Παναθηναϊκός - Σελίμ Αμαλά: Στο ρεπορτάζ των Πράσινων επιστρέφει το όνομα του διεθνή Μαροκινού άσου, που είχε απασχολήσει και παλιότερα το Τριφύλλι, μετά από τον υποβιβασμό της Βαγιαδολίδ.

Ο Αμαλά βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού εδώ και, περίπου, έναν χρόνο αλλά μετά από το πολύ καλό Μουντιάλ που είχε κάνει με το Μαρόκο η ισπανική ομάδα είχε δώσει 1 εκατ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο (παρότι το συμβόλαιό του τελείωνει σε έξι μήνες) και τον είχε αποκτήσει.

Ο 26χρονος άσος είχε δυναμικό ξεκίνημα με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ, με 2 γκολ σε 7 παιχνίδια, αλλά ένας τραυματισμός στην ωμοπλάτη ήταν καθοριστικός για τη συνέχεια. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Για αυτό τον πήρε η Βαγιαδολίδ - 8αράκι προς το 10 - Τρεξίματα, μαρκάρισμα, καλή πάσα, γκολ"

"Ήταν στο Βέλγιο μέχρι τον Γενάρη, τον ήθελε από τότε ο Παναθηναϊκός, αλλά έκανε καλό Μουντιάλ με το Μαρόκο και τον απέκτησε, τελικά, η Βαγιαδολίδ που έψαχνε παίκτες για να σώσει την κατηγορία", σχολίασε αρχικά ο Β. Λυκάκης μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι 8αράκι, πιο πολύ προς το 10 όμως παρά προς το 6. Αλλά χωρίς δημιουργία ή υψηλή τεχνική καταρτιση. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο γιατί είναι ψηλός για χαφ. Αλλά έχει τρεξίματα και μαρκάρισμα, πάσα καλή, γκολ. Στη Βαγιαδολίδ βρηκε χρόνο. Μπορεί να βάλει γκολ από στημένα".

"Θυμίζει Ελ Καντουρί  - Βασικός με Ρούμπεν Πέρεθ στην 11αδα - Θέλει να έρθει Ελλάδα;"

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Τον Ελ Καντουρί θυμίζει με έναν τρόπο. Αν και αυτός έχει πιο αρχοντικό στιλ".

Με ποιον θα ταίριαζε στην 11άδα του Παναθηναϊκού;

"Όποιο και να φέρουν, έτσι όπως είναι τα χαφ τώρα, παίζει βασικός. Σίγουρα ο Αμαλά μπορεί και θεωρώ ότι θα ταίριαζε με τον Πέρεθ, που παίζει πιο πίσω".

Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα από τη Βαγιαδολίδ για τη μεταγραφή του;

"Η Βαγιαδολίδ τον είχε πάρει με 1 εκατ ευρώ αλλά επειδή έχει πέσει σίγουρα θα θέλει να βγάλει από πάνω της συμβόλαια. Και φαντάζομαι ότι ο Αμαλά, που πρέπει να παίρνει 600-700.000 ευρώ, είναι ένα από αυτά. Δεν ξέρω αν θα είναι πρόβλημα η ομάδα του ή ο ίδιος ο παίκτης. Γιατί από το Βέλγιο βρέθηκε σε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ και από εκεί στη La Liga. Θα θέλει, τώρα, να έρθει στην Ελλάδα;".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγχώνευση-βόμβα για κορυφαία ελληνική ομάδα - Έτσι επιστρέφει στη Super League με την... Κηφισιά!