Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έρχεται με μεγάλο μπάτζετ στον Ολυμπιακό - Φεύγουν πολλοί παίκτες - Πρότζεκτ της Red Bull από Νέα Υόρκη"
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-04 22:02:00

"Έρχεται με μεγάλο μπάτζετ στον Ολυμπιακό - Φεύγουν πολλοί παίκτες - Πρότζεκτ της Red Bull από Νέα Υόρκη"

του Γιώργου Κτενά
"Έρχεται με μεγάλο μπάτζετ στον Ολυμπιακό - Φεύγουν πολλοί παίκτες - Πρότζεκτ της Red Bull από Νέα Υόρκη"

Ο... εκρηκτικός κόουτς, οι τρεις στόπερ και οι αλλαγές στο ρόστερ. Οι Πειραιώτες πηγαίνουν στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ με τον Ζοσέ Ανιγκό στον ΠΑΟΚ, όμως παράλληλα ψάχνουν στην αγορά για τον προπονητή που θα έρθει και θα στήσει την ομάδα από την αρχή και θα κάνει τις δικές του μεταγραφές ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ολυμπιακός: Τα ονόματα των Ζόρζέ Ζεσούς, Τζενάρο Γκατούζο και Τζέσι Μαρς βρέθηκαν, μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, για τη θέση του Μίτσελ.

Περιπτώσεις τύπου Μαρθελίνο, που αρχικά περιμένει την Ατλέτικο Μαδρίτης, ή του Εστεμπάν Καμπιάσο που ακόμα δεν έχει καθίσει στον πάγκο ομάδας, είναι πιο περίπλοκες περιπτώσεις και για αυτό το sportdog ασχολήθηκε με τους τρεις προαναφερθέντες.

"Για αυτό έφυγε από την Φενέρ ο Ζεσούς - Επιθετικό στιλ και κατοχή μπάλας - Αυτό θέλει για να έρθει στον Ολυμπιακό"

Με τον Γιώργο Κούλη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το τουρκικό ποδόσφαιρο, επικοινώνησε για το θέμα του Ζεσούς το sportdog.

"Φέτος πήγε στη Φενέρ, με υψηλό συμβόλαιο και πολύ καλό μπάτζετ. Πήγε δεύτερη η Φενέρ όμως σε δυναμικότητα, ξεκίνησε με αποτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά ο πρωταρχικός στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Έφερε παίκτες που ξέρει από τη Βραζιλία, αλλά επειδή η Γαλατά τους ξεπεράσε στο μπάτζετ, δικαιολογημένα βρέθηκε η Φενέρ στη δεύτερη θέση", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: Ειδικά μετά από τα 4 γκολ από τη Μπεσίκτας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Φενέρ έκανε καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, δεν ήταν κακή χρονιά. Έπαιζε με επιθετικό στιλ, με κατοχή μπάλας, αλλά είχε σοβαρά αμυντικά θέματα. Αλλά έβγαζε φάσεις, δεν είχε κακή εικόνα".

Μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό;

"Για να έρθει στον Ολυμπιακό θέλει υψηλό μπάτζετ, όπως είχε και σε Φενέρ-Μπενφίκα. Θεωρώ ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, θα φτιάξει από την αρχή την ομάδα. Αλλά είναι ακόμα νωρίς θεωρώ για το θέμα του προπονητή".

"Ένα με τους παίκτες ο Γκατούζο - Για αυτό έφυγε από τη Βαλένθια - Πλήρωσε μισθούς από την τσέπη του"

"Εκρηκτικός χαρακτήρας ο Τζενάρο Γκατούζο, τα ξέρω και από τον ΟΦΗ. Παίζει 4-3-3, 4-3-2-1, προφανώς είναι ο άνθρωπος που θα γίνει ένα με τους παίκτες και την ομάδα. Στη Νάπολι δεν είχε και το σούπερ μπάτζετ, βέβαια είχε φύγει μετά την αποτυχία να προκριθεί η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν στο τελευταίο παιχνίδι με την αδιάφορη Βερόνα έφερε ισοπαλία, ενώ υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του ότι αν η ομάδα έβγαινε στην 4άδα θα έμενε. Φέτος ήταν στη Βαλενθια αλλά έφυγε μετά από λίγους μήνες έχοντας και το πρόβλημα της γλώσσας", σχολίασε αρχικά  Γιάννης Γιαννούλας, δημοσιογράφος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ιταλία.

Μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό;

Σίγουρα ως ιδιοσυγκρασια, ταιριάζει σίγουρα. Αν Ο Ολυμπιακός πάει στη λύση Γκατούζο ξέρει ότι θα πάρει μία έντονη προσωπικότητα που σε μια ενδεχόμενη κρίση και περίοδο, δεν θα κλείσει το στόμα του και θα πάει σε σύγκρουση. Ακόμα και στα άσχημα δεν θα κρατηθεί. Αλλά αν προσληφθεί και έχει καλά αποτελέσματα ο κόσμος θα τον λατρέψει, ταιριάζει δηλαδή στην ομάδα. Μάλιστα, όταν είχε φύγει από τη Μίλαν είχε ζητήσει όλο το ποσό της αποζημίωσης να δοθεί στους συνεργάτες του, ενώ όταν ήταν στην Πίζα που η ομάδα ήταν σε κατάσταση χρεοκοπίας, πλήρωνε τους παίκτες από την τσέπη του".

"Δεν μπορούσε να δώσει ταυτότητα ο Μαρς - Πράος και χωρίς εντάσεις - Θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό αν..."

Για τον Τζέσι Μαρς απευθυνθήκαμε στον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο-expert τού γερμανικού ποδοσφαίρου.

"Αυτός θεωρήθηκε ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ προπονητή του ομίλου Red Bull. Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει τη Νέα Υόρκη, τη Ζάλτσμπουργκ και τη Λειψία. Και έχει φτιάξει εκπληκτικό δίκτυο σκάουτινγκ και ανίχνευσης ταλέντων. Ανακαλύπτει και αναπτύσσει συνεχώς παίκτες με εκπληκτικό potential", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Εβαλαν λοιπόν στόχο να βγάλουν και έναν δικό τους προπονητή. Πρώτα δούλεψε στη Νέα Υόρκη. Εν συνεχεία ασίσταντ στη Λειψία, στη συνέχεια πρώτος στη Ζάλτσμπουργκ και το 2021 ανέλαβε τη Λειψία, ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων καθώς η γερμανική ομάδα θεωρείται πλέον το βαρύ χαρτί του ομίλου. Παρότι ήταν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, που το ήξερε καλά και τον ήξεραν καλά, απέτυχε παταγωδώς. Η Λειψία έμεινε πολύ στη βαθμολογία και υπήρχε κίνδυνος να χάσει το βασικό στόχο της τετράδας και της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τον αντικατέστησε με τον Τεντέσκο, ο οποίος τελικά έσωσε τη σεζόν".

Τι έκανε μετά;

"Μετά τη Λειψία και μετά από 6 χρόνια στον οργανισμό ήρθε η δουλειά στη Λιντς, η πρώτη του εκτός Red Bull".

Πώς παίζει;

"Ξεκίνησε με 4-2-3-1 και μετά άρχισε να εφαρμόζει σύστημα με τρεις στόπερ. Το βασικό του πρόβλημα στη Λειψία είναι ότι δεν μπόρεσε να δώσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα. Κανείς δεν κατάλαβε, αν ήταν τελικά επιθετικογενής προπονητής ή αμυντικογενής. Και μιλάμε ότι διαχειρίστηκε μία ομάδα, που έχει το 2ο-3ο καλύτερο ρόστερ στη Γερμανία. Στα αποδυτήρια πάντως είχε καλές σχέσεις".

Πώς είναι ως άνθρωπος;

Γενικά πράος τύπος. Αποφεύγει τις εντάσεις. Έφυγε σαν φίλος. Πολλοί παίκτες ανέλαβαν μερίδιο της ευθύνης για την αποτυχία και στεναχωρήθηκαν που δεν προχώρησε το πρότζεκτ".

Μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό;

"Δούλεψε στη Ζάλτσμπουργκ, που κάνει πρωταθλητισμό, σε ένα πρωτάθλημα ωστόσο που δεν είχε σοβαρό αντίπαλο δέος. Αν μιλάγαμε για μία 5ετια-6ετια πριν, που ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος θα σου έλεγα ότι έρχεται να αναλάβει μία αποστολή πάνω κάτω σε αυτά που ξέρει. Ξέρω ότι έχει συνήθως καλές σχέσεις με τους παίκτες του, αλλά στη Λειψία ανέλαβε με στόχο την τετράδα και στη Λιντς για να τη σώσει. Και στις δύο περιπτώσεις απολύθηκε. Επίσης, είναι αρκετά έξω από τη λογική του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, που στρέφεται κυρίως σε πορτογαλική και ισπανική αγορά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βέτο ΠΑΟΚ, γιατί δεν θέλει Elite διαιτητές - Μεταγραφή μετά τη Λεωφόρο ο Κλέιμαν - "Παράδοξο" με Ρέτσο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags