Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: "Γιατί καθυστερεί η Νέα Τούμπα, διαθέσιμα τα κεφάλαια - Μένει Ελλάδα ο Σαββίδης, απαντάει με το πρωτάθλημα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-15 10:00:00

"Γιατί καθυστερεί η Νέα Τούμπα, διαθέσιμα τα κεφάλαια - Μένει Ελλάδα ο Σαββίδης, απαντάει με το πρωτάθλημα"!

του Γιώργου Κτενά
"Γιατί καθυστερεί η Νέα Τούμπα, διαθέσιμα τα κεφάλαια - Μένει Ελλάδα ο Σαββίδης, απαντάει με το πρωτάθλημα"!

Άμεσα οι εξελίξεις, δύσκολα θα προλάβουν το 2026, που ο Δικέφαλος θα κλείσει τα 100 χρόνια. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τις τελευταίες πληροφορίες για το νέο γήπεδο, τη στάση του ιδιοκτήτη, αλλά και όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. 

ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους πολλούς μήνες με το νέο γήπεδο του Δικέφαλου, καθώς η αλήθεια είναι ότι μπορεί, θεωρητικά, να βρισκόμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος για το 2026 ως έτος ολοκλήρωσης του έργου, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Κώστα Βασιλόπουλο, διευθυντή τής εφημερίδας Forza, προκειμένου να αντλήσουμε πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ και θα εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει τόσο με τη νέα Τούμπα όσο και, παράλληλα, με τα σενάρια που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να αποχωρεί από την Ελλάδα.

"Αυτά ισχύουν με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ - Γιατί υπάρχει καθυστέρηση - Διαθέσιμα τα κεφάλαια"

"Το θέμα της Τούμπας είναι περίπλοκο και κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στην επιφάνεια. Διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και τότε θα έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει το νέο του γήπεδο. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα δεν ευνόησαν ως προς την ύπαρξη εξελίξεων, αλλά είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν", ανέφερε αρχικά ο Κ. Βασιλόπουλος, που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ.

Τα κονδύλια για το έργο, που σε μεγάλο βαθμό είχε δηλώσει ο Σαββίδης ότι θα δώσει εκείνος, είναι διαθέσιμα;

"Για αυτό έχει δεσμευτεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, που όταν έρθει η ώρα θα επικοινωνήσει το πλάνο τόσο με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όσο και με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου που είναι ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Τα κεφαλαια σαφώς και υπάρχουν".

"Ομάδα για πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ - Φεύγει από Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης; - Πότε θα ξαναπάει στο γήπεδο"

Τυπικά το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμα ανοιχτό για το 2026.

"Είναι ανοιχτό. Αλλά για τη γιορτή που θα αφορά τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ, έχουν στενέψει. Αν θέλουμε να λέμε ότι θα έχει γήπεδο η ομάδα το 2026, τα περιθώρια είναι στενά και θα πρέπει όλες οι πλευρές να τρέξουν τις εξελίξεις"

Πέρα από το γήπεδο, πάντως, ευρύτερα έχει ανοίξει θέμα με την παρουσία τού Σαββίδη στην Ελλάδα και, φυσικά, στον ΠΑΟΚ.

"Οι πράξεις του έχουν δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτό το κατασκευασμένο ερώτημα που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Γιατί ο σύλλογος αποτελεί μεγάλο πρόβλημα πολλών κέντρων, από τα οποία προέρχονται δημοσιεύματα που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ανασφάλεια στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης με τις κινήσεις που έκανε φέτος το καλοκαίρι (Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Σαματά, Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ + ανανέωση-μαμούθ Ζίβκοβιτς), έδειξε ότι όχι απλά είναι εδώ, αλλά έχει στόχο να δώσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου όλα τα εφόδια για να δημιουργηθεί ομάδα πρωταθλητισμού όπως το 2019. Με αποδείξεις όχι με θεωρίες".

Υπάρχει πληροφορία αν θα βρεθεί ξανά, σύντομα, στο γήπεδο;

"Αυτή είναι μια απόφαση που αφορά τον ίδιο και όταν θεωρήσει πως πρέπει να το κάνει, ο κόσμος του ΠΑΟΚ να είναι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στο γήπεδο". 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φούντωσαν τα σενάρια - "Στέλνουν" πρώην άσο του ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags