Σε συμφωνία με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έφτασε η ΑΕΚ και ο παίκτης αναμένεται άμεσα να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να κλείσει τη μεταγραφή του.  

Ο 32χρονος άσος που έχει σηκώσει το Μουντιάλ με τη φανέλα τής Εθνικής του ομάδας, κυριαρχεί στο ρεπορτάζ της Ένωσης και το sportdog έψαξε για να συλλέξει τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για τον πρώην παίκτη των Μονακό, Έβερτον και Λιλ.

Με τα καλύτερα λόγια λοιπόν αναφέρθηκε στην περίπτωση του διεθνή Γάλλου μπακ ο Αριστείδης Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφος που γνωρίζει πολύ καλά το γαλλικό ποδόσφαιρο.

«Επιθετικός μπακ - Ταιριάζει στο πλάνο του Αλμέιδα»

"Πρόκειται για παίκτη που έπαιζε για χρόνια στη Γαλλία, στη Μονακό, μια δυνατή ομάδα που είχε κερδίσει και το πρωτάθλημα με βασικό τον Σιντιμπέ. Δυναμικός μπακ, παίζει κυρίως δεξιά αλλά μπορεί και αριστερά. Προωθείται, κατά κύριο λόγο είναι επιθετικός μπακ, ταιριάζει στο πλάνο του Αλμέιδα. Η αξία του κοστολογείται ακόμα και σήμερα σε αρκετά εκατ. ευρώ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είχε κάποιες ασίστ, δεν φοβάται να ανέβει, μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Ανασταλτικά δεν τον εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση και, θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει έναν πιο σταθερά μπακ αμυντικά".

"Χτυπάει πρωτάθλημα η ΑΕΚ με Σιντιμπέ - Ο καλύτερος στην Ελλάδα"

Άλλες θέσεις που μπορεί να παίξει;

"Κατά κύριο λόγο παίζει δεξιά αλλά στην ανάγκη και αριστερά. Μπορεί να παίξει και στα χαφ, η Μονακό όταν έπαιζε με 3 στόπερ, ο Σιντιμπέ έπαιζε όλη την πλευρά ως μπακ-χαφ".

Είναι παίκτης που μπορεί να διαμορφώσει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα;

"Είναι έμπειρος, ήταν μέλος τής εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ, η ΑΕΚ με αυτόν στη σύνθεσή της μπορεί να χτυπήσει και πρωτάθλημα. Μπορεί να βοηθήσει πολύ φέτος, είναι σε καλή ηλικία. Οι παθογένειες της ΑΕΚ είναι κατά κύριο λόγο αμυντικές. Με Βίντα και Μουκουντί η ομάδα δείχνει ότι θέλει να αποκτήσει σταθερότητα και αμυντικά".

Υπάρχει καλύτερος δεξιός μπακ από τον Σιντιμπέ στην Ελλάδα;

"Με βάση το βιογραφικό του είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Και στην Έβερτον που είχε δοθεί με τη μορφή δανεισμού, είχε κάνει 25 συμμετοχές. Μπορεί να είναι ο καλύτερος μπακ γιατί είναι δυναμικός, δεν φοβάται να πάει στην μπαλα και του αρέσει να προωθείται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χρυσή" συμφωνία ΑΕΚ για Φαν Βέερτ - Τον είχε… τάξει ο Μπέος - "Έκοψε" Ράιτ, Μπελφοντίλ ο Αλμέιδα!