Facebook Pixel Με... γκάζια και 4άρα μπήκε στη σεζόν ο ΠΑΟΚ - Ντεμπούτο με γκολ ο Ρικάρντο, σούπερ Κωνσταντέλιας
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-29 21:53:00

Με... γκάζια και 4άρα ξεμούδιασε ο ΠΑΟΚ - Ντεμπούτο Ρικάρντο με γκολ, σούπερ Κωνσταντέλιας (Vid)

Sportdog Team
Με... γκάζια και 4άρα ξεμούδιασε ο ΠΑΟΚ - Ντεμπούτο Ρικάρντο με γκολ, σούπερ Κωνσταντέλιας (Vid)

Άκρως θετικό το πρώτο τεστ για τον ΠΑΟΚ, με τον Ρικάρντο να σκοράρει και να ξεχωρίζεις από τους «νέους». Έχει στοιχεία, αλλά θέλει χρόνο ακόμα ο Ντάντας, έδειξε την κλάση του ο Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο σε εμφάνιση και σκορ, πέτυχε συνολικά 4 γκολ (4-0) απέναντι στην Γκόου Αχέντ Ινγκλς και έχει να κρατήσει κατά βάση καλά στοιχεία από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Άκρως θετικό λοιπόν το πρώτο τεστ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ρικάρντο να σκοράρει και να ξεχωρίζεις από τους «νέους». Έχει στοιχεία, αλλά θέλει χρόνο ακόμα ο Ντάντας, έδειξε την κλάση του ο Ολιβέιρα. Λαχτάρισαν με τον Λύρταζη που χτύπησε στο τέλος, προφυλάχθηκε και δεν αγωνίστηκε από το 80' και μετά ο 22χρονος δεξιός μπακ.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στην Ολλανδία για τον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε το πρώτο του φιλικό με τους Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Παναγιώτου, Κάργα, Σάστρε, Αουγκούστο, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Λάμπρου και Ολιβέιρα. Ο νεοφερμένος Ντάντας ήταν εκείνος που γινόταν αποδέκτης των περισσότερων οδηγιών από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε από τον 21χρονο άσο να παίρνει πρωτοβουλίες επιτελικά.

Οι «ασπρόμαυροι» επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα, φορτώνοντας περισσότερο αρχικά τη δεξιά τους πλευρά. Πάντως την πρώτη τελική του ματς την είχαν οι Ινγκλς, με ένα δυνατό μακρινό σουτ στο 17’ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Στο 30ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Σοάρες βρήκε με εκπληκτική σέντρα στην περιοχή τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος φορ κατέβασε πανέμορφα την μπάλα με το στήθος και με άψογο αριστερό πλασέ έκανε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς! Αυτή, ήταν και η πρώτη ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι για τον Δικέφαλο του Βορρά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με το πρόσημο στο πρώτο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ να είναι σε γενικές γραμμές θετικό.

 
 

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα καλύτερο για τον Δικέφαλο . Η εκκίνηση άλλωστε ήταν ιδανική, καθώς μόλις στο 47' ήρθε το 2-0! Ο Λύρατζης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και έπειτα από ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας, οι Ολλανδοί έστειλαν μόνοι τους την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους.
 

Οι Θεσσαλονικείς κυριαρχούσαν καθολικά σε όλες τις γραμμές, με το επιστέγασμα αυτής της ανωτερότητας να έρχεται στο 63ο λεπτό. Ο Καντουρί από αριστερά έκανε «γλυκιά» σέντρα, με τον Ρικάρντο να κάνει φοβερό άλμα και με εντυπωσιακή κεφαλιά να κάνει το 3-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το παρθενικό του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα! Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο στο 72', όταν ο νεαρός Κωνσταντέλιας με ωραία ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

Η εικόνα της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν ιδιαίτερα καλή, ειδικά αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι μιλάμε για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Κάτι που δεδομένα και απολύτως λογικά φάνηκε πως θέλει δουλειά, ήταν η ομοιογένεια που πρέπει να αποκτήσει το νέο ρόστερ. Πρόκειται άλλωστε για ένα σύνολο με πολλές μεταγραφές, ειδικά νεαρών παικτών, που δεν θα έχει καμία σχέση με όσα είδαμε από τον ΠΑΟΚ πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" με Βαλμπουενά - Στέλνουν τον νέο... Γκαμάρα σε ομάδα Big4 - Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags