράξη αυτό που έχει ονειρευτεί πολλές φορές και το ομολόγησε σε συνέντευξή του, όταν τον Αύγουστο του 2021, υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024. Να παίξει δηλαδή στην OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Η παρουσίαση της νέας φανέλας της ΑΕΚ ίσως να έχει και μία ακόμα σημειολογία. Στη φωτογραφία ο αρχηγός της Ένωσης φορούσε τη... βυζαντινή εμφάνιση, αυτή που είχε χρώμα πορφυρό. Σαν να μπαίνει με... αυτοκρατορική φορεσία στο νεόδμητο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρηση ΒΟΜΒΑ στην ΑΕΚ - Οι πρώτοι δύο που "τέλειωσαν" με απόφαση Μελισσανίδη!