Ένα πολύ αιχμηρό άρθρο έγραψε ο Σάββας Λιβάνιος στη LiveSport για τον ορισμό του Πινέιρο στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Ο έμπειρος δημοσιογράφος θυμήθηκε λάθος που είχε κάνει ως VARίστας, αδικώντας τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό του πρώτου γύρου και τις κινήσεις της ΕΠΟ για την τιμωρία του.

«Ένας Πορτογάλος διαιτητής, ο Πινέιρο, που έχει αφήσει αρνητικό αποτύπωμα στη Superleague 1, θα σφυρίξει το αυριανό ντέρμπι “αιωνίων” στο Φάληρο. Ως διαιτητής VAR, είχε αδικήσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τους Ερυθρόλευκους, έστω και αν το λάθος του δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 61' του αγώνα ο Τρεϊμάνις υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Ολιβέιρα από Μπα και Τζολάκη. Όμως κλήθηκε από τον (VAR) Πινέιρο να ξαναδεί τη φάση και ο Λετονός διαιτητής αναίρεσε την αρχική απόφασή του, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε παράβαση. Ήταν ένα καραμπινάτο πέναλτι που δεν δόθηκε με παρέμβαση του Πορτογάλου.

Η ΚΕΔ δεν έχει δικαίωμα να τιμωρεί ξένους διαιτητές, ωστόσο η ΕΠΟ, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του ΠΑΟΚ, προώθησε το βίντεο με την ακύρωση του καταλογισθέντος πέναλτι, μετά την ανασκόπηση μέσω VAR, προς τις ομοσπονδίες της Πορτογαλίας και της Λετονίας, καθώς και στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA για την τιμωρία των Τρεϊμάνις, Πινέιρο. Εν τέλει δεν τους επιβλήθηκε ποινή και ο Μπένετ, που προφανώς... ξέχασε το σοβαρό λάθος του Πορτογάλου, τον όρισε στο κρίσιμο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Εκτός κι αν, λόγω των περιορισμένων επιλογών που έχει ο επικεφαλής της ΚΕΔ, ήταν μονόδρομος γι' αυτόν να τον στείλει στο Φάληρο. Όπως και να έχει, η επιλογή Πινέιρο είναι ένα ξεκάθαρο ρίσκο από την πλευρά του αρχιδιαιτητή», αναφ