ΠΑΟΚ: Ηταν 3 Ιανουαρίου 2021 όταν ο Βάλντας Νταμπράουσκας αποχωρεί από την Γκόριτσα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λουντογκόρετς. Την επομένη κάνει την πρώτη προπόνηση στην νέα του ομάδα και εκεί συναντά τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Ο προπονητής του ΟΦΗ μίλησε αποκλειστικά στην «Μ» και το Metrosport.gr για τον Βούλγαρο επιθετικό που επισήμως από χθες φορά τα ασπρόμαυρα. Αλλωστε σε 32 ματς στον πάγκο της βουλγαρικής ομάδας είδε τον Κίριλ να σκοράρει 9 φορές και είχε μοιράσει 19 ασίστ.

Ο Λιθουανός τεχνικός μας δέχθηκε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας του και λίγο πριν κλείσουν τα φώτα. Είχαν αποχωρήσει όλοι και όπως συνηθίζει κάθισε με τους συνεργάτες του για να αναλύσει το ματς. Χαρούμενος για τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ τον ενημερώσαμε πως η αφορμή για την κουβέντα μας ήταν η απόκτηση του Ντεσπόντοφ από τον ΠΑΟΚ. «Εκλεισε και επίσημα;» ήταν η πρώτη του κουβέντα και αφού του απαντήσαμε καταφατικά… ξεδιπλώθηκε.

«Κατά την άποψη μου ο ΠΑΟΚ πήρε έναν πολύ πολύ καλό παίκτη! Θα σας το πω ειλικρινά, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει στην καριέρα μου! Είναι ο παίκτης που στο πρόσωπο του κάθε προπονητής βρίσκει τα πάντα! Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής!» δηλώνει ο Νταμπράουσκας που όμως είναι… χείμαρρος: «Εχει μια εξωπραγματική ταχύτητα και αυτό τον βοηθά. Αλλά έχει πάρα πολύ καλές κινήσεις, ντριπλάρει τον αντίπαλο με ευκολία και μοιράζει ασίστ με ευκολία».

Συνεχίζοντας και χωρίς να τον ρωτήσουμε απαντά σε όλους εκείνους που μπορεί να του πουν: «ναι αλλά στην Βουλγαρία όλα αυτά»: «Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Βουλγαρία δεν είναι το πιο ποιοτικό αλλά θα του απαντήσω πως είχε δέκα ασίστ στα ευρωπαϊκά ματς και απέναντι σε σπουδαίες ομάδες. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν παίκτη τοπ επιπέδου που είναι συγκεντρωμένος σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς. Και προσωπικά, ήταν ευχαρίστηση να τον προπονώ κάθε μέρα, το απολάμβανα».

Συνεχίζοντας τον ρωτήσαμε και για τον χαρακτήρα του αφού πάντα παίζει ρόλο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή: «Ο Κίριλ είναι ένας παίκτης που πάντα τον ενδιέφερε να προοδεύει. Και να βοηθά την ομάδα του προσπερνώντας τα προσωπικά κίνητρα. Θα τα δώσει όλα σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς για να κερδίσει η ομάδα του. Πλέον θα αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα ενώ θα παίξει και στη Ευρώπη και αυτό επίσης είναι κίνητρο για αυτόν. Και ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή επιλογή για την καριέρα του».

Συνεχίζοντας την κουβέντα με τον προπονητή του ΟΦΗ, του ζητήσαμε να μας ξεχωρίσει το μεγαλύτερο προσόν του παίκτη: «Δεν καταλαβαίνει από πίεση! Δεν τον επηρεάζει τίποτε! Και αυτό είναι σημαντικό γιατί έρχεται στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ όπου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση από τον κόσμο, να παλεύει ο ΠΑΟΚ για τους τίτλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο παίκτης δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Εχει έναν τέτοιο χαρακτήρα που δεν καταλαβαίνει από πίεση και θα το δείξει και στην Ελλάδα αυτό».

Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Ντεσμπόντοφ για να καλύψει το κενό του Νάρεϊ στα άκρα της επίθεσης. Ο παίκτης αγωνίζεται και στις τρεις πλευρές της επίθεσης. Ο Νταμπράουσκας καταθέτει την άποψη του για το ποια θέση του ταιριάζει: «Παντού μπορεί να παίξει. Προφανώς και του αρέσει να παίζει στα άκρα αλλά δεν θα πω εγώ ποια θέση είναι αυτή που του ταιριάζει. Ο συνάδελφος προπονητής θα τον αξιολογήσει με βάση τις ανάγκες της ομάδας του. Αλλά μπορεί με ευκολία να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της επίθεσης».

Με όλα τα παραπάνω μοιραία ρωτήσαμε τον Νταμπράουσκας πως με αφορμή όλα όσα μας είπε, πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος που δεν τον είχε αντίπαλο στο ματς αυτό καθώς η μεταγραφή του δεν είχε ολοκληρωθεί και απάντησε χαμογελώντας: «θα σας πω πως οι ποδοσφαιριστές μου δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο, καμιά ομάδα. Αυτό το σκεπτικό έχω περάσει στα παιδιά και ανταποκρίνονται τέλεια και το δείχνει και η νίκη μας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Για εμάς είναι πρόκληση να παίζουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες. Οσο καλύτερους παίκτες έχει ο ΠΑΟΚ τόσο πιο μεγάλη είναι η πρόκληση για εμάς όταν παίζουμε απέναντι του και τόσο το χαμόγελο μεγαλώνει όταν τα καταφέρνουμε και αυτό συνέβη την Κυριακή».

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν χρειαζόταν VAR ο Μασούρας! Σωστή αποβολή Μάνταλου - Δύσκολες φάσεις στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)