ΠΑΟΚ: Όπως είναι λογικό το ίδιο ισχύει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση για όσους έχουν επαγγελματική σχέση με το άθλημα.

Οι μάνατζερ και οι τεχνικοί διευθυντές όλων των ομάδων έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο Μουντιάλ, ενόψει και της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αφού εκεί παίζει θεωρητικά πάντα η ποδοσφαιρική αφρόκρεμα του πλανήτη. Πού θα μπορούσαν ομάδες από μία μικρή χώρα, τύπου ΠΑΟΚ, να εντοπίσουν παίκτες στο Μουντιάλ και να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, εφόσον πάντα κινηθούν εγκαίρως; Διεθνείς Λατινοαμερικάνους και Ευρωπαίους πολύ δύσκολα μπορείς να προσεγγίσεις, γιατί οι τιμές τους – που ήταν ή άλλως δυσθεώρατες, ανέβηκαν κι άλλο μέσω της βιτρίνας του Μουντιάλ.

Είναι ξεκάθαρο πως μόνο Αφρικανούς παίκτες από τις πέντε Εθνικές που παίζουν στο Μουντιάλ (Καμερούν, Γκάνα, Μαρόκο, Σενεγάλη και Τυνησία) μπορεί να κοιτάξει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα από την κατηγορία των ελεύθερων, όσων το συμβόλαιό τους τελειώνει τον Ιανουάριο ή το ερχόμενο καλοκαίρι (όλοι οι άλλοι είναι απλησίαστοι).

Στις θέσεις που τον ενδιαφέρουν βέβαια, δηλαδή, μεσοεπιθετικά. Μάλιστα, μανατζερικοί κύκλοι λένε πως ο Μπότο έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του σ’ αυτή την κατηγορία παικτών του Μουντιάλ. Όχι κατ’ ανάγκη σε όσους ξεχώρισαν ή θα ξεχωρίζουν, γιατί θα είναι ανάρπαστοι και δεν μπορεί να τους πλησιάσει μία ελληνική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά ακόμα και σε παίκτες που έχουν λίγο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι μεγάλα ταλέντα ή εγνωσμένης αξίας.

Οι Αφρικανές Εθνικές ομάδες στο Μουντιάλ δίνουν μία άλλη πινελιά με το ταχυδυναμικό παιχνίδι των παικτών τους στην επίθεση, στοιχείο που λείπει φυσικά και από τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, παραδοσιακά η Αφρική αποτελεί μία ποδοσφαιρική αγορά με “διαμάντια”.

Αν ξέρεις να ψωνίζεις από την Αφρική έχεις την δυνατότητα να πάρεις παικταράδες σε νεαρή ηλικία τους οποίους αύριο – μεθαύριο μπορείς να τους μοσχοπουλήσεις, αφού πρώτα, βέβαια, παίξουν, καθιερωθούν και προσφέρουν.

Πηγή: sfina.gr