Facebook Pixel Ολυμπιακός: Άμεσα 4 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Αλλάζει όλη την άμυνα, δίδυμο Χουάνγκ-Ιμπόρα - Απογοήτευση ο Τζολάκης
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-19 18:48:00

4 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Αλλάζει όλη την άμυνα, δίδυμο Χουάνγκ-Ιμπόρα - Απογοήτευσαν δύο 11αδατοι!

του Παναγιώτη Νικολάου
4 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Αλλάζει όλη την άμυνα, δίδυμο Χουάνγκ-Ιμπόρα - Απογοήτευσαν δύο 11αδατοι!

Τι ζητάει ο Μαρτίνεθ, ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι προβλημάτισαν. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή εικόνα στο τελευταίο τους φιλικό και τα... καμπανάκια χτύπησαν. Αρκετοί παίκτες φαίνεται πως χάνουν την ευκαιρία τους, ενώ η ομάδα "φωνάζει" για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις!

Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Αυστρία ο Ολυμπιακός, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σαμπάχ, χωρίς να αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Πειραιώτες είχαν από μέτρια έως κακή εικόνα στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκαν αισθητά για περίπου 20 λεπτά, μέχει να πέσει ο ρυθμός από τις αλλαγές.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στην προετοιμασία, ωστόσο οι Πειραιώτες δείχνουν πάρα πολύ πίσω και παρότι υπάρχουν ακόμα τρεις εβδομάδες μέχρι το πρώτο επίσημο ματς για την Ευρώπη, καλούνται άμεσα να ανεβάσουν στροφές. Προφανώς το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμα μεταγραφές, είναι μία καλή δικαιολογία, όμως θα πρέπει γρήγορα να ξεκινήσουν οι… αφίξεις.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει τρομερό πρόβλημα στην αμυντική του γραμμή και μπορεί για τα μπακ να έχει ήδη έρθε ένας (Κίνι) και να έρχεται και δεύτερος (Νέβα), όμως στα στόπερ είναι φανερό πως η εξίσωση δεν βγαίνει, όσο και να το δουλέψει ο Ισπανός κόουτς. Ο Ουσεϊνού Μπα ήταν πολύ κακός στο σημερινό φιλικό και θύμασαι τον γνωστό… παλιό κακό του εαυτό (δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς για βασικό!), ο Ντόη δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, ενώ και ο Ρέτσος παρότι δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, δείχνει πλέον πως μπορεί να σταθεί μόνο ως πέμπτη λύση. Στο Λιμάνι δηλαδή θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για (τουλάχιστον) δύο στόπερ, ώστε όλοι υπάρχοντες να είναι αναπληρωματικοί.

Από εκεί και πέρα, στα θετικά της ημέρας για τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα η νέα καλή εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, η θετική εικόνα του Πεπ Μπιέλ για ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά και η παρουσία του Βιθέντε Ιμπόρα. Ο 35χρονος χαφ έπαιξε 90λεπτο (μόνο αυτός, ο Ντόη και ο Ελ Αραμπί δεν έγιναν αλλαγή), έδειξε σταθερός, έτοιμος να παίξει και να βοηθήσει και παίκτες που κατανοεί απόλυτα την τακτική του Μαρτίνεθ. Βέβαια, για να μην υπάρχουν προβλήματα με τα τρεξίματα, χρειάζεται δίπλα του τον Χουάνγκ, με τον οποίο αναμένεται να αποτελέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Καλή εικόνα για τους Πειραιώτες είχε και ο Μασούρας, ο οποίος παίζοντας ως δεύτερος επιθετικός ήταν μέσα στις φάσεις και βρήκε και δίχτυα. Ο Έλληνας άσος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόουτς, ο οποίος προφανώς είναι ικανοποιημένος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και δεν πιέζει για να έρθει άμεσα φορ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται δύο επιθετικούς για να βγάλει τη χρονιά.

Τέλος, προβληματισμός πρέπει να υπάρξει τόσο για την εικόνα του Θανάση Ανδρούτσου όσο και για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Κι εάν για τον πρώτο ήδη υπάρχουν δύο αντικαταστάτες στο ρόστερ, για τον νεαρό κίπερ πρέπει να γίνει μία σοβαρή περίπτωση. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικός στην προετοιμασία κι είχε βάλει… πίεση στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, όμως κόντρα στην Σαμπάχ ήταν απογοηγευτικός. Στο Λιμάνι πρέπει βέβαια να αποφασίσουν αν θα τον στηρίξουν ως δεύτερο κι εάν θα τον κρατήσουν για να του δώσουν παιχνίδια μέσα στη σεζόν ή εάν θα παραχωρηθεί δανεικός για να είναι βασικός σε άλλη ομάδα. Κόντρα στους Αζέρου πάντως… έχασε πόντους!

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από τον Ολυμπιακό - Ζήτησε να φύγει πρωτοκλασάτος άσος - Ανακοινώνει το νέο ρόστερ ο Μαρτίνεθ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags