Facebook Pixel Τάσος Κάκος: Έδωσε απαντήσεις ο Κάκος για Μαρτσίνιακ - Τελικά ήταν σωστές οι αποφάσεις του στον τελικό;
Ποδόσφαιρο
| 2022-12-19 23:28:00

Έδωσε απαντήσεις ο Κάκος για Μαρτσίνιακ - Τελικά ήταν σωστές οι αποφάσεις του στον τελικό;

Sportdog Team
Έδωσε απαντήσεις ο Κάκος για Μαρτσίνιακ - Τελικά ήταν σωστές οι αποφάσεις του στον τελικό;

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Έλληνας ρέφερι όπου και αναφέρθηκε στην διαιτησία του Πολωνού στον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας στο Κατάρ.

Τάσος Κάκος: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο επί σειρά ετών διεθνής διαιτητής για το Μουντιάλ και τον Μαρτσίνιακ, τον διαιτητή του τελικού.

Καταπληκτικός ήταν ο Πολωνός διαιτητής. Ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρχει στον τελικό. Ήθελε μία διαχείριση ιδιαίτερη. Μπήκε με καλή ψυχολογία. Ήταν στο πνεύμα του αγώνα, εξελίχθηκε και δύσκολος ο τελικός. Σε όλες τις αποφάσεις ήταν απόλυτα σωστός”.

Για το πρώτο πέναλτι, υπέρ της Αργεντινής. για το οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση, είπε: “Δεν νομίζω ότι υπάρχει παράβαση με το χέρι, υπάρχει επαφή ελαφριά, αλλά ήταν μία επαφή που προκάλεσε την ανατροπή του παίκτη και υπήρξε επαφή με τα πόδια.

Είναι μία ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι. Ήταν μία διαιτησία ανάλογη του πολύ ωραίου τελικού που παρακολουθήσαμε. Ήταν αντάξια του θεάματος που είδαμε. Ο διαιτητής είχε ψυχολογία. Ένιωθε σίγουρος για τον εαυτό του. Μπορεί να κάνει καλή διαχείριση. Χρειάζεται και τύχη στην διαιτησία. Υπάρχουν και φάσεις που ήταν παρών ο διαιτητής. Υπάρχουν και καλοί διαιτητές. Του δίνω συγχαρητήρια”.

Σχετικά με την «Equipe» που αμφισβητεί την εγκυρότητα του τρίτου γκολ των Αργεντινών απάντησε:“Όχι βέβαια. Ο κάθε ένας θα βρει κάτι να πει. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, το γκολ μέτρησε κανονικά. Όλα τα άλλα είναι για να χαλάμε την εικόνα και να μειώνουμε την αξία των νικητών. 

Για τον έξτρα χρόνο σε κάθε αγώνα, είναι μία νέα οδηγία. Ο έξτρα χρόνος δεν νομίζω ότι βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να υπολογίσουν οι προπονητές, πόσο χρόνο θα παίξουν. Το ότι προστίθεται χρόνος που μπορεί να μην έχει χαθεί, δεν είναι ότι το καλύτερο. Υπάρχουν πολλά αρνητικά που μπορούν να αναδειχθούν στην εξέλιξη ενός αγώνα. Δεν μπορεί να έχει τύχη. Θεωρώ ότι κάποιες αποφάσεις, υπάρχουν, που φαίνεται ότι θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν το βοηθούν. Βοηθούν συγκεκριμένους σκοπούς. Στα 97 λεπτά παίζονται πολλά. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά του, τόσο περισσότερα κέρδη μπορεί να φέρει. Αυτή είναι η άποψή μου. Μπορώ λίγο να μπω στον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων. Αυτό γίνεται από πολύ ψηλά».

Όσο για την προετοιμασία ενός διαιτητή πριν από μεγάλο αγώνα και το πώς προετοιμαζόταν ο ίδιος: «Έπαιξα σε τέσσερις τελικούς Κυπέλλου. Εγώ δεν ξεχώριζα κανένα παιχνίδι. Την ίδια διαδικασία ακολουθούσα. Ήθελα να είμαι καλύτερος. Αν δεν το σκέφτεσαι έτσι, δεν μπορείς να το προσεγγίσεις σωστά. Όλα τα ματς έτσι πρέπει να τα προσεγγίσουμε. Όλοι οι συνεργάτες μου το γνώριζαν. Δεν έκανα κάτι το διαφορετικό. Εγώ είμαι σταθερός, δεν άλλαζα ποτέ την συνταγή μου. Δεν μου έτυχε ποτέ να χάσω τον ύπνο μου μετά από κάποιο παιχνίδι.  Εγώ το απολάμβανα. Άλλοι θέλουν να είναι σκλάβοι, άλλοι θέλουν να είναι ελεύθεροι», είπε ο Τάσος Κάκος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags