Facebook Pixel Συμφωνούν Μπότο-Λουτσέσκου - Φουλάρει για μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Μόνο έτσι έρχεται ο Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2022-11-17 16:35:00

Συμφωνούν Μπότο-Λουτσέσκου - Φουλάρει για μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Μόνο έτσι έρχεται ο Μαρτίνς

Sportdog Team
Συμφωνούν Μπότο-Λουτσέσκου - Φουλάρει για μεταγραφές ο ΠΑΟΚ - Μόνο έτσι έρχεται ο Μαρτίνς

Το θετικό φινάλε στον πρώτο γύρο με τις τρεις σερί νίκες, έχει ανεβάσει την ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, έχει βάλει παίκτες για τα καλά στην εξίσωση και όλα δείχνουν ότι στην συνέχεια η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί μόνο βελτίωση να δείξει.

ΠΑΟΚ: Παρά το θετικό φινάλε στον πρώτο γύρο όμως, είναι δεδομένο – και συμφωνημένο – ότι το ρόστερ χρειάζεται αλλαγές – ενίσχυση, όχι μόνο για το δεύτερο μισό (και λίγο παραπάνω) της σεζόν αλλά με φόντο και τα επόμενα χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε με το τι θέλει και το τι ψάχνει ο Δικέφαλος σε αυτή την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Καταρχάς, όπως έχετε διαβάσει μέσα από τις σελίδες του «ασπρόμαυρου» ρεπορτάζ της LS εδώ και περίπου 1,5 μήνα υπάρχει μια ταύτιση απόψεων και μια κοινή συνισταμένη εντός ομάδας για τις μεταγραφές του Γενάρη. Σε πρόσφατη συνάντηση – συζήτηση του Γιώργου Σαββίδη από πλευράς διοίκησης, του Ζοσέ Μπότο και του Ραζβάν Λουτσέσκου, βρέθηκε κοινό σημείο επαφής και συμφωνία για την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστών. Ένας που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και θα πλαισιώσει τους Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας και ένας που μπορεί να παίξει τόσο ως επιτελικός μέσος αλλά και ως αριστερός εξτρεμ.

Η ταύτιση απόψεων και ο… Μαρτίνς

Το πρώτο βήμα έγινε που ήταν και από τα πιο σημαντικά για την μεταγραφική ενίσχυση του Δικεφάλου τον Γενάρη, σε δυο θέσεις που ζήτησε ο Λουτσέσκου και πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή. Εδώ και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ζοσέ Μπότο έχει αρχίσει να αναζητά περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον ΠΑΟΚ. Πριν από περίπου έναν μήνα έκανε ένα ταξίδι στην Ιταλία για μια πρώτη επαφή με Νάπολι και Μίλαν, χωρίς κάτι ουσιαστικό, άλλωστε ήταν και κάπως νωρίς, ενώ δεν είναι κανένα… κρατικό μυστικό ότι μια καλή δεξαμενή παικτών που κοιτάζει ο Μπότο είναι αυτή του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Είναι μια αγορά που γνωρίζει πολύ καλό ο Ζοσέ Μπότο και δεν θα ήταν απίθανο να μεγαλώσει η πορτογαλική παροικία στην Τούμπα κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου.

Ένα όνομα έχει ακουστεί – γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και αυτό είναι από την Πορτογαλία, αυτό του Φάμπιο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, αλλά αποτέλεσε εμπόδιο το συμβόλαιο του με την Αλ Ουάντα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο πλέον αυτό το συμβόλαιο δεν υπάρχει και εδώ και περίπου 4 μήνες ανήκει στην κατηγορία των ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Στα θετικά του είναι το βιογραφικό του και το ότι δεν έχει ομάδα, στα αρνητικά του ότι προέρχεται από απραξία μεγάλη που ενδεχομένως να δυσκολέψει την προσαρμογή του και την ετοιμότητα του. Ενώ σε ότι αφορά το οικονομικό, φαίνεται θα πρέπει να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις του για να έρθει πιο κοντά στα θέλω του ΠΑΟΚ που δεν πρόκειται να πάει σε συμβόλαια των 700.000 – 800.000 ευρώ. Αναμφίβολα είναι ένας ποιοτικός παίκτης στα 29 του, μια περίπτωση που γνωρίζει καλά ο Ζοσέ Μπότο, ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Όχι σε κινήσεις – μπαλώματα, στόχος και πάλι η ταχύτητα

Για τον Φάμπιο Μαρτίνς και όχι μόνο θα πρέπει να προσμετρηθεί και ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας. Ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να πάει σε κινήσεις για παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα όχι μόνο για έξι μήνες, αλλά με ορίζοντα μεγαλύτερο που θα επεκτείνεται και στα επόμενα χρόνια. Οπότε ακόμα και σε δανεισμούς να πάει ο Δικέφαλος, θα πρέπει οι δανεισμοί να έχουν μια βατή οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Τζουάν Σάστρε τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε με 400.000 ευρώ. Τόσο η απόκτηση φορ, όσο και η απόκτηση μεσοεπιθετικού, δεν θα (πρέπει να) είναι κινήσεις – μπαλώματα, αλλά μεταγραφές ουσίας που θα δώσουν στον Δικέφαλο «πράγματα» για περισσότερο από το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ένα ζήτημα ακόμα για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ τον Γενάρη είναι η ταχύτητα. Είδαμε ότι το καλοκαίρι οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν από νωρίς, κάτι που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα σε Μπότο και Λουτσέσκου, με τις ευλογίες της διοίκησης. Το μοναδικό σίριαλ ήταν αυτό με τον Νάρεϊ που τελικά εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο γενικότερα όλες οι κινήσεις έγιναν νωρίς, πράγμα σπάνιο για τον ΠΑΟΚ. Την ίδια ταχύτητα που επέδειξαν το καλοκαίρι, θέλουν να έχουν και τον Ιανουάριο στις μεταγραφές στον Δικέφαλο. Πρώτον για να έχει τις προσθήκες όσο τον δυνατόν νωρίτερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις προπονήσεις και δεύτερον γιατί φαίνεται ότι θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες στο δεύτερο μισό της σεζόν που ξεκινάει με ένα ροντέο οκτώ αγώνων μέσα σε έναν μήνα που θα κρίνουν αν όχι τα πάντα, σίγουρα πολλά.

Μια προεργασία έχει γίνει γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος τον Ιανουάριο, αλλά οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι, υπάρχει ταύτιση απόψεων εντός ΠΑΟΚ και μέσα στον Νοέμβρη θα μπει για τα καλά στην λειτουργά του ο μεταγραφικός σχεδιασμός που θα δώσει στην ομάδα λίγο παραπάνω ποιότητα από το κέντρο και μπροστά.

ΠΗΓΗ: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο πρόσωπο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μιλάει για όλα - Ατάκα... φωτιά για Σαββίδη και την εμπλοκή του

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags