Παναθηναϊκός: Κατ' αρχάς, ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Ένα πρόγραμμα δεν μπορεί ποτέ να είναι ούτε σούπερ, ούτε τραγικό.

Όλοι θα παίξουν με όλους, επομένως στο τέλος της ημέρας των πλέι οφ, αυτός που αξίζει πιο πολύ το πρωτάθλημα θα το κατακτήσει κιόλας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συμπεράσματα που ήδη μπορούν να προκύψουν από τη σημερινή (13/3) κλήρωση της Super League.

Το πρώτο, είναι ότι μπροστά τους οι Πράσινοι έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ. Εφόσον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν χάσει ή ακόμα περισσότερο φυσικά αν κερδίσει την 1η αγωνιστική στην OPAP Arena, τότε θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποσπαστεί από την Ένωση. Κι αυτό, γιατί τη 2η αγωνιστική οι Κιτρινόμαυροι πηγαίνουν στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ ταυτόχρονα το Τριφύλλι φιλοξενεί το Βόλο στη Λεωφόρο. Αυτά, όσον αφορά την ΑΕΚ.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ βατό πρώτο γύρο, με όλα τα ντέρμπι στο "Γ. Καραϊσκάκης" πλην εκείνου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ όμως τα πράγματα ζορίζουν, με τους Πειραιώτες να παίζουν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές εκτός με ΑΕΚ, μέσα με Παναθηναϊκό και έξω ξανά με ΠΑΟΚ. Πάντως όσο και να φαίνεται περίεργο, είναι καλύτερο που οι Πράσινοι έχουν το "αιώνιο" ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο Φάληρο. Η πίεση σε μεγάλα ματς σαν κι αυτά είναι πάντα μεγαλύτερη για τη γηπεδούχο ομάδα, ειδικά μάλιστα αν μιλούσαμε για το Τριφύλλι που απείχε χρόνια από τις "μάχες" για το πρωτάθλημα.