Ο Χρήστος Μανδάς από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (έχει την δική της αξία η... λεπτομέρεια του χρόνου) μπορεί να θεωρείται παίκτης της Λάτσιο κι αφού δόθηκε μάχη με ... ανταγωνιστρια ομάδα/μνηστήρα!!! 

Υπήρξε ομως,  οριστικό deal done κι απομένει το τυπικό/διαδικαστικό δηλαδή το αυριανό ταξίδι του στην αιώνια πόλη (θα συνοδεύεται από τον ατζέντη του Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο και τον πατέρα του Σάκη Μανδά), για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ...υπογράψει για τις φωτογραφίες. Βλέπετε η συμφωνία θεωρείται δεδομένη σε όλα τα επίπεδα, έκλεισε το μεσημέρι της Δευτέρας επί αθηναϊκού εδάφους ενώ χρειάστηκε το επιβεβαιωτικό από τη Ρώμη, που έκανε να έρθει δυόμιση ώρες...

Τέλος καλό όλα καλά, λοιπόν, για τον υπερταλαντούχο Κορυδαλλιώτη τερματοφύλακα, ο οποίος διεκδικήθηκε τις τελευταίες ημέρες σφόδρα από Λάτσιο και Φιορεντίνα, με τους Ρωμαίους όμως, να αποδεικνύονται πιο ευέλικτοι, πιο γρήγοροι, πιο αποφασιστικοί από τους "Βιόλα" και να κάνουν δικό τους τον 22χρονο πορτιέρε του ΟΦΗ με ένα ποσό κοντά στο 1.300.000 ευρώ, συν ποσοστό μεταπώλησης.

Τα δυο "θέλω" του Χρήστου Μανδά ήταν να πάει σε ομάδα του εξωτερικού και όχι στην Ελλάδα και να πάει κάπου που θα συνέχιζε να παίζει. Η Λάτσιο, λοιπόν, σε αντίθεση με την Φιορεντίνα (είχε καταθέσει επίσημη πρόταση πριν από το 15Αύγουστο) αποδέχθηκε αυτή του την επιθυμία και με δεδομένο πως ήδη είχε πάρει για δεύτερο γκολκίπερ, από τέλη Ιουλίου, δανεικό από την Σαλερνιτάνα τον 32χρονο Ιταλό, Λουίτζι Σέπε...

 Η είδηση, λοιπόν, που βγαίνει είναι πως ο Μανδάς θα μείνει ως το τέλος της σεζόν στην κρητική ομάδα, δανεικός δηλαδή από τους "λατσιάλι", προκειμένου να κλείσει ένα 20μηνο (μαζί με το μισό της περασμένης σεζόν) με συνεχή παιχνίδια στα πόδια του!!

Ο Μανδάς αγοράστηκε από τους Ρωμαίους ουσιαστικά για την σεζόν 2024 - 25, που θα συνθέσει μαζί με τον Ιβάν Προβεντέλ το δίδυμο των κίπερ της Λάτσιο. Μέχρι τότε θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ΟΦΗ, κάτι που θα τον κάνει πιο έτοιμο, πιο ανταγωνιστικό για να εξελιχθεί περισσότερο, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μετά τα γάντια του βασικού και στην Λάτσιο.

Άλλωστε για αυτό αποκτήθηκε από το ιταλικό κλάμπ και με το boostάρισμα του Μάσιμο Νέντσι, στενού συνεργάτη του κόουτς Σάρι και προπονητή τερματοφυλάκων της Λάτσιο. Ο Νέντσι ήταν αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση του Μανδά αφού τον θεωρεί ανώτερο, με μεγαλύτερη προοπτική από τον Λουίς Μαξιμιάνο, ο οποίος στάλθηκε δανεικός ( με loan fee 500.000 και οψιόν αγοράς) στην ισπανική Αλμερία όπου παίζει βασικός ( η Αλμερία ήταν μια απο τις ομάδες που διεκδίκησαν τον Μανδά αυτό το καλοκαίρι).

Στο δια ταύτα το σήριαλ της πώλησης του Χρήστου Μανδά, που ξεκίνησε από τον Μάιο είχε happy end λίγο πριν από το φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου κι αφού ενδιάμεσα συνολικά δέκα ομάδες (μεταξύ τους και δυο Μπιγκοφοράτες) κατέθεσαν προτάσεις, διαπραγματεύτηκαν ή βολιδοσκόπησαν επίσημα με τον ΟΦΗ...

 Μια μεγάλη προσπάθεια και ένα deal που έκλεισε με την σφραγίδα του ατζέντη του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, ο οποίος είχε καταλυτική συμμετοχή ώστε να βρεθεί τελικά η κατάλληλη ομάδα που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις (αγωνιστικές, οικονομικές, τοπ πρωτάθλημα) που εξαρχής είχε βάλει σε συνεννόηση με τον Χρήστο Μανδά (βασική προτεραιότητα και των δυο το εξωτερικό)!!! 

Και κάτι τελευταίο - μανατζερικό : ο agent Διαμαντόπουλος είχε έτσι κι αλλιώς αναλάβει μια δύσκολη αποστολή αφού τον περασμένο Γενάρη πήρε τον Μανδά από την σπουδαία Rogon , με αλλαγή μανατζερικής στέγης (είναι στην DRANGOLD μαζί με τους Βαγιαννίδη, Μαντσίνι)!!!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογράφει μεγάλο όνομα και χωρίς Champions League o ΠΑΟ - Εντολή Αλαφούζου, τον θέλει ο Γιοβάνοβιτς!