Οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό έχουν καθυστερήσει αρκετά, με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες βρέθηκαν σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης μεσούσης του καλοκαιριού. Άλλωστε δεν είναι και λίγο για έναν σύλλογο να χάνει από νωρίς τον πρώτο του στόχο με εκκωφαντικό τρόπο (ήττα 4-0 από τη Μακάμπι στο Φάληρο και αποκλεισμός από το Champions League) και να αλλάζει προπονητή τον Ιούλιο.

Το θετικό είναι πως η μεταγραφική περίοδος διαρκεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου φέτος, συνεπώς υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος ώστε οι Πειραιώτες να προβούν στις προσθήκες που χρειάζονται. Εκφράζεται μία σιγουριά στον "ερυθρόλευκο" οργανισμό ότι οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν εγκαίρως, αφού υπάρχει εντολή Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών έχει σκοπό να ενισχύσει αποφασιστικά το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Κάρλος Κορμπεράν. Γι΄ αυτό και έχει δώσει εντολή να γίνουν κινήσεις για παίκτες από το "πάνω ράφι" σε όλες τις γραμμές. Ο Ολυμπιακός δηλαδή στοχεύει στην απόκτηση τερματοφύλακα, στόπερ, κεντρικού μέσου, εξτρέμ και σέντερ φορ!

Καταλαβαίνει κανείς ότι η μη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League καθιστά αυτομάτως πιο δύσκολο το εγχείρημα προσέλκυσης ποδοσφαιριστών από το κορυφαίο επίπεδο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι μεταγραφές έχουν καθυστερήσει, αλλά στο Λιμάνι έχουν αποφασίσει να φέρουν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, ακόμα κι αν χρειαστεί οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν παραπάνω.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα πιάσει δουλειά στο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή ο Ζουλιέν Φουρνιέ και δεν αποκλείεται να κάνει κι αυτός κάποια κίνηση, φέρνοντας έναν "δικό" του ποδοσφαιριστή. Εξάλλου οι Ερυθρόλευκοι ψωνίζουν συχνά από τη γαλλική αγορά, της οποίας ο Φουρνιέ είναι άριστος γνώστης, ενώ έφεραν τον Ντε Λα Φουέντε από τη Μαρσέιγ, άρα έχουν δημιουργήσει δίκτυο επαφών με την πρώην ομάδα του Γάλλου παράγοντα (σ.σ. εργάστηκε στους Μασσαλούς το διάστημα 2005-2009).

Φήμες για πιθανή επιστροφή Λόπες

Νωρίτερα αναφέραμε πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση για την προσθήκη ενός ακόμα εξτρέμ και παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι με τους πρωταθλητές Ελλάδας συνδέεται (βάσει φημολογίας και τίποτα παραπάνω προς το παρόν) ο Ρόνι Λόπες!

Για πολλούς θεωρείται... ξαναζεσταμένο φαγητό και δικαιολογημένα υπάρχει η "ένσταση" ότι δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα την περασμένη σεζόν. Κι όμως ο ίδιος ο Πορτογάλος άσος δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από τον Ολυμπιακό, καθώς περνούσε καλά στην Ελλάδα και θεωρούσε ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι η κατάλληλη ομάδα για να "αναγεννήσει" την καριέρα του.

Αφενός ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επιθυμούσε την παραμονή του Λόπες και αφετέρου η οψιόν αγοράς του παίκτη από τη Σεβίλλη (9 εκατομμύρια ευρώ) κρίθηκε υπερβολική.

Ωστόσο, με τον Μαρτίνς να αποτελεί παρελθόν και τη Σεβίλλη να μην έχει βρει ακόμα ομάδα για να παραχωρήσει τον Λόπες, έχει αναπτυχθεί φημολογία που θέλει τον αριστεροπόδαρο μέσο να ρίχνει... κλεφτές ματιές προς Πειραιά για την επιστροφή του.

Είναι δεδομένο πως η Σεβίλλη θα ρίξει τις απαιτήσεις της όσο πλησιάζουμε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και πως ο Κορμπεράν ενδέχεται να έχει διαφορετική άποψη για τον Λόπες σε σχέση με τον Μαρτίνς. Ωστόσο, προς το παρόν δεν γνωρίζουμε καν αν οι Ερυθρόλευκοι θα μπουν στη διαδικασία να ψαχτούν για τον 26χρονο Πορτογάλο. Ίσως μόνο αν στραβώσουν οι μεταγραφικές προτεραιότητες για τα άκρα της επίθεσης και αν τελικά ο παίκτης δεν πάει στην Τρουά όπως κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες...



*** ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν υπάρχει Χουάνγκ στην Ελλάδα - Τον ζήτησε μαζί με Πινέδα ο Αλμέιδα - 10αρι, εξτρέμ και... Σεμέδο