Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το πρωτάθλημα θέλει υπερβάσεις - Τα 3+1 κλειδιά του Γιοβάνοβιτς - Ο... νέος Αϊτόρ, ο ηγέτης και το μηχανάκι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-03-04 15:00:00

Υπέρβαση για πρωτάθλημα - Τα 3+1 κλειδιά του Γιοβάνοβιτς - Ο... νέος Αϊτόρ, ο ηγέτης και το μηχανάκι!

Υπέρβαση για πρωτάθλημα - Τα 3+1 κλειδιά του Γιοβάνοβιτς - Ο... νέος Αϊτόρ, ο ηγέτης και το μηχανάκι!

Η αλλαγή πλάνου στα πλέι οφ και οι παίκτες που βγαίνουν μπροστά. Οι Πράσινοι θα μπουν στη διαδικασία των συνεχόμενων ντέρμπι για πρώτη φορά με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο και για να το πετύχουν, πρέπει να έχουν όλα τα... όπλα τους διαθέσιμα και σε καλή κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά έθελξε με την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα τον άφησε ικανοποιημένο. Είναι δεδομένο ότι ειδικά στα ντέρμπι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέτος δεν έχει και την καλύτερη παρουσία. Σε αντίθεση για παράδειγμα με πέρσι, όπου εκεί ήταν ακριβώς η διαφορά που εκτόξευσε τους Πράσινους.

Ωστόσο τα πλέι οφ είναι μία εντελώς άλλη υπόθεση. Και εκεί, ο Σέρβος προπονητής προετοιμάζει την ομάδα του να παρουσιαστεί διαφορετική. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι και με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", υπήρχε μία κοινή συνισταμένη. Ο Παναθηναϊκός βολευόταν και με την ισοπαλία. Με άλλα λόγια, δεν έχουμε δει το Τριφύλλι πως θα παρουσιαστεί, όταν κύριος στόχος του θα είναι η νίκη και το τρίποντο.

Για να καταφέρει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, όμως, ο Σέρβος τεχνικός θα χρειαστεί να δει limit up κάποιων ποδοσφαιριστών του. Και χαρακτηριστικές τέτοιες περιπτώσεις, συνιστούν οι Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μπερνάρ, καθώς και ο Τσέριν.

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς: O Βέρμπιτς δεν τα έχει πάει καλά έως τώρα φέτος. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως μετρά μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ, αλλά το ότι ήρθε για να κάνει τη διαφορά και μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν τα έχει καταφέρει, μετά ελαχίστων εξαιρέσεων. Ωστόσο, όπως πάντα κάνει ο Γιοβάνοβιτς (σ.σ. χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Αϊτόρ αλλά και ο Βιγιαφάνιες πέρσι), δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη από κανέναν ποδοσφαιριστή του. Το αντίθετο μάλιστα.

Το να επανέλθει υγιής στα πλέι οφ ο Σλοβένος εξτρέμ μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό λύσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογίζει. Συνολικά, σε παίκτες όπως ο Βέρμπιτς, ο Σπόραρ και φυσικά ο Μπερνάρ (βλ. παρακάτω), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει στα πλέι οφ να κάνουν το βήμα μπροστά και να ηγηθούν. Εφόσον κάτι τέτοιο το πράξουν, τότε οι Πράσινοι θα αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητες να πετύχουν οι ίδιοι στο φινάλε το μεγάλο στόχο κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αντράζ Σπόραρ: Από την αρχή της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ο Σπόραρ έδειξε πόσο επιδραστικός ήταν για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς. Με την Σλάβια Πράγας στην Ευρώπη σκόραρε, με τον Ιωνικό κέρδισε το πέναλτι της νίκης, με τον ΟΦΗ σκόραρε και πάλι για το 0-2, με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο κέρδισε το πέναλτι από τον Κοτάρσκι για το 2-1 και την ανατροπή στο ντέρμπι της Τούμπας, με τον Άρη στη Λεωφόρο ήταν ο λυτρωτής στις καθυστερήσεις!

Αν έπαιρνε κανείς όλα τα ματς με τη σειρά τότε, θα έβλεπε πως είναι ελάχιστα εκείνα στα οποία ο Σλοβένος δεν είχε κάνει τη διαφορά. Έκτοτε, όμως, άρχισε να κάνει μία μεγάλη "κοιλιά" στην απόδοσή του. Είναι ενδεικτικό, πλέον, ότι από τα 4 τελευταία γκολ που έχει πετύχει, τα 3 είναι από το σημείο του πέναλτι. Δείγμα, του ότι ακόμα δεν έχει επανέλθει στα κανονικά του στάνταρ. Αλλά στα πλέι οφ, η ομάδα κι οι συμπαίκτες του τον χρειάζεται όπως τον πρωτοείδαν. Καθοριστικό δηλαδή.

Μπερνάρ: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Βραζιλιάνου. Τα αγγίγματα του, η πρώτη του επαφή με την μπάλα, η έφεση που έχει στο κάθετο παιχνίδι. Όλα αυτά είναι δεδομένα, πλην όμως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερα πράγματα από τον Μπερνάρ. Και μάλιστα απτά. Ένας παίκτης με την ποιότητά του καλείται να κάνει τη διαφορά, ειδικά στα μεγάλα ματς και τα ντέρμπι που έρχονται στα πλέι οφ.

Το ένα γκολ και οι 4 ασίστ είναι η μέχρι τώρα προσφορά του Μπερνάρ σε αριθμούς. Νούμερα που κρίνεται απαραίτητο να μεγαλώσουν προσεχώς, αν ο Παναθηναϊκός θέλει να παλέψει με παραπάνω "όπλα" στην τελική ευθεία για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Άνταμ Τσέριν: Αν μη τι άλλο, ο Σλοβένος ίσως να είναι και η κορυφαία (στην ουσία της) μεταγραφή του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι. Ενώ ήρθε σε πρώτη φάση για να καταστεί μία αξιόλογη επιλογή στον άξονα, τελικά ο διεθνής χαφ έκανε απίθανες εμφανίσεις με τα πράσινα, κερδίζοντας με το "σπαθί" του τη θέση του στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού.

Όπως και συνολικά η ομάδα έτσι και ο Τσέριν, επηρεάστηκε από το ντεφορμάρισμα του Ιανουαρίου, χάνοντας μοιραία τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει πολλά πάνω του ενόψει πλέι οφ και άπαντες στο Πράσινοι στρατόπεδο είναι βέβαιοι, ότι ο Σλοβένος κεντρικός μέσος θα δώσει πολύτιμες λύσεις στα πλέι οφ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Μπετσίροβιτς... Λάσο για Παππά - Η σχέση με Γιαννακόπουλο και ο ρόλος έκπληξη στον νέο ΠΑΟ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags