Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έγκλημα και... τιμωρία από Ανιγκό - Πανηγύριζε με Βαλμπουενά ο Αλμέιδα - Υπέρβαση ακόμα και το CL
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-24 00:10:00

Έγκλημα και... τιμωρία από Ανιγκό - Πανηγύριζε με Βαλμπουενά ο Αλμέιδα - Υπέρβαση ακόμα και το CL

του Παναγιώτη Νικολάου
Έγκλημα και... τιμωρία από Ανιγκό - Πανηγύριζε με Βαλμπουενά ο Αλμέιδα - Υπέρβαση ακόμα και το CL

Ακατανόητες επιλογές στον πάγκο και άφαντος Ελ Αραμπί! Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν για ακόμα μια φορά τα λάθη τους και πλέον ακόμα και η έξοδος το Champions League φαντάζει υπέρβαση. Τα σοβαρά λάθη του Γάλλου προπονητή που κόστισαν και ο Κώστας Φορτούνης που για ακόμα μια φορά όταν αγωνίστηκε στην σωστή θέση ανέβασε την ομάδα.

Ολυμπιακός: Αν κάποιος θα περιέγραφε το ντέρμπι των Ερυθρόλευκων με την Ένωση τότε ο τίτλος δεν θα ήταν άλλος από το "Έγκλημα και Τιμωρία". Έγκλημα από τις αποφάσεις της βασικής ενδεκάδας κόντρα σε μια ομάδα που όλοι ξέρουν πλέον τον τρόπο που παίζει και... τιμωρία μιας και πλέον με την ήττα στο Φάληρο οι Πειραιώτες όχι απλά χρειάζονται υπέρβαση για να διεκδικήσουν τον τίτλο, αλλά κάτι ανάλογο πρέπει να κάνουν και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ζοζέ Ανιγκό αν και είχε απόλυτη γνώση για τον τρόπο που θα κατεβάσει την ομάδα του ο Ματίας Αλμέιδα, αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού τόσο στους Μπα, Σισέ στα στόπερ, όσο και στον Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. Το αποτέλεσμα φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Φάληρο, όταν οι Ερυθρόλευκοι ήταν μια ταχύτητα κάτω από τους αντιπάλους τους και μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μην μπορώντας να κάνουν μια ευκαιρία μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη.

Το πρόβλημα στην άμυνα με το δίδυμο των δύο Αφρικανών φάνηκε με το... καλημέρα όταν οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα έκαναν... πάρτι απειλώντας σε κάθε επίθεση της ομάδας τους, κάτι που μετά το γκολ του Γκατσίνοβιτς ανάγκασε τον Ανιγκό να ανεβάζει ανάμεσά τους τον Εμβιλά ώστε να δίνει λύσεις ανασταλτικά, αλλά παράλληλα να ξεκινάει εκείνος το παιχνίδι από πίσω και όχι τα στόπερ. Κάτι τέτοιο φυσικά έκανε τον Γάλλο να... σκάσει και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, μιας και δεν γίνεται να μετατραπεί σε box του box παίκτη από την μια στιγμή στην άλλη και ειδικά όταν ήταν τόσο καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά και ταλαιπωρημένος με την ίωση.

Το ίδιο περίεργη και ακατανόητη ήταν η επιλογή του Ανιγκό να δώσει φανέλα βασικού στον Βαλμπουενά και να ρίξει στα άκρα τον Φορτούνη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα του Γάλλου και τι μπορεί να δώσει, όμως ξέροντας ότι η ΑΕΚ μπαίνει στα παιχνίδια της με το... μαχαίρι στα δόντια και θέλει να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό μόνο εύκολα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής. Κάτι τέτοιο το είδαμε και στην πράξη με τον Γάλλο να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών, ενώ παράλληλα ο Ανιγκό έχασε μια πολύ σημαντική βοήθεια που μπορούσε να έρθει από τον πάγκο και για 20 λεπτά, με τους αντιπάλους του πιο κουρασμένους, να δώσει σημαντικές βοήθειες.

Παράλληλα όταν ο Φορτούνης πήγε στην φυσική του θέση οι Ερυθρόλευκοι έγιναν πιο δημιουργικοί, ενώ το γκολ της ισοφάρισης είναι 1000% δικό του, μιας και πριν την σέντρα καταλαβαίνει την ανισορροπία στην άμυνα της ΑΕΚ και δεν αφήνει την μπάλα να βγει πλάγιο, κάτι που το 99% των ποδοσφαιριστών θα έκαναν. Την ίδια στιγμή για ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι ο Ελ Αραμπί δεν μπορεί σε τίποτα να βοηθήσει την ομάδα, με τον Μαροκινό να περνάει στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά το 70' και για 20 λεπτά ελάχιστοι να θυμούνται ότι έπαιζε, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν στον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται όχι μια, αλλά πολλές υπερβάσεις ώστε να προσπαθήσουν να... σώσουν μια χρόνια που άπαντες περιμένουν να τελειώσει. Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι πέντε αγώνες πριν το φινάλε είναι 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή δεν μπορεί να πετάξει λευκή... πετσέτα, μιας και κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στο DNA του, αλλά αντίθετα οφείλει να κυνηγήσει όσες πιθανότητες έχει τόσο για τον τίτλο, όσο και για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League και μετά το τέλος της σεζόν να μπουν σωστά οι βάσεις για την ομάδα της επόμενης... ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Γι’ αυτό δεν είναι πέναλτι - ΦΩΤΟ ντοκουμέντο! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags