Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Νίκας: "Βασικός στον Παναθηναϊκό ο Νίκας - Box to box με πολλά τρεξίματα" - Γι αυτό τον διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-11 18:21:00

"Βασικός στον Παναθηναϊκό ο Νίκας - Box to box με πολλά τρεξίματα" - Γι αυτό τον διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς!

του Γιώργου Κτενά

Η έκπληξη του Τριφυλλιού με τον δουλευταρά χαφ. Το Sportdog.gr με τη βοήθεια του Δημήτρη Φαράντου, προπονητής ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών τεχνικός διευθυντής στον Λεβαδειακό, αναλύει τη νέα μεταγραφή των Πράσινων.

Παναθηναϊκός: Ποδοσφαιριστής των Πράσινων είναι ο Γιώργος Νίκας, ο εξαιρετικός νεαρός χαφ τού Λεβαδειακού που την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε παίξει και στην επίθεση σε κάποια παιχνίδια, με αποτέλεσμα να πιστωθεί εφτά γκολ.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα τής Λιβαδειάς ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι τού 2024 αλλά το γεγονός ότι υποβιβάστηκε στη Σούπερ Λιγκ 2 έδωσε το έναυσμα για την παραχώρησή του στον Παναθηναϊκό. Προφανώς ως μια προοπτική για το μέλλον αλλά, γιατί όχι, και για το παρόν.

Ο 23χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Πράσινους μέχρι το καλοκαίρι του 2027, αλλά αναμένεται να συνεχίσει για μια ακόμα σεζόν (με τη μορφή δανεισμού) στην ομάδα της Λιβαδειάς.

Οι Πράσινοι πάντως τον πιστεύουν κι έχει στοιχεία για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό τουλάχιστον είπε στο sportdog ο Δημήτρης Φαράντος, προπονητής ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών τεχνικός διευθυντής στον Λεβαδειακό, που είχε φέρει τον Γ. Νίκα στην ομάδα και, φυσικά, γνωρίζει άριστα την περίπτωσή του.

"Αυτή είναι η θέση του Νίκα στην 11άδα - Για αυτό ξεχωρίζει - Βασικός στον Παναθηναϊκό"

"Φαινόταν από όταν τον είχα πρωτοδεί ότι θα παίξει ποδόσφαιρο, ήταν καλός με την μπάλα, δυνατό παιδί. Η θέση του για εμένα είναι στα χαφ, έπαιζε αμυντικός μέσος, πιστεύω ότι είναι 8άρι. Είναι box to box. Είχε καλό επίπεδο και είναι παιδί που σωματικά είναι έτοιμος για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Δουλευταράς και βιολογικά έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.

Τι έχει ως παίκτης και ξεχωρίζει;

"Πολύ καλό κράτημα της μπάλας, πολλές φυσικές δυνάμεις και τρεξίματα, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολλά καλά στοιχεία"

Μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό;

"Πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει όπως το πίστευα και για τον Ιωαννίδη και σου το είχα πει από όταν τον είχε αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Αλλά ως box to box ο Νίκας, να παίξει στα χαφ, ακόμα και βασικός. Είναι έτοιμος να το κάνει και το αξίζει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν δεν τον ήθελαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκος - Ταξίδι Γιοβάνοβιτς για χάρη του - Υπέγραψε συμβόλαιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags