Facebook Pixel Μοιρασιά στην αυλαία της Λεωφόρου και... ραντεβού του χρόνου για να τελειώσει η δουλειά! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-14 22:00:00

Μοιρασιά στην αυλαία της Λεωφόρου και... ραντεβού του χρόνου για να τελειώσει η δουλειά! (BINTEO)

Μοιρασιά στην αυλαία της Λεωφόρου και... ραντεβού του χρόνου για να τελειώσει η δουλειά! (BINTEO)

Αυλαία στο "Απ. Νικολαΐδης" με ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη (1-1). Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα, έπιασε πέναλτι του Καμαρά ο Λοντίγκιν για το τελικό σκορ στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός - Άρης: Αυλαία στο "Απ. Νικολαΐδης" με ισοπαλία για τον Παναθηναϊκό (1-1) κόντρα στον Άρη. Σε μία χρονιά που πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για το πρωτάθλημα, οι Πράσινοι φεύγουν απογοητευμένοι μεν, αλλά με το μότο των οπαδών τους... οδηγό για του χρόνου. "Ιβάν μας έδειξες το δρόμο, μαζί θα πάμε ως στην κορυφή!", όπως έλεγε και το πανό στη Λεωφόρο για τον Γιοβάνοβιτς! Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα, έπιασε πέναλτι του Καμαρά στο 78' ο Λοντίγκιν.

Το ματς

Φουριόζος μπήκε στο τελευταίο του φετινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, επιβάλλοντας από το ξεκίνημα το ρυθμό του απέναντι στον Άρη. Μάλιστα αυτή του η υπεροχή αποτυπώθηκε απτά, όταν στο 6ο λεπτό οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ.

Για την ακρίβεια ο Μπερνάρ εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ από πλάγια θέση κοντά στη μεγάλη περιοχή, με τον Κλεϊνχέισλερ να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά να κάνει το 1-0 στη Λεωφόρο! Ο Ούγγρος απείλησε μ' ένα γυριστό σουτ από τη σέντρα του Μαντσίνι και στο 12ο λεπτό, αγγίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά και δεύτερο γκολ.

Στο 25' ο Άρης ισοφάρισε με πανέμορφη ενέργεια του Ιτούρμπε, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από Πέρεθ και Μάγκνουσον, εκτελώντας ιδανικά τον Λοντίγκιν με συρτό σουτ για το 1-1! Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για χέρι του Παραγουανού στη φάση, ωστόσο με τη χρήση VAR μέτρησε κανονικά, με τον Άρη να φέρνει σχετικά γρήγορα το ματς στα ίσια.

Στο 34ο λεπτό ο Παναθηναϊκός σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί ξανά, με τον Χουάνκαρ συγκεκριμένα να αστοχεί στο πλάγιο τετ-α-τετ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο τελείωμα του Ιωαννίδη από το ύψος του πέναλτι τρία λεπτά μετά (σ.σ. στο 37'). Μοιραία, έτσι, το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου στο "Απ. Νικολαΐδης".

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός δεν προχώρησε άμεσα σε κάποια αλλαγή, σε αντίθεση με τον Άρη που πέρασε τους Ρουπ, Πάλμα και Καμαρά αντί των Σγούρου, Χριστοδουλόπουλου και Γκρέι αντίστοιχα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό τέμπο, όμως όσο κυλούσαν τα λεπτά το Τριφύλλι ανέβαζε στροφές και στο 59' δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, με ένα σουτ του Κλεϊνχέισλερ που μπλόκαρε σταθερά ο Σιαμπάνης.

Η κεφαλιά του Σπόραρ στο 74' δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Άρη, με τους Πράσινους να βρίσκονται μάλιστα στο 76' αντιμέτωποι ακόμα και με την ανατροπή, όταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά κέρδισε το πέναλτι (με τη χρήση VAR) από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μάγκνουσον στα όρια της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μαυριτανός επιθετικός δύο λεπτά μετά (σ.σ. στο 78'), ωστόσο ο Λοντίγκιν του είπε ηχηρό "όχι" με εκπληκτική επέμβαση στη δεξιά του γωνία!

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-1 στο 81ο λεπτό με το δοκάρι από την κεφαλιά του Κλεϊνχέισλερ, ενώ δοκάρι είχε και ο Άρης στο 84' με τον "κεραυνό" του Νταρίντα! Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε η αναμέτρηση δεν έκρυβε περαιτέρω συγκινήσεις, με το 1-1 να διαμορφώνεται ως το τελικό σκορ στη Λεωφόρο.

Οι ενδεκάδες 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83' Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (77' Παλάσιος), Κλεϊνχέισλερ (83' Βέρμπιτς), Μπερνάρ (64' Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (64' Σπόραρ).

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Μαζικού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Ετέμπο, Σγούρος (46' Ρουπ), Ιτούρμπε (65' Ματέο Γκαρσία), Νταρίντα (90+1' Φαμπιάνο), Χριστοδουλόπουλος (46' Πάλμα), Γκρέι (46' Αμπουμπακάρ Καμαρά).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags