Ο ΠΑΟΚ μετά την υπόθεση του φορ που θα αποτελέσει τον εκλεκτό για την κορυφή της επίθεσής του, έχει ρίξει το βάρος στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ με επιθετικές αρετές, με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου, Ντάλμπερτ Ενρίκε.

Ο 29χρονος μπακ βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα των ανθρώπων του "δικεφάλου" για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τις εξελίξεις για τη μεταγραφή του να δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Ντάλμπερτ ανήκει στην Ίντερ από το 2017, αλλά το συμβόλαιό του λήγει το φετινό καλοκαίρι, στις 30 Ιουνίου.

Οι εμφανίσεις του Βραζιλιάνου ακραίου αμυντικού με τη φανέλα της Νις, ανάγκασαν τους Μιλανέζους να δαπανήσουν για την απόκτησή του 21 εκατομμύρια ευρώ. Με τους "νερατζούρι" έχει αγωνιστεί τη διετία 2017-19, έχοντας καταγράψει 26 εμφανίσεις στη Serie A και στο Κύπελλο Ιταλίας.

Τη σεζόν 2019/20 δόθηκε δανεικός στη Φιορεντίνα, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν, αγωνιζόμενος σε 34 αναμετρήσεις (2.753 αγωνιστικά λεπτά), μοιράζοντας 9 ασίστ, στις εγχώριες διοργανώσεις.

Την επόμενη χρονιά (2020/21) παραχωρήθηκε πάλι δανεικός, στη Ρεν, αλλά στη γαλλική ομάδα δεν βρήκε το χρόνο συμμετοχής που ήθελε, μετρώντας 18 εμφανίσεις (603 αγωνιστικά λεπτά), ερχόμενος συνήθως από τον πάγκο. Παρόλα αυτά, πραγματοποίησε τις πρώτες συμμετοχές του στους ομίλους του Champions League.

Τη σεζόν 2021/22 επέστρεψε στην Ίντερ, όμως πάλι δεν βρήκε χώρο στο ρόστερ των "νερατζούρι" και αποκτήθηκε από την Κάλιαρι, με τη μορφή δανεισμού. Στην ομάδα της Σαρδηνίας ένιωσε ξανά σημαντικός και αγωνίστηκε σε 31 αγώνες (2.300 αγωνιστικά λεπτά) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δυστυχώς για τον ίδιο ένας σοβαρός τραυματισμός (υπέστη ρήξη χιαστού) τον άφησε εκτός δράσης για όλη τη σεζόν 2022/23, με την Ίντερ να αποφασίζει να μην ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο Φαμπρίσιο Μορέιρα, οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως ο Βραζιλιάνος μπακ συνδέθηκε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και με ομάδες της χώρας του.

«Το όνομα του Ντάλμπερτ συνδέθηκε με ομάδες στη Βραζιλία σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφέρθηκε στη Βάσκο ντα Γκάμα, σύλλογο από το Ρίο ντε Τζανέιρο, οποίος ανήκει στον Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Λιόν στη Γαλλία και μέτοχος της Κρίσταλ Πάλας στην Αγγλία», τόνισε αρχικά ο Μορέιρα.

Και πρόσθεσε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ντάλμπερτ: «Ο Ντάλμπερτ έχει καλή τεχνική, ποιότητα και παίζει τόσο στο αριστερό άκρος της άμυνας, όσο και στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Είναι ένας παίκτης που επιτίθεται με ευκολία. Ωστόσο, στην Ίντερ δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση και κατέληξε να παραχωρηθεί πολλές φορές δανεικός».

Για τον σοβαρό τραυματισμό του, είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι, υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Μετά από αυτό, δεν έπαιξε και τώρα είναι μεγάλο θέμα πώς θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Το γεγονός ότι έχει να αγωνιστεί σχεδόν έναν χρόνο έχει αξιολογηθεί από τους συλλόγους που θέλουν να τον αποκτήσουν. Εν ολίγοις: Είναι ένας ποδοσφαιριστής με δυνατότητες. αλλά μετά τον τραυματισμό στο γόνατο υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την απόδοσή του».

Τέλος, στο ερώτημα αν μπορεί να κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Αν καταφέρει να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στις επιδόσεις που είχε πριν τον τραυματισμό του, σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν έχει πλέον τις απολαβές που είχε όταν τον υπέγραψε η Ίντερ. Παρεμπιπτόντως, παίζει κάθε σεζόν σε έναν διαφορετικό σύλλογο από την αρχή της καριέρας του. Δεν κατάφερε ποτέ να έχει συνέχεια εκεί που πήγε, σε 10 χρόνια καριέρας έπαιξε σε 10 διαφορετικούς συλλόγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "επεισόδιο" με Γκαμπιαντίνι - Δήλωση που λέει πολλά για το μέλλον του - "Δεν τον βλέπω στη Serie B"

Πηγή: metrosport.gr