Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρκο μετά τον Μίτσελ; - Δεν το θέλω (το πρωτάθλημα), θα το πάρεις...
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-03 20:20:00

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο μετά τον Μίτσελ; - Δεν το θέλω (το πρωτάθλημα), θα το πάρεις...

του Θοδωρή Σούκα
Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο μετά τον Μίτσελ; - Δεν το θέλω (το πρωτάθλημα), θα το πάρεις...

Τι (αμυντικά και όχι μόνο) καμώματα είναι τούτα, με το ζόρι παντρειά! Οι μοίρες του ποδοσφαίρου κάνουν προξενιό στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα και εκείνος, ως άλλος "Χαραλάμπης" αρνείται να το πάρει. Ο Μίτσελ βρέθηκε στο στόχαστρο της ερυθρόλευκης εξέδρας και παραιτήθηκε μετά το στραβοπάτημα με τον Αρη και ο Ρέτσος γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ όμως καραδοκεί και χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει.  

Πριν περίπου τρεις μήνες, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε στον Βόλο με 4-0 και μείωνε την διαφορά από τον επικεφαλής της βαθμολογίας Παναθηναϊκό στους επτά βαθμούς, έκανα λόγω για επιστροφή στην κανονικότητα. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν όχι μόνο να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους, αλλά να μπουν για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου. Η κλήρωση των play-offs, που έστελνε τον Ολυμπιακό στον Βόλο και μετά στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Αρη (τον οποίο πολλοί θεωρούν... παράρτημα) ενίσχυσε την πεποίθηση της ολικής επαναφοράς, μόνο που χθες το... παράρτημα σήκωσε για δεύτερη φορά κεφάλι (ο Αρης είχε νικήσει 2-1 με ανατροπή και στον πρώτο γύρο, για να μην ξεχνιόμαστε) και έκοψε την φόρα στην ομάδα του Μίτσελ.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε χθες ότι μυαλό δεν βάζει. Την πάτησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα πριν την διακοπή των Χριστουγέννων όταν προηγήθηκε με 0-2, με γκολ του Φορτούνη στο 33' και στο 45΄ και στο δεύτερο ημίχρονο αντί να βγει στο γήπεδο και να καθαρίσει το ματς, πήγε για βαρκάδα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Την πάτησε και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν το 0-1 με τον Μπακαμπού στο 54', έγινε 1-1 με τον Κγιάρτασον δέκα λεπτά αργότερα και χθες την ξαναπάτησε για τα καλά και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στον πόντο.

Εννοείται ότι κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη νίκη και όλοι έχουν δικαίωμα να νικήσουν ή τέλος πάντων να κόψουν βαθμούς απ' όλους. Ο Θεός του ποδοσφαίρου γελά όταν κάνουμε σχέδια και υπολογισμούς επί (μπακαλό)χαρτου, αλλά όπως και να το κάνουμε οι ομάδες στον σχεδιασμό τους κυκλώνουν συγκεκριμένα ματς όταν κάνουν τις εκτιμήσεις τους για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ο εντός έδρας αγώνας με τον Αρη για τα play-offs ήταν από αυτούς που σε κάνουν να βλέπεις... κύκλους.

"Κύκλους" είδε και ο Ρέτσος μετά το λάθος που έκανε και έδωσε το δικαίωμα στον Αρη να μπει ξανά στο παιχνίδι. Δεν συμφωνώ, αλλά κατανοώ την αντίδραση της εξέδρας που αποδοκίμασε τον Ελληνα αμυντικό μετα το τέλος του ματς. Δεν φταίει όμως μόνο εκείνος. "Κύκλους" είδε όλη η άμυνα στα γκολ του Αρη, που δέχθηκε 27 τελικές και έκανε μόλις έξι για να πετύχει δύο γκολ. Αγώνας που θα μπορούσε να πάει στο 4-0 έκατσε στο 2-2. Οσο πορεύεσαι σαν ομάδα με... μπαλώματα (στην άμυνα) και όχι πρώτες επιλογές, αυτά θα συμβαίνουν. Γκέλες κάνουν και οι κορυφαίοι άλλωστε.


Περισσότερο φταίει ο Μίτσελ (που παραιτήθηκε σήμερα), οποίος κρίνεται μεν κατόπιν εορτής, εκ του αποτελέσματος και ως εκ τούτου εκ τους ασφαλούς, αλλά σίγουρα δεν βοήθησε την ομάδα, αφήνοντας την χωρίς δεκάρι και επιθετικό στο τελευταίο τέταρτο συν τις καθυστερήσεις. Οι δύο χαμένοι βαθμοί πόνεσαν, αλλά με τον ΠΑΟΚ να έρχεται την Τέταρτη στο Φάληρο δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα. Ο Ολυμπιακός μπορεί και οφείλει να συνέλθει και να πάρει τη νίκη που θα τον φέρει στον συν έξι από τον δικέφαλο του Βορρά και ποιος ξέρει πόσο πιο κοντά στην κορυφή, αφού στραβοπατήματα θα γίνουν και στη συνέχεια απ' όλους. 



Υ.Γ. Κακή η συγκυρία των τραυματισμών του Κανός και του Μπα. Ο Ισπανός τραυματίστηκε στο γόνατο και κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αλλά όλα τα play-offs. Ο Σενεγαλέζος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ο Ντόη έχει ήδη σηκωθεί για ζέσταμα, για την Τετάρτη αλλά και την Λεωφόρο που ακολουθεί.

Υ.Γ.2 Ο Μίτσελ πληρώνει το μάρμαρο των κακών επιλογών που έγιναν φέτος (κι αυτός ως τέτοια μπορεί να λογιστεί άλλωστε), αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα είναι αυτός που θα πληρώσει τα σπασμένα την επόμενη φορά.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός γκέλαρε αλλά παραμένει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πρωταθλήματος και λόγος για καταστροφολογία δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags