Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να προηγήθηκε στο σκορ με τέρμα του Ολιβέιρα, να είχε έναν εκπληκτικό Κωνσταντέλια που έκανε ό,τι ήθελε και ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάρουν έναν πολύ σημαντικό βαθμό στο κηνύγι των Play Off, με τον Κούεν να είναι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Με το σκορ αυτό το σύνολο του Λουτσέσκου δεν κλείνει ιδανικά το 2022, μιας και τον έπιασε ο Ολυμπιακός στην τρίτη θέση, με 29 βαθμούς, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα (4/1), την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά από τους Κίτρινους και την 6η θέση στους τρεις βαθμούς, έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο.

Το ματς:

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε με… φόρα από το αγώνα με τον Παναιτωλικό και πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να πιέσει την άμυνα των Περιστεριωτών. Μάλιστα πριν το πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές στιγμές να βρει δίχτυα, αρχικά με ένα σουτ του Ολιβέιρα, στο 2’, όταν η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη, αλλά και στο 9’ όταν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έκανε από μακριά μια δυνατή προσπάθεια, αλλά για λίγο να μην βρίσκει στόχο. Παράλληλα όταν αμύνονταν οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβαιναν πιο ψηλά, κάτι που δυσκόλευε πολύ τους γηπεδούχους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους θα έρθει στο 16΄ όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Σοάρες, από τα δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στον Κωνσταντέλια που θα σουτάρει με την μια, από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η προσπάθειά του θα κοντράρει και θα περάσει κόρνερ.

Τελικά η υπεροχή του Δικεφάλου του Βορρά στο Περιστέρι θα γίνει… πράξη στο 23’ όταν μετά από πρώτη πάσα του Αουγκούστο, ο Κωνσταντέλιας θα κάνει μια εκπληκτική κίνηση και κάθετη στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να μην έχει πρόβλημα να κάνει το 0-1. Το τέρμα του επιθετικού του ΠΑΟΚ αρχικά δεν θα μετρήσει, μιας και ο βοηθός θα σηκώσει το σημαιάκι του για οφσάιντ, όμως τελικά μετά τη χρήση VAR η απόφαση θα αλλάξει και το 0-1 θα κατακυρωθεί κανονικά. Οι φιλοξενούμενοι θα συνεχίσουν να πιέζουν και μέσα σε δύο λεπτά, 31’ και 32’, θα έχουν ισάριθμες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, όμως οι προσπάθειες των Σβαμπ και Νάρεϊ δεν θα βρουν στόχο. Δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας θα κάνει από τα αριστερά ακόμα μια απίθανη ενέργεια και θα πασάρει στον Σοάρες, όμως το σουτ του, μέσα από τη μικρή περιοχή, θα σταματήσει στο δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο θα έρθει στο 45’ όταν ο Κεσχρίντα θα κάνει ωραία ενέργεια και σέντρα ο Φριντζόνσον θα κάνει το γυριστό που δεν θα το πιάσει καλά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος θα είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος πολύ κοντά στο γκολ, όταν στο 53’ ο Ροτάριου θα επωφεληθεί το λάθος του Κουλιεράκη, θα μπει στην μεγάλη περιοχή και θα σουτάρει από πλάγια θέση, πολύ πάνω από την εστία του Κοτάρσκι, ενώ δίπλα του ήταν και ο Κιάρτανσον που βρισκόταν ολομόναχος μπροστά στην εστία του Δικέφαλου του Βορρά. . Οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα προσπαθούν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που έκανε τους παίκτες του Λουτσέσκου να βγαίνουν αρκετές φορές στην κόντρα. Τελικά οι Περιστεριώτες θα καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 71’,  όταν μετά από σέντρα του Ροτάριου ο Κούεν θα πάρει εκπληκτική κεφαλιά και θα κάνει το 1-1 νικώντας τον Κοτάρσκι, με το τέρμα και αυτό αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ, αλλά και πάλι με υπόδειξη του VAR τελικά να μετράει. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Λουτσέσκου θα ξεκινήσουν να πιέζουν ξανά την άμυνα του Ατρομήτου, με τους γηπεδούχους να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι συνεχώς κοντά στην εστία του Γιαννιώτη, όμως χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 71' Κούεν - 23’ Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65’ Κούεν), Φριντζόνσον, Ροτάριου (84' Τζοβάρας), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (65’ Τζαβίδας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Λύρατζης), Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σβαμπ (84' Ντάντας), Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (84' Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (76’ Τόμας).