Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Σκούπα" Μαρτίνεθ στου Ρέντη - Σε ελληνική ομάδα ο Αγκιμπού, ήρθαν οι Άραβες για τον... - Ανατροπή με... φευγάτο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-24 12:30:00

"Σκούπα" Μαρτίνεθ στου Ρέντη - Σε ελληνική ομάδα ο Αγκιμπού, ήρθαν Άραβες για τον... - Ανατροπή με... φευγάτο!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Σκούπα" Μαρτίνεθ στου Ρέντη - Σε ελληνική ομάδα ο Αγκιμπού, ήρθαν Άραβες για τον... - Ανατροπή με... φευγάτο!

Ποιος παίκτης που έχει "χαιρετήσει" συζητάει την επιστροφή του! Ο Ισπανός κόουτς έπιασε δουλειά στο Λιμάνι και ξεκινούν οι "εκκαθαρίσεις" του ρόστερ, καθώς πριν τις μεταγραφές θα πρέπει να τρέξουν οι αποχωρήσεις...

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε και επίσημα να δουλεύει στον Ολυμπιακό και τρέχει το αγωνιστικό πλάνο των Ερυθρολεύκων, σε συνεργασία με τον Αντόνιο Κορδόν. Οι δύο Ισπανοί θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν, τόσο αναφορικά με τις μεταγραφές όσο και με τις αποχωρήσεις.

Φυσικά από το δίδυμο Κορδόν-Μαρτίνεθ θα αξιολογηθούν και όσοι επιστρέφουν από δανεισμό, ώστε να αποφασισθεί το αν θα καπαρώσουν μία θέση στο ρόστερ ή θα αποχωρήσουν εκ νέου.

Αρκετή συζήτηση έχει γίνει γύρω από το μέλλον του Αγκιμπού Καμαρά, που ήταν βασικός επί Μαρτίνς, όμως στη συνέχεια έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και τον περασμένο Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στον Ατρόμητο. Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι δεν αποκλείεται ο παίκτης να παραμείνει στο Περιστέρι, ειδικά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Κρις Κόλμαν.

Οι δύο άνδρες τρέφουν μεγάλη εκτίμηση ο ένας για τον άλλον. Ο Κόλμαν είναι... φαν των αγωνιστικών ικανοτήτων του Καμαρά και ο Αφρικανός άσος εκτιμά το γεγονός ότι ο Ουαλός προπονητής τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε πολλές ευκαιρίες, βοηθώντας τον έμπρακτα να βρει τον καλό του εαυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καμαρά είχε πει στον Κόλμαν ότι σε περίπτωση που ο έμπειρος τεχνικός παραμείνει στον Ατρόμητο, θα ήθελε και αυτός να κάνει το ίδιο!



Τον πρώτο λόγο στην υπόθεση έχει ο Ολυμπιακός, μιάς και ο παίκτης είναι δεμένος με συμβόλαιο μέχρι το 2025. Πάντως, αν ο Μαρτίνεθ αποφασίσει ότι ο Αγκιμπού δεν χωρά στα πλάνα του, το πιθανότερο είναι ότι ο Ατρόμητος θα κάνει ξανά κρούση για να τον αποκτήσει ως δανεικό.

Στον... αέρα παραμένει και το μέλλον του Αμπουμπακάρ Καμαρά, καθώς οι διοικούντες των Πειραιωτών δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τα "καμώματα" του Μαυριτανού επιθετικού στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο αγωνιστικό του πρόσωπο, αφού δεν τα πήγε άσχημα με τον Άρη, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά του. Σχεδόν σε κάθε ματς των πλέι οφ ο Αμπουμπακάρ είχε νεύρα, ενώ ενεπλάκη σε καυγά ακόμα και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον διεθνή άσο από ομάδες της Μέσης Ανατολής, κάτι που ίσχυε και τον περασμένο Ιανουάριο. Μόνο που τότε ο Καμαρά δεν έδειξε να συγκινείται ιδιαίτερα από την προοπτική του να μετακομίσει στον Περσικό Κόλπο και έτσι κατέληξε με τη μορφή δανεισμού στον Άρη. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης, για έναν παίκτη που κόστισε πολλά και αμείβεται με υψηλό συμβόλαιο δίχως να έχει προσφέρει το παραμικρό αγωνιστικά.

Δεν βρήκε τα χρήματα που έψαχνε ο Εμβιλά – Περιμένει Ολυμπιακό!

Το όνομα του Γιαν Εμβιλά έχει επιστρέψει στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων, δεδομένου ότι δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στο αραβικό ποδόσφαιρο.

Ο Εμβιλά έβαλε τους μάνατζέρ του να ψάξουν για πρόταση κοντά στα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο στο Κατάρ (σχεδόν 2 εκατ. ευρώ είχε στο Λιμάνι), αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσε σε τοίχο! Γιατί ακόμα και μπαρουτοκαπνισμένοι μάνατζερ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι Άραβες δεν... πετάνε τα λεφτά πια!

Όχι ότι αν έπαιρνε 3 εκατ. ευρω τον χρόνο ο Εμβιλά θα ήταν χαμένα, πεταμένα λεφτά. Απλά δεν δίνουν χρήματα με τη σέσουλα όπως παλιότερα, για αυτό και στην πλευρά Εμβιλά έγινε κατανοητό ότι μπορεί να βρει συμβόλαιο το πολύ με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, κι αυτό με μπόνους επίτευξης στόχων. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δεν καίγεται να φορέσει κελεμπία για συμβόλαιο ύψους 2 εκατ. ευρώ, για αυτο και θα περιμένει όπως φαίνεται την αξιολόγηση του Κορδόν και του Μαρτίνεθ στο περσινό ρόστερ. Φυσικά, πλην του Ολυμπιακού μπορεί πολύ εύκολα να βρει συμβόλαιο και στη Γαλλία...

Μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει, καθώς ο Γιάν Εμβιλά θα αξιώσει το ίδιο συμβόλαιο με πέρσι ή, έστω, ένα πολύ κοντινό. Mόνο που στα 33 του χρόνια πολύ δύσκολα θα του το έδιναν οι Πειραιώτες. Εκτός, αν...

Εκτός αν λάβει ένα μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ζητάει, σε κλειστό διετές! Γιατί ναι μεν είναι 33 ετών ο Εμβιλά, αλλά κανείς δεν παραγνωρίζει τόσο την αξία του όσο και την αθλητικότητά του! Παράλληλα, είναι παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στα χαφ όσο και στην άμυνα, ως στόπερ, ενώ η παρουσία του στην 11άδα αφήνει τον προπονητή ήσυχο με έναν παίκτη εγνωσμενης αξίας.

Γιατί, αν κάνουμε ένα σκανάρισμα τώρα στο ρόστερ τού Ολυμπιακού θα δούμε ότι πλην των Πασχαλάκη, Ροντινέι, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Φορτούνη, Μασούρα και Αραμπί (υπό προϋποθέσεις και τον Μπιέλ, ανάλογα αν θα μείνει ή όχι), οι Πειραιώτες δεν συμπληρώνουν καλά-καλά 11άδα με μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες, που μπορουν να σηκώσουν τη φανέλα του βασικού δηλαδή.

Με πιθανή παραμονή του Εμβιλά, αυτή η αναλογία αλλάζει και ο νέος προπονητής έχει μια αξιόπιστη λύση-πολυεργαλείο στα χέρια του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νο1 στόχος Ολυμπιακού χαφ… σκύλος - "Δημιούργημα" της Ατλέτικο, 30 ματς στη La Liga - "Καψούρα" Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags