Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το όνομα του Όννι Βαλακάρι, του διεθνή Φινλανδού μεσοεπιθετικού της Πάφου, βρίσκεται στο ρεπορτάζ των δύο ομάδων, αλλά και σε εκείνα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ παλαιότερα, καθώς είναι σαφές ότι η περίπτωσή του απασχολεί τις ελληνικές και όχι μόνο.

Το ρεπορτάζ το διαβάσατε στο sportdog ήδη  και σε προέκταση αυτού ο Ευάγγελος Μίχος, ξανά εδώ, στο sportdog, αποκάλυψε ότι η τιμή του ανέρχεται πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ!

Το sportdog επικοινώνησε με τον Σάββα Μαγκαφά, Κύπριο προπονητή που είχε διατελέσει βοηθός τού Κάρλος Κορμπεράν στο πέρασμά του από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Μεγαλονήσου, προκειμένου να μας μιλήσει για την παρουσία του στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Γιατί ο νεαρός άσος είναι διεθνής με την Εθνική του ομάδα (είχε συμμετάσχει στο τελευταίο Euro) και, σύμφωνα αποκάλυψε ο Ε. Μίχος, υπάρχουν τρεις ομάδες που συμμετέχουν στο Tσάμπιονς Λιγκ και του κάνουν σκάουτινγκ. Παρόλα αυτά πόσο εύκολο είναι να βρεθεί μια ομάδα που θα προσφέρει σε κυπριακό σύλλογο μέχρι και οκτώ εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή;

"Σύγχρονο δεκάρι, καλό αριστερό - Πολύ-πολύ καλή μεταγραφή - Ευχέρεια σκοραρίσματος"

"Είναι σύγχρονο δεκάρι, με πολύ καλό αριστερό πόδι, πολύ καλό διάβασμα στο ματς, όποια ομάδα τον πάρει θα είναι μια πολύ-πολύ καλή μεταγραφή", σχολίασε αρχικά ο Σ. Μαγκαφάς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Έχει πάρα πολύ καλό σουτ, τελειώματα, έχει την ευχέρεια του σκοραρίσματος, δεν είναι ντελικάτος ποδοσφαιριστής, αλλά μετά είναι ανάλογα την ομάδα που θα κληθεί να παίξει μπάλα".

"Τον ξέρει καλά ο Γιοβάνοβιτς - Δεν συγκρίνεται με Χάμες - 1-1,5 εκατ. ευρώ από Ελλάδα"

Σε ποια ελληνική ομάδα ταιριάζει περισσότερο, γιατί λίγο-πολύ φαίνεται ότι ενδιαφέρονται και οι τέσσερις μεγάλοι;

"Σε όποια ομάδα και να πάει θα προσαρμοστεί. Βέβαια το να φύγει από το κυπριακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, σημαίνει ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά ο προπονητής που θα τον πιστέψει περισσότερο θα τον ενσωματώσει και καλύτερα στην ομάδα που θα τον αποκτήσει. Ο πρώτος που ξέρουμε πόσο καλά τον γνωρίζει είναι ο Γιοβάνοβιτς, που ξέρει πολύ καλά το κυπριακό πρωτάθλημα. Αλλά, προφανώς, όλοι στην Ελλάδα τον γνωρίζουν".

Σε ποια ομάδα ταιριάζει; Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει τον Χάμες στην ίδια θέση, άρα δεν υπάρχει χώρος.

"Δεν μπορεί να συγκρίνεις τον Βαλακάρι με τον Χάμες - Ο Χάμες άλλωστε έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι aggressive παίκτης. Αλλά θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να έχουν στην 11άδα τους τον Βαλακάρι, όπως και ο Ολυμπιακός".

Υπάρχει εικόνα για την τιμή;

"Καμία ομάδα δεν πιστεύω ότι θα δώσει για έναν ποδοσφαιριστή από την Κύπρο τα 7-8 εκατ. ευρώ όπως ακούγεται. Μια ομάδα από την Ελλάδα να δώσει 1-1,5 είναι εφικτό. Στην Πάφο τον κοστολογούν σε άλλο ποσό, βέβαια, αλλά πιστεύω ότι δύσκολα θα δώσει τόσα χρήματα μια ομάδα για ποδοσφαιριστή από το κυπριακό πρωτάθλημα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλο… λάθος με Κάουλι στον ΠΑΟ - Υπέρβαση Αλαφούζου με 2 εκατομμύρια - Επιστρέφει ο Μποτία!