Δεν τον πάει καλά ο μήνας Απρίλιος τον Πάβελ Ρατσκόφσκι. Η Λέγκια Βαρσοβίας τον θεωρεί ανεπιθύμητο και δεν θέλει να ξανασφυρίξει παιχνίδια της, μετά τη διαιτησία του στην ισόπαλη αναμέτρηση με την Πόγκον Σέτσιν. Ήρθε στην Ελλάδα για το ΑΕΚ-Άρης και διαπληκτίστηκε στην έξοδο από το αεροπλάνο με Έλληνες, οι οποίοι κατήγγειλαν πως ήταν μεθυσμένος με αποτέλεσμα να σφυρίξει άλλη διαιτητική ομάδα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πολωνική ακαδημία διαιτησίας τον στήριξε και τον όρισε σε ματς της 28ης αγωνιστικής της Ekstraklasa.

Απ’ ότι φαίνεται όμως και εκεί τα πράγματα πήγαν κατά διαόλου! Ο τύπος διηύθυνε την αναμέτρηση αναμέτρηση της Σταλ Μίελετς με την Λέγκνιτσα και μαζί με τον VARίστα, δεν είδε είδαν φάουλ στο ξεκίνημα της τελευταίας φάσης με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να ισοφαριστούν (1-1) και να εξανεμιστούν οι ελπίδες παραμονής τους!

Ο Ρατσκόφσκι έδειξε 8 κίτρινες, μια κόκκινη κάρτα και καταλόγισε 19 φάουλ, ωστόσο η αναμέτρηση στιγματίστηκε από την τελευταία φάση του αγώνα.

Η φάση που σας αναφέρουμε έγινε λίγο πριν τη λήξη. Οι ουραγοί της βαθμολογίας κρατούσαν με «νύχια και με δόντια» το προβάδισμα. Οι παίκτες της Σταλ Μίελετς, στο ξεκίνημα της φάσης απέσπασαν την μπάλα κάνοντας φάουλ στους αντιπάλους τους. Η παράβαση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Ρατσκόφσκι, αλλά και του ασίσταντ ρέφερι που βρισκόταν κοντά στη φάση ενώ δεν παρενέβη και ο VARίστας με συνέπεια να κατακυρωθεί το γκολ!

Η ιστορία του Πολωνού είναι ο ορισμός του "ενός κακού μύρια έπονται".