Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Φορτούνης για… 30 γκολ, έβαλε τις φωνές σε Μασούρα - Βρήκε Τσιμίκα, Ομάρ - Καμπανάκι σε Μαρτίνεθ για ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-03 23:40:00

Φορτούνης για… 30 γκολ, έβαλε τις φωνές σε Μασούρα - Βρήκε Τσιμίκα, Ομάρ - Καμπανάκι σε Μαρτίνεθ για ΑΕΚ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Φορτούνης για… 30 γκολ, έβαλε τις φωνές σε Μασούρα - Βρήκε Τσιμίκα, Ομάρ - Καμπανάκι σε Μαρτίνεθ για ΑΕΚ!

Γιατί ο Ισπανός κόουτς φωνάζει πως θέλει άμεσα επιθετικό! Ο ηγέτης των Πειραιωτών που δείχνει σε τρομερή κατάσταση και κυνηγάει ρεκόρ, η μεταγραφή που θα… βγάλει τα λεφτά της και η «ανησυχία» ενόψει του πρώτου ντέρμπι της σεζόν

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός και αποτελεσματικός σε ακόμα ένα παιχνίδι του, καθώς επικράτησε 4-0 της Λαμίας που κατέβηκε στο Γ. Καραϊσκάκης για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι… ταμπούρι και μάλιστα δημιούργησε και κάποιες καλές ευκαιρίες. Οι Πειραιώτες όμως είχαν σε τρομερή βραδιά για ακόμα ένα παιχνίδι τους Φορτούνη και Μασούρα, οι οποίοι συμμετείχαν στα τρία από τα τέσσερα γκολ της βραδιάς, ενώ θα μπορούσαν αν ήταν λίγο  πιο συγκεντρωμένοι ή λίγο πιο εύστοχοι να έχουν πετύχει τουλάχιστον από ένα γκολ ο καθένας (γι’ αυτό και θα μπορούσε το ματς να είναι…7-0)!

Κι αν για τον Μασούρα… μιλάνε τα γκολ που πετυχαίνει και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του μετά το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό και την αλλαγή θέσης του από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ (παίζει κυρίως ως δεύτερος φορ και όχι εξτρέμ, γι’ αυτό δεν κινδυνεύει από την άφιξη Σολμπάκεν!), για τον Κώστα Φορτούνη πλέον δεν υπάρχουν λόγια. Ο αρχηγός των Πειραιωτών δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, αλλά και πιο αποφασισμένος από κάθε άλλη φορά. Συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ομάδας του, τρέχει, μαρκάρει και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και σε κάθε ματς έχει τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ και δύο ασίστ για γκολ (άσχετα αν οι Μπιέλ και Ελ Κααμπι τα χάνουν!). Ο Έλληνας άσος στην καλύτερή του σεζόν το 2018-19 στα ερυθρόλευκα είχε 43 συμμετοχές, 17 γκολ και 16 ασίστ, όμως φέτος είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να τις ξεπεράσει και γιατί όχι να φτάσει ακόμα και τα 30 γκολ (δημιουργεί αμέτρητες φάσεις σε κάθε ματς η ομάδα του Μαρτίνεθ που δεν σταματάει να πιέζει) και πάνω από 10 ασίστ!

Ο Φορτούνης είναι τόσο παθιασμένος μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμα και σε ματς που είναι στο 3-0, που δεν θέλει να γίνεται αλλαγή από τον Μαρτίνεθ (όπως συνέβη με τον Ατρόμητο), ενώ απέναντι στη Λαμία τρελάθηκε κι έβαλε τις φωνές στον Μασούρα, όταν δεν σούταρε μετά από μία φοβερή πάσα που τον έβγαλε τετ α τετ, αλλά προτίμησε να του δώσει πάσα για το 1-2 και έτσι να χάσουν μία μεγάλη ευκαιρία στο 65'. Δείτε τη φωτό!

Από εκεί και πέρα, θετικό ήταν το ντεμπούτο του Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, που έδειξε ότι μαζί με τον Ρόντινεϊ δεξιά στο Λιμάνι μπορούν να θυμηθούν τις εποχές Τσιμίκα-Ρέαμπτσιουκ, ενώ καλή εμφάνιση είχε για ένα ακόμα ματς ο Έσε στα χαφ, που δεν σταμάτησε να τρέχει, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν… μασάει στις κλωτσιές και στα σκληρά μακαρίσματα.

Το μόνο αρνητικό της βραδιάς για τον Μαρτίνεθ, οι πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η Λαμία και οι φάσεις που έχασε ο Καρλίτος. Στο Λιμάνι φάνηκε να υπάρχει κενό στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Καμαρά έπαιζε πολύ ψηλά και ο Έσε έτρεχε για όλους, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να πατούν εύκολα περιοχή. Μπορεί το γκολ να μην ήρθε (αφού όταν ο Καρλίτος σκόραρε ήταν οριακά οφσάιντ), ωστόσο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν πρέπει να υπάρχουν αυτά τα κενά, γιατί στην κορυφή θα παίζει ο Λιβάι Γκαρσία των… 30 εκατομμυρίων, που δεν θα συγχωρέσει τέτοια λάθη!

ΥΓ. Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπι είναι φανερό πως δεν είναι κλασικό 9αρι. Τρέχει, πιέζει, αλλά περιοχή δεν πατάει εύκολα. Γι’ αυτό και ο Ισπανός κόουτς θέλει βασικό επιθετικό στο φινάλε των μεταγραφών. Ο Μαροκινός πάντως νιώθει πίεση και για αυτό πανηγυρίζει έξαλλα κάθε γκολ που πετυχαίνει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags