Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το όνομα του Σελίμ Αμαλά έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες, πρόσφατα, και με τους Πράσινους πριν από το Μουντιάλ, καθώς ο διεθνής Μαροκινός άσος είναι μια πρώτης τάξης λύση για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους.

Ο 26χρονος χαφ έχει μεγάλη θητεία στο βελγικό ποδόσφαιρο, ξεχώρισε με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στα γήπεδα του Κατάρ, και έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με τη Σαντάρ Λιέγης βρίσκεται στο... ψυγείο τής βελγικής ομάδας γιατί δεν ανανεώνει μαζί τους.

Κάτι που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς το μέλλον του στο Βέλγιο είναι μετρημένο, αρκεί βέβαια η ομάδα που θα τον προσεγγίσει να τον πείσει με το πρότζεκτ που θα του παρουσιάσει, όπως είπε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Στέφανος Γιωτάκης, που γνωρίζει άριστα το βελγικό ποδόσφαιρο.

"8αρο-10άρι με πολλά τρεξίματα - Σκύλος μέσα στο παιχνίδι - Ταιριάζει στον ΠΑΟ με Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ρούμπεν"

"Είναι 8αρο-10άρι, με πολλά τρεξίματα, κλασσικός Μαροκινός, σκύλος μέσα στο παιχνίδι. Το καλοκαίρι η Σταντάρ Λιέγης άλλαξε διοίκηση, πήρε νέο προπονητή και στα 7-8 πρώτα ματς ήταν πολύ καλός. Αλλά επειδή τελειώνει το συμβόλαιο και δεν ανανεώνει, τον πέταξαν εκτός ομάδας. Από τον Οκτώβρη είναι εκτός ομάδας".

Έχει γραφτεί τόσο στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού.

"Ταιριάζει περισσότερο στον Παναθηναϊκό, γιατί θα παίξει περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Τσέριν στην 11άδα, με τον Παλάσιος και τον Βέρμπιτς μπροστά, του, κι ένας Ρούμπεν από πίσω του με καθαρό μυαλό για να κόβει".

"Με Εμβιλά και Χάμες στο Λιμάνι - Έτσι θα τον ψήσουν να έρθει - Δεν μπορεί να του δώσει χρόνο βασικού ο Ολυμπιακός"

Στον Ολυμπιακό;

"Στον Ολυμπιακό χρειάζεται έναν Εμβιλά για να καλύπτει, κι αυτός να δίνει βοήθειες σε Χαμές ή Φορτούνη. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν χωράει καθόλου ο Ιν-Μπομ, που δε νομίζω ότι μπορεί να μείνει εκτός 11άδας".

Γενικά τι βλέπεις για την περίπτωση του Αμαλά;

"Βρίσκει εύκολα συμβόλαιο, ειδικά μετά το Μουντιάλ. Το ζήτημα είναι αν θα τον πείσει το πρότζεκτ. Αφού έμεινε εκτός για τόσο διάστημα, γιατί να μην μείνει άλλο λίγο και να πάρει το συμβόλαιο που ψάχνει; Σε Γαλλία και Γερμανία εύκολα μπορεί να βρει συμβόλαιο. Θα πρέπει να είναι βασικός σε μια ομάδα για να υπογράψει. Ο Ολυμπιακός, ας πούμε, δεν μπορεί να του δώσει χρόνο βασικού".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζει τελείως τον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - 1.6 εκατ. σε Πέρεθ με "εντολή" Γιοβάνοβιτς - "Πάγος" σε Αϊτόρ!