Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Βροχή έπεφταν τα τσιμέντα στην Τούμπα! Το διπλό της ΑΕΚ που την οδήγησε στον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-15 11:40:00

Βροχή έπεφταν τα τσιμέντα στην Τούμπα! Το διπλό της ΑΕΚ που την οδήγησε στον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βροχή έπεφταν τα τσιμέντα στην Τούμπα! Το διπλό της ΑΕΚ που την οδήγησε στον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία για τις αποφάσεις του διαιτητή Νικάκη, ο οποίος προκειμένου να μη διακοπεί το παιχνίδι και γίνει αιματοχυσία επιστράτευσε τη φαντασία του παραβαίνοντας τους κανονισμούς.

Σαν σήμερα στις 15-1-1989, τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και έβαλε τέλος στα 10 πέτρινα χρόνια που προηγήθηκαν, έγινε ένα ιστορικό παιχνίδι.

Για την 15η αγωνιστική η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπως θυμίζει η σελίδα "Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ" στο Facebook, o ΠΑΟΚ ήταν στην πρώτη θέση, με 19 βαθμούς, ισόβαθμος με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Η Τούμπα ήταν ισχυρότατη έδρα, εκείνη τη χρονιά πέρασε μόνο η ένωση από εκεί. Την προηγούμενη αγωνιστική οι ασπρόμαυροι σκόνταψαν στη Ρόδο, ήρθαν 1-1 με τον Διαγόρα. Η ΑΕΚ ερχόταν από ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξόριστη στη Ρόδο, ήττα που την έφερε ισόβαθμη με τους ερυθρόλευκους.

Η ένωση είχε αρνητική παράδοση στη Τούμπα, είχε να κερδίσει από το 1968, ωστόσο το 1980 μεσολάβησε μια νίκη όμως στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Στην κατάμεστη και φανατισμένη Τούμπα οι κιτρινόμαυροι από τα πρώτα λεπτά έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και η πίεση καρποφόρησε στο 24΄ όταν ο Γιώργος Χριστοδούλου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ έκανε εμφατική εμφάνιση μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, που επικρατούσε στο γήπεδο και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει μεγαλύτερο σκορ. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι σε μια εκτέλεση κόρνερ το παιχνίδι διακόπηκε 19 λεπτά, λόγω ρίψης αντικείμενων, με τον διαιτητή Νικάκη να αποφασίζει την εκτέλεση του από την αντίθετη πλευρά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Νικάκης , στις δηλώσεις του μετά το ματς , και αφού διάβασε το φύλλο αγώνος στους εκπροσώπους του Τύπου , τόνισε πως έπρεπε να βρεθεί μία λύση , ρισκάροντας μία πιθανή τιμωρία του λόγω παράβασης κανονισμών , προκειμένου να μη διακοπεί το ματς και προκληθεί αιματοχυσία.

 

Μετά από λίγο διάστημα, ύστερα από μαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μαθεύτηκε πως ο Νικάκης είχε φτάσει στο σημείο, αφού έβλεπε το κομφούζιο που είχε δημιουργηθεί, με το παιχνίδι να οδεύει προς διακοπή, να ζητήσει από τις δύο ομάδες να αλλάξουν γκολπόστ. Όμως οι παίκτες της ΑΕΚ , με επικεφαλής τον αρχηγό Γιώργο Σαββίδη, δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο, διότι η ομάδα τους ήταν αγκαλιά με τη νίκη και δεν ήθελαν να ρισκάρουν την επανάληψη του ματς.

Η αποστολή της ΑΕΚ έφυγε από το γήπεδο μετά από δυο ώρες, όπως και οι 150 ηρωικοί φίλοι της ένωσης που σε όλο τον αγώνα δεχόταν τα τσιμέντα που έπεφταν βροχή. Την επόμενη μέρα η “Αθλητική φωνή” έγραφε στο πρωτοσέλιδο “99% πρωταθλήτρια” τονίζοντας έτσι το εύκολο πρόγραμμα που είχε η ΑΕΚ στη συνέχεια. Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου (15΄Μπατάλης), Πατίκας, Πήττας, Χριστοδούλου, Οκόνσκι, Σαββίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags