Άρης: Αρης και Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον φέρονται να έχουν βρει τη φόρμουλα για τη μεταξύ τους συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και παράλληλα να τρέχουν τη διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων, προέχει όμως να ολοκληρωθεί αυτή της αποδέσμευσής του από την ιαπωνική Ουράβα η οποία τον έχει βάλει στην… κατάψυξη καθώς δεν τον υπολογίζει. 

Χθες, το metrosport.gr αποκάλυψε (και) το χρονικό εύρος των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών καθώς οι πρώτες επαφές έγιναν στις αρχές του Ιούνη με την προοπτική αποδέσμευσης του 29χρονου Σουηδού winger από την ιαπωνική Ουράβα και την υπογραφή συμβολαίου στον Αρη για συνεργασία διάρκειας (τουλάχιστον) δύο ετών. 

Η ΠΑΕ Αρης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει το παραμικρό, προφανώς γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν όμως ορισμένα δεδομένα τα οποία δεν αμφισβητούνται. 

Πρώτον: Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα δεν θέλει απλά τον Σουηδό στην ομάδα αλλά μ’ ένα οργανωμένο πλάνο επαφών (τουλάχιστον) τριών εβδομάδων έχει φανερώσει την έντονη επιθυμία συνεργασίας. 

Δεύτερον: Ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρσλον δεν περνάει καλά στην Ιαπωνία και θέλει διακαώς να επιστρέψει στην Ευρώπη αν κι έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, θέλει να βρει οικονομικές απολαβές οι οποίες δεν θα απέχουν παρασάγκας από τα (περίπου) 850.000 ευρώ που αμείβεται ετησίως από την ιαπωνική Ουράβα. 

Τρίτον: Η τελευταία δεν τον υπολογίζει και μάλιστα ο Πολωνός τεχνικός, Ματσέι Σκόρτσα, τον είχε εκτός ομάδας στα 13 από τα τελευταία 19 επίσημα παιχνίδια, παρέχοντάς του ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα υπόλοιπα. 

«Η Ουράβα είναι ομάδα η οποία ανήκει στον όμιλο της Μιτσουμπίσι. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν σοβαρό αθλητικό οργανισμό ο οποίος μάλιστα κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Ασίας. Ο χρόνος συμμετοχής του Κάρσλον δείχνει ότι δεν υπολογίζεται», είπε ο ατζέντης, Σπύρος Τουλίκας, στο Metropolis εκτιμώντας ότι μάλλον οδηγούμαστε σε μια win win κατάσταση για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ο Σουηδός θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό Πρωτάθλημα. 

«Είναι κάτι μεταξύ Μαντσίνι και Ιτούρμπε υπό την έννοια ότι έχει τα τελειώματα του πρώτου και την έκρηξη του δεύτερου. Είναι ικανός στην αντεπίθεση και στο ένας εναντίον ενός κι έχει ακρίβεια στις σέντρες», σημείωσε. 

Κατά τις πηγές της «Μ» οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες για τη διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών. Χθες, κυκλοφόρησε η πληροφορία περί απαιτήσεων της Ουράβα η οποία είχε επενδύσει ένα ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως, αν ο Κάρλσον αποχωρήσει θα εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξεως των 1.25 εκατ. ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο παίκτης εξασφαλίσει παραπλήσιο ποσό από τον Αρη για συνεργασία διάρκειας δύο χρόνων, ουσιαστικά όλες οι πλευρές θα έχουν πετύχει τον στόχο τους.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωση-έκπληξη Μαρτίνεθ σε Φορτούνη, Μπιέλ - Γι’ αυτό "έκοψε" Σισέ, Μπα, Κωστούλα - Αλλαγή πλάνου!