Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά δεν υπολογίζεται από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, εντούτοις παραμένει στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε στους Πειραιώτες πρόταση ανώτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον Αφρικανό μέσο!

Ο νεαρός άσος επέστρεψε στο Λιμάνι έπειτα από τον περσινό δανεισμό του στον Ιωνικό και συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, όπου δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του. Εν τω μεταξύ, "έσκασε" για τον Φαντιγκά πρόταση από την Οσέρ, η οποία ήταν ιδιαιτέρως δελεαστική. Ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία του να παραχωρηθεί, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα συναινούσε στην προσφορά της γαλλική ομάδας.

Ωστόσο, όχι μόνο αυτό δεν συνέβη αλλά αντιθέτως ο Φαντιγκά ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες και μάλιστα με αύξηση αποδοχών της τάξεως του 50%!



Αν και δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι θεωρούν πως ο Φαντιγκά διαθέτει πλούσιο ταλέντο, το οποίο μπορεί να βγάλει στο γήπεδο με την κατάλληλη δουλειά. Συνεπώς, ποντάρουν πολλά επάνω του και αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά στις "σειρήνες" για παραχώρησή του. Άλλωστε, είναι πάγια τακτική της ομάδας να επενδύει σε ταλέντα, που μπορούν σε βάθος χρόνου μπορούν να φέρουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία.

Το ένα εκατομμύριο ευρώ φάνταζε ως μία εξαιρετική πρόταση για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται, αλλά στον Ολυμπιακό φιλοδοξούν να βγάλουν πολύ περισσότερα στο μέλλον από τον ταλαντούχο Φαντιγκά. Προκειμένου μάλιστα να "γλυκάνουν" τον ποδοσφαιριστή και να κατευνάσουν την επιθυμία του για επαναπατρισμό, του έδωσαν νέο, σαφώς υψηλότερο συμβόλαιο. Κίνηση που αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για το πόσο τον υπολογίζουν.

Όσον αφορά στη φετινή σεζόν, όλα δείχνουν πως ο 22χρονος άσος θα παραχωρηθεί ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο συνέβη και πέρυσι, όταν δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό και έκανε 25 συμμετοχές με τη φανέλα του. Άλλη μία χρονιά σε επίπεδο Super League θα βοηθήσει τον Φαντιγκά να "ψηθεί", επιστρέφοντας στον Πειραιά πιο ώριμος και βελτιωμένος.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από Ολυμπιακό με απόφαση Μαρτίνεθ μετά από 8 χρόνια - "Κάηκε" και μεγάλο ταλέντο, δανεικός Ελλάδα!