Λάκης Νικολάου: Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ και την πολύ σημαντική παρουσία του Ματίας Αλμέιδα στην ομάδα μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο  επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας και παλαίμαχος της Ένωσης, τονίζοντας ότι ο Αργεντίνος δωσε πάθος και αγάπη στην ομάδα, την έκανε να πηγαίνει παντού για τη νίκη και από ‘κει που οι παίκτες δεν ήξεραν ο ένας το όνομα του άλλου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη οικογένεια.

Για το πώς έζησε ο ίδιος την κατάκτηση του τίτλου: «Όταν είσαι ποτισμένος με την αγάπη για το ποδόσφαιρο και έχεις ζήσει τόσα χρόνια ως παίκτης, διοικητικός και επικεφαλής του ιατρικού τιμ μιας ομάδας, αυτό δεν φεύγει εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που χαίρομαι κάθε στιγμή της επιτυχίας της ΑΕΚ».

Για τον έντονο ανταγωνισμό του φετινού πρωταθλήματος: «Φέτος είχαμε αρκετά πράγματα που μας κράτησαν ζωντανούς. Δεν ήταν μόνο ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, είναι και ότι τα παιχνίδια για τον τίτλο… δεν είχαν τελειωμό. Στον φίλαθλο αρέσει αυτή η σχέση του συναγωνισμού και φέτος το πρωτάθλημα είχε πολύ συναγωνισμό. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι που έφτασαν ως το τέλος να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Και φυσικά χαίρομαι ακόμα περισσότερο που οι δικοί μας φίλαθλοι το πανηγύρισαν στο τέλος».

Για τη συναισθηματική του σχέση με την ΑΕΚ: «Είχα την τύχη να ακολουθώ αυτή την ομάδα πολλά χρόνια. Κόλλησα το μικρόβιο της ΑΕΚ από μικρός και δεν μπορώ ακόμα να ξεχάσω πώς χάσαμε το πρώτο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής το 1960. Η AEK εκφράζει κάτι διαφορετικό και το έζησα από μικρός ανάμεσα στις παράγκες με τους πρόσφυγες. Εκφράζει πολλά πράγματα για ανθρώπους που ήρθαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Είναι μια ομάδα προσπάθειας και αυτό είναι που με συγκινεί σε αυτόν τον σύλλογο. Νιώθω ευτυχής που κατάφερα να παίξω ποδόσφαιρο, που επιχείρησα να βοηθήσω και ως παράγοντας την εποχή της ENIC (αν και συνάντησα τοίχους που δεν μπόρεσα να προσπεράσω) και που βοηθώ την ομάδα ανιδιοτελώς τόσα χρόνια ως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος».

Για το μυστικό της φετινής ΑΕΚ: «Η σημερινή ομάδα έχει κάτι ιδιαίτερο που σε ελκύει. Έχουμε γίνει μια ομάδα που κυνηγάει τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι πολύ επιθετική και δεν σταματάει την πίεση. Ο Αλμέιδα έχει καταφέρει, κάνοντας και τις μεταγραφές που ήθελε, να δώσει βάσεις και βάθος. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε μίλησε για οικογένεια και το βλέπουμε σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας πόσο ισχύει αυτό. Παλιότερα οι παίκτες δεν ήξεραν ο ένας το όνομα του άλλου. Έρχονταν απλώς να κάνουν το καθήκον τους. Μια ομάδα όμως δεν χρειάζεται μόνο το καθήκον, αλλά το πάθος και την αγάπη. Και αυτό υπάρχει φέτος σε όλα τα επίπεδα».

Για τον Ματίας Αλμέιδα: «Του αξίζει που θεωρείται ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Κατάφερε να ενώσει και να δημιουργήσει όλο αυτό το οικοδόμημα. Είναι ένας νορμάλ προπονητής και εμείς είχαμε πολύ καιρό να δούμε έναν νορμάλ προπονητή. Ελπίζω και αυτός και το επιτελείο του να μείνουν πολλά χρόνια», είπε ο Λάκης Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι 25 εκατ. η ΑΕΚ από Ευρώπη, σίγουρα 10 - "Διαφωνία" Αλμέιδα-Μελισσανίδη για Έλληνα - Πωλήθηκε ο πρώτος!