Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Νέλσον Ολιβέιρα: Η διαπραγμάτευση ΠΑΟΚ-Ολιβέιρα και η σύγκριση με Λιβάι Γκαρσία, Σπόραρ και Μπακαμπού!
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-04 13:37:00

Η διαπραγμάτευση ΠΑΟΚ-Ολιβέιρα και η σύγκριση με Λιβάι Γκαρσία, Σπόραρ και Μπακαμπού! (Vid)

Sportdog Team

Συζητήθηκε πολύ η εμφάνιση του Νέλσον Ολιβέιρα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, κυρίως, γιατί-και λόγω ατυχίας όπως φάνηκε στην φάση με το δοκάρι-έμεινε ξανά μακριά από το γκολ.

Πλέον είναι επτά τα ματς που αγωνίστηκε και δεν σκόραρε και είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα είναι με το πέναλτι στην Λεωφόρο στις 26 Ιανουαρίου. Ο 31χρονος Πορτογάλος, την δεδομένη χρονική περίοδο έχει το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στο Πρωτάθλημα σε σχέση με τους βασικούς φορ των ομάδων του big-4. 

Συγκεκριμένα έχει πετύχει 7 γκολ σε 52 τελικές, ήτοι σκοράρει ανά 7,42 προσπάθειες. Ο Μπακαμπού του Ολυμπιακού μετρά 14 γκολ σε 44 τπροσπάθειες (ένα ανά 3,14 απόπειρες), ο Σπόραρ του Παναθηναϊκού 8/46 (ένα ανά 5,75 τελικές) και ο Λιβάι της ΑΕΚ, 11 σε 64 προσπάθειες (ένα ανά 5,81). Το γκολ δεν είναι το δυνατό του σημείο, όμως, κάνει τόσες πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, γεγονός που τον καθιστά πολύ σημαντικό στο μυαλό του Λουτσέσκου. 

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ζητήσει την παραμονή του και ήδη έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση. Πού βρίσκεται αυτό το θέμα; Ο Ολιβέιρα θέλει να παραμείνει κάτοικος Τούμπας με τα χρήματα που παίρνει και με το ισχύον συμβόλαιο, δηλαδή περίπου 9800.000 ευρώ ετησίως. 

Ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει με λιγότερα (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες περί τις 700.000 ετησίως) και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εντατικά. Είναι σαφές πάντως, πώς όσο απομακρυνόμαστε από την περίοδο που είχε τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω η απαίτηση για πιο συχνά γκολ είναι πιο έντονη. Και ο Νέλσον Ολιβέιρα, πρέπει να δώσει έμφαση στον τομέα του σκοραρίσματος.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags