Το είχα γράψει πως η φάση του Καμάτσο στο Τελ Αβίβ πιθανότερα θα επηρέαζε την υπόθεση πρόκριση για το ζεύγος Άρης-Μακάμπι, δύο ομάδες που αποδείχτηκε πως ήταν σχεδόν ισάξιες, αλλά μόνο η μία θα έπαιρνε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του ΚΛ.
Ο Άρης λοιπόν ήταν ο άτυχος, αφού παρά τη νίκη του με 2-1 δεν είναι αυτός που θα προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι κίτρινοι έδειξαν να θέλουν την πρόκριση, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.
Απέναντί τους είχαν ένα σοβαρό και αξιόμαχο αντίπαλο που ποτέ δεν υστέρησε, έκανε πολύ λίγα λάθη και δεν φοβήθηκε ποτέ τον Άρη και τον κόσμο του.
Επίσης ήταν άτυχοι, καθώς το δοκάρι του Πάλμα στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να τους δώσει ένα τεράστιο προβάδισμα, τόσο στο σκορ όσο και στην ψυχολογία.
Οι παίκτες του Άρη είναι ανέτοιμοι αγωνιστικά και η ομάδα παρότι δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, δεν είναι ακόμη μονταρισμένη σωστά. Τα τεράστια αμυντικά κενά, η ανυπαρξία στο κέντρο, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, ήταν από τα βασικά προβλήματα του Άρη στο Ισραήλ, τα οποία όμως έκαναν την εμφάνισή τους και στη Θεσσαλονίκη.
Ο Άρης έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο προσπαθώντας να βρει τα σωστά του πατήματα στο γήπεδο. Η Μακάμπι πολύ σωστά στημένη, κατόρθωνε να κρατήσει με ευκολία μακριά τους επιθετικούς μας από την εστία της και στο τέλος προσπάθησε μάλιστα να καταστεί επικίνδυνη για τον Κουέστα. Ο Άρης είχε ένα καλό δεκάλεπτο, περίπου από το 20’ και μετά, όπου προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με πιο τρανταχτή αυτή με το οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Πάλμα στο 25’.
Το Β μέρος ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο, αλλά η φάση του 53΄άλλαξε τα δεδομένα: Ο Ιτούρμπε έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της Μακάμπι και ενώ ετοιμαζόταν να «πυροβολήσει» γκρεμίστηκε από πίσω από τον Γκλάζερ. Ο διαιτητής αρχικά δεν καταλόγισε την πεντακάθαρη εσχάτη των ποινών, αλλά τελικά με υπόδειξη του επόπτη το έκανε, μέσα σε διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων που διήρκησαν περίπου πέντε λεπτά! Τελικά ο Γκλάζερ αποβλήθηκε και ο Γκρέι πέτυχε το πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση δίνοντας τεράστιες ελπίδες πρόκρισης στον Άρη!
Όλε έδειχναν πως τα επόμενα λεπτά και ίσως ακόμη και η πρόκριση θα ανήκαν στον Άρη: Ωστόσο ο Ίβιτς δεν φοβήθηκε. Πέρασε στο ματς τον Ζαχάβι και τον Γκολάρα, παρότι με δέκα, δεν κλείστηκε και κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί ένα ακόμη λάθος του Μπράμπετς και να ισοφαρίσει στο 74’ κόβοντας τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων.
Ο Άρης εκεί έδειξε σπάνιες ψυχικές αρετές και συνέχισε να παλεύει. Στο 79’ ο Γκαρθία που είχε περάσει στο ματς πέρασε εκπληκτική κάθετη μπαλιά στον Γκρέι που μπροστά από τον ικανότατο Πέρετς απέτυχε να σκοράρει. Ωστόσο ο Τζαμαϊκανός εξιλεώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν σέρβιρε με υπέροχο τακουνάκι στον Ντουκουρέ το γκολ της νίκης. Παρότι υπήρχε αρκετός χρόνος, ο Άρης δεν κατάφερε να περάσει την σφριγηλή αμυντική διάταξη της Μακάμπι και έτσι η νίκη ήρθε, αλλά όχι με την επιθυμητή διαφορά τερμάτων.
Το τελικό 2-1 έδωσε στον Άρη μια πύρρεια νίκη και έφερε την πρόκριση στους Ισραηλινούς. Το ταξίδι της Ευρώπης τελείωσε εδώ για τον Άρη, με τέσσερα παιχνίδια, τρεις νίκες και μία ήττα, αποφέροντας σημαντικούς βαθμούς για την χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες από τις οποίες συνεχίζει μόνο ο Ολυμπιακός, κι αυτός χωλαίνοντας.
Κορυφαίος για τους κίτρινους ήταν ο Ντουκουρέ που έτρεξε πολύ και σκόραρε, ωστόσο θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Γκρέι που αποδεικνύεται μια πολύτιμη εκτελεστική μονάδα που σκοράρει και σερβίρει. Πιστεύω πως στο ελληνικό πρωτάθλημα θα κάνει μεγάλα πράγματα και θα ρισκάρω να κάνω την πρόβλεψη πως θα ξεπεράσει τα είκοσι τέρματα!
Στον αντίποδα, η αμυντική γραμμή του Άρη για τέταρτο συνεχόμενο ματς δέχτηκε τέρμα και δείχνει αναξιόπιστη. Η άμυνα ήταν ένα από τα κύρια όπλα του Άρη τα περασμένα χρόνια και η αστάθεια της φέτος ξενίζει. Λογικά θα είναι θέμα δεσίματος των νέων με τους παλιούς και σύντομα θα δούμε να κλείνουν όλοι οι διάδρομοι απέναντι στους επίδοξους παραβιαστές της εστίας του Κουέστα!
Το ευρωπαϊκό ταξίδι για τον Άρη τελείωσε, αλλά σύντομα ξεκινάει το άλλο ταξίδι, αυτό των εγχώριων διοργανώσεων. Από αυτό το ταξίδι όλοι οι φίλοι του Άρη έχουν πολλές απαιτήσεις, προτιμώντας τον προορισμό από τη διαδρομή!
Αλλά για αυτά θα μιλήσουμε προσεχώς…