Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα Πράσινα όνειρα για πρωτάθλημα έσβησαν στο Φάληρο - Έστειλε για φιέστα την AEK ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-08 23:00:00

Τα Πράσινα όνειρα για πρωτάθλημα έσβησαν στο Φάληρο - Έστειλε για φιέστα την AEK ο Ολυμπιακός!

Τα Πράσινα όνειρα για πρωτάθλημα έσβησαν στο Φάληρο - Έστειλε για φιέστα την AEK ο Ολυμπιακός!

Ο χτυπημένος από covid Παναθηναϊκός δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια για τη νίκη και τελικά την πήρε με σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ (1-0), σε ένα τρίποντο που ουσιαστικά μετατρέπει το ΑΕΚ - Βόλος στην OPAP Arena σε... φιέστα τίτλου!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το όνειρο του Τριφυλλιού για το πρωτάθλημα έμελλε να... σβήσει στο Φάληρο. Ο χτυπημένος από covid Παναθηναϊκός δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσια για τη νίκη και τελικά την πήρε με σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ (1-0), σε ένα τρίποντο που ουσιαστικά μετατρέπει το ΑΕΚ - Βόλος στην OPAP Arena σε... φιέστα τίτλου!

Το ματς

Ισορροπημένα ξεκίνησε το "αιώνιο" ντέρμπι στο κεκλεισμένων των θυρών στο "Γ. Καραϊσκάκης", με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά στο 12' με τον Ινμπόμ Χουάνγκ, έπειτα από λάθος πάσα του Σάντσες στην άμυνα.

Οι δύο ομάδες ήταν πιστές κατά βάση στο αμυντικό τους πλάνο, με τον Παναθηναϊκό πάντως και λόγω covid να φαίνεται πως δεν είχε πολλές δυνάμεις (ειδικά) στην επίθεση. Γι' αυτό, άλλωστε, το Τριφύλλι τελείωσε το ημίχρονο χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Τζολάκη και με μόλις μία τελική προσπάθεια.

Στο 25' οι Ερυθρόλευκοι είχαν νέα καλή στιγμή με το σουτ του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, ενώ έξι λεπτά μετά άγγιξαν το 1-0. Συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό ξανά ο Ινμπόμ πήρε τις κόντρες και σούταρε από καλή θέση δυνατά, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στην εξωτερικών πλευρά των διχτύων του Μπρινιόλι. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με τους Πράσινους να είναι αυτοί πάντως που έπρεπε να μεταβάλουν την εικόνα τους, αν ήθελαν να φύγουν από το Φάληρο με το διπλό που θα σήμαινε... μισό πρωτάθλημα!

Με την επανεκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε όπως ξεκίνησε το ματς. Στους Πειραιώτες ανήκε και η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, με την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά στο 48'.

Στο 50ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ' ο "κεραυνός" του Εμβιλά από μακριά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να στέκεται τυχερός καθώς δεν μπορούσε να είχε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης. Η φάση αυτή σαν να αφύπνισε κάπως τον Παναθηναϊκό, που άρχισε κάπως να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η μεγάλη ευκαιρία για το Τριφύλλι ήρθε στο 59', όταν μέσα στην περιοχή ο Τσέριν γύρισε όμορφα και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει για λίγο έξω!

Στο 68', όμως, τα όνειρα του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα τελείωσαν. Σε ιδανικά εκδηλωμένη επίθεση ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά στον Ροντινέι, εκείνος σέντραρε ιδανικά στην περιοχή, με τον Ρέαμπτσιουκ να πλασάρει ουσιαστικά προ κενής εστίας και να κάνει το 1-0! Στο 72' ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι για το 1-1, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη! Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το τρίποντο που... στέφει πρωταθλήτρια Ελλάδας την ΑΕΚ! Το μόνο αξιοσημείωτο ως το φινάλε, ήταν η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ραμόν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (σ.σ. έπειτα από χρήση και του VAR), για εκτός φάσης χτύπημα στον Σάρλια.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Ινμπόμ (75' Κασάμι), Μπιέλ, Φορτούνης (75' Ραμόν), Μπιέλ (63' Βρουσάι), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (72' Κώτσιρας), Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78' Πούχατς), Ρούμπεν (73' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (67' Μαντσίνι), Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags