Στον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις, αλλά ψάχνουν έξτρα ποιοτικές λύσεις για την αναβάθμιση του ρόστερ!

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζουν είναι αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στους πρωταθλητές Ελλάδος. Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα του ατού είναι πως θα μπορέσει να δηλωθεί στους γηγενείς όπως ο Τζολάκης, ο Ανδρούτσος και ο Βρουσάι. Κάτι που σημαίνει ότι δεν στερεί... χώρο από νέες μεταγραφές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο νεαρός στόπερ είχε πωληθεί 17.500.000 ευρώ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Αύγουστο του 2017 και έκτοτε έχει παίξει σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Σεντ Ετιέν, ενώ από τα μέσα του 2022 βρίσκεται στην Ελλάς Βερόνα, από την οποία μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, για τον παίκτη είχε ενδιαφερθεί και ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα μερικοί τραυματισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει στο ροτέισον του προπονητή της Ελλάς Βερόνα και να παραμείνει μέχρι νεωτέρας.

Εξάλλου, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα με την Νάπολι αγωνίστηκε ως αλλαγή για 30΄, ενώ με την Μπολόνια ξεκίνησε ως βασικός. Το γεγονός ότι μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο στερεί το δικαίωμα από τους Ιταλούς για να έχουν... παράλογες απαιτήσεις και μένει να δούμε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός για έναν παίκτη που θέλει να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα.

«Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς ο Ρέτσος – Επένδυσε η Νάπολι σε Ουνάς»

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που παρακολουθεί το ιταλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε τόσο για την πορεία τού Ρέτσου όσο και του εξτρέμ Αντάμ Ουνάς, της Νάπολι, που επίσης απασχολεί τους πρωταθλητές Ελλάδας.

"Τον χειμώνα πήγε στη Βερόνα, έπαιξε λίγα ματς και τραυματίστηκε, έπαιζε κυρίως ως αλλαγή. Στο φετινό πρωτάθλημα κάποιοι τραυματισμοί συν το ότι η Βερόνα στα δύο πρώτα επίσημα ματς δέχτηκε 9 γκολ, οδήγησαν τον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει βασικό με την Μπολόνια. Δεν τα πήγε άσχημα, αν εξαιρέσεις τη φάση του γκολ που κοιμήθηκε όλη η άμυνα της Βερόνα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Από τα μέσα του καλοκαιριού τον παρουσιάζουν ως παίκτη που είναι προς αποχώρηση και αρχές Αυγούστου είχε γραφτεί για τον Αστέρα Τρίπολης - Το παρουσίαζαν ως τελειωμένο. Αλλά από ο,τι φάνηκε δεν προχώρησε τίποτα".

Σε σχέση με τον πιτσιρικά που θυμόμαστε όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό, πώς είναι ως παίκτης;

"Είναι ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Στο ματς της περασμένης Κυριακής έπαιξε δεξιός στόπερ σε τριάδα. Πέρσι έπαιξε 5 ματς όλα κι όλα στην Ιταλία, συν άλλα 4 με τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία στο πρώτο μίκρο της σεζόν, αλλά και πιο πριν στη Γαλλία έπαιξε 4 ματς. Η τελευταία γεμάτη σεζόν είναι το 2017-18 στη Λεβερκούζεν, που έπαιξε 24 ματς. Άρα είναι εκτός ρυθμού πολλών αγών σε μια σεζόν".

Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στον Ολυμπιακό;

"Σε τριάδα ως δεξιός στόπερ, με Μανωλά ή Σωκράτη και Σισέ. Αλλά είναι κάπως ρευστά τα πράγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού".

Με τον Αντάμ Ουνάς, της Νάπολι, τι ισχύει;

"Είναι στους παίκτες υπό παραχώρηση, γιατί η Νάπολι έχει πολλές λύσεις στις θέσεις μπροστά. Πήρε δύο συμμετοχές στο νέο πρωτάθλημα, μπήκε ως αλλαγή στα δύο πρώτα ματς, αλλά με τόσες προσθήκες δεν θα βρει χώρο, είναι λογικό να πάει κάπου για να παίξει".

Ποια ακριβώς είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Είναι εξτρέμ, παίζει και ως δεύτερος επιθετικός/πίσω από τον επιθετικό, στη Νάπολι δεν είχε γεμάτες σεζόν, είχε χάσει και αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Πέρσι στη Νάπολι έπαιξε 15 παιχνίδια αλλά ούτε ένα ως βασικός. Παλιότερα τον έδιναν βασικό. Είναι παίκτης που η Νάπολι είχε επενδύσει πάνω του, αλλά δεν απέδωσε όπως περίμεναν".

Τα χαρακτηριστικά του;

"Έχει χαρακτηριστικά να συγκλίνει με το δεξί πόδι όταν παίζει αριστερά. Είναι φαντεζί, έχει την ντρίπλα, μπορεί να μαρκάρει τον αμυντικό και να τον περάσει, θεματικός, μπορεί να δώσει στιγμές στην ομάδα. Διεθνής με την Αλγερία".

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό επιστρέφει ο Φορτούνης - Δεν το περίμεναν ούτε στο Λιμάνι - "Όχι" σε πολλά εκατομμύρια!