ΑΕΚ: Συνεχίζεται η αναζήτηση για λύση στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο "κιτρινόμαυρος" Τύπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενίσχυση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, η οποία αναχωρεί σήμερα για Ολλανδία για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής της προετοιμασίας.

Σύμφωνα με τη LiveSport, ο 28χρονος στόπερ της Λεβάντε, Ρούμπεν Βέζο προτάθηκε και η ΑΕΚ εξετάζει την ακριβή, αλλά εξαιρετική περίπτωση του Πορτογάλου. . O 28χρονος Πορτογάλος αμυντικός έχει ένα σημαντικό βιογραφικό, μετρώντας 8,5 χρόνια παρουσίας στην Primera Division.

Η Βαλένθια τον απέκτησε τον Γενάρη του 2014 από τη Σετούμπαλ έναντι 2 εκατ. ευρώ και στις “νυκτερίδες” έμεινε για σχεδόν μία πενταετία, με ενδιάμεσο δανεισμό στη Γρανάδα. Τον Γενάρη του 2019 δόθηκε επίσης με δανεισμό στη Λεβάντε κι έξι μήνες αργότερα η ισπανική ομάδα έδωσε 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Ο Βέζο έρχεται από γεμάτες σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, ωστόσο η Λεβάντε υποβιβάστηκε και δεν θέλει να αγωνιστεί στη Segunda Division. Ο ισπανικός σύλλογος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να τον πουλήσει, ωστόσο ζητάει 4,5-5 εκατ. ευρώ, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την περίπτωσή του. Παρά ταύτα δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο δανεισμού με οψιόν αγοράς. 

Πάντως στη σκέψη του Αλμέιδα, όπως μεταφέρει η «Ώρα των Σπορ», είναι στόπερ από το MLS, με ευρωπαϊκή εμπειρία.

Κατά τα άλλα το ενδιαφέρον βρίσκεται επίσης στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στην Ολλανδία σήμερα η ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χωρίς τον Γαλανόπουλο και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έγινε μύλος με την υπόθεση του ποδοσφαιριστή, για τον οποίο είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα περί προσέγγισης για ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο κιτρινόμαυρος Τύπος αναφέρει σήμερα «Σφίγγει ο κλοιός». Η ΑΕΚ παλεύει για να ενισχυθεί με δύο πραγματικά δυνατά στόπερ, αλλά από τη στιγμή που έχασε τον Βιτάο (από τον οποίο βρέθηκε μια... ανάσα, όπως επιβεβαίωσε), δεν έχει καταφέρει να κλείσει ακόμα κανέναν. Πρόβλημα που πρέπει να λυθεί πολύ γρήγορα, το ότι ο Αλμέιδα ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας χωρίς έστω τον έναν εκ των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών, αλλά και το «δεκάρι» πλην του Μάνταλου.