Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ματιέ Βαλμπουενά: Ανατροπή με Βαλμπουενά - "Χαλάει" τη συμφωνία του με Μαρινάκη - Γίνεται... Καρεμπέ σε άλλη μεγάλη ομάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-15 15:00:00

Ανατροπή με Βαλμπουενά - "Χαλάει" τη συμφωνία του με Μαρινάκη - Γίνεται... Καρεμπέ σε άλλη μεγάλη ομάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή με Βαλμπουενά - "Χαλάει" τη συμφωνία του με Μαρινάκη - Γίνεται... Καρεμπέ σε άλλη μεγάλη ομάδα!

Στο Λιμάνι περιμένουν τον Γάλλο να σταματήσει το ποδόσφαιρο και μετά να αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ ή στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε στην τελευταία τους συνάντηση πριν φύγει από Ελλάδα, όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει... 

Ματιέ Βαλμπουενά: Εξαιρετικά τα πηγαίνει ο πεπειραμένος Γάλλος στην Κύπρο με τη φανέλα τού Απόλλωνα Λεμεσού, δεδομένου ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε αποχωρήσει από την ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μεγαλόνησο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανδρέα Μαύρο, πεπειραμένο συνάδελφο από την Κύπρο που εργάζεται στην εφημερίδα Ο Φιλελευθερος, προκειμένου να μας πει για τη νέα σελίδα στην καριέρα του Βαλμπουενά.

"Για αυτό δεν έχει παίξει 90λεπτο στον Απόλλωνα - Μπορούσε άλλη μια σεζόν στον Ολυμπιακό - Να γίνει... Καρεμπέ"

Ανδρέα, πώς είναι η παρουσία τού Ματιέ Βαλμπουενά το πρώτο διάστημα που βρίσκεται στην Κύπρο;

"Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπει στην ομάδα, αλλά δείχνει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής φουλ 90λεπτο, κάτι που προφανώς δείχνει ότι χρειάζεται κι άλλον χρόνο για να μπει στην τακτική του συνόλου. Αλλά και λόγω της ηλικίας του. Η φετινή σεζόν στον Απόλλωνα είναι μεταβατική, υπό την έννοια ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές και ένας εξ αυτών που ήρθαν είναι και ο Βαλμπουενά. Η ομάδα τής Λεμεσού έχει προχωρήσει πρόσφατα και σε αλλαγή προπονητή, καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε στον πάγκο της ομάδας, ένας τεχνικός που τον γνωρίζει καλά από το πέρασμά του από τα ελληνικά γήπεδα".

Σε ποια θέση και πώς τον αξιοποιεί ο προπονητής του Απόλλωνα;

"Ο Απόλλωνας είναι σε μεταβατική φάση λόγω της αλλαγής προπονητή. Αυτό που είδαμε στο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο ο Σέρβος τεχνικός, είναι ότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Του δίνει ελευθερία κινήσεων και ηγετικό ρόλο στην ομάδα και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις, με τα πολύ καλά χτυπήματα που έχει ο Βαλμπουενά. Στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Απόλλων, στο ντεμπούτο του Μιλόγεβιτς, ο Βαλμπουενά έδωσε τη νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με 1-0. Έστειλε την μπάλα σε σημείο που ήταν αδύνατο να επέμβει αποτελεσματικά ο τερματοφύλακας. Δείχνει ότι ανεβαίνει, ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Και περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον. Προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ζητάει την μπάλα, αλλά ακόμα του λείπει η μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδια".

Με βάση την εικόνα του, θεωρείς ότι θα μπορούσε να έχει μια ακόμα σεζόν στον Ολυμπιακό;

"Όπως είναι το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, θα μπορούσε, αλλά με βάση το ρόστερ τού Ολυμπιακού θα ήταν δύσκολο να πάρει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Θα μετρούσε μια ακόμα σεζόν ερχόμενος από τον πάγκο και όχι ως βασικός. Για αυτό προτίμησε τον Απόλλωνα που του έδειξαν πόσο τον ήθελαν. Και φαίνεται ότι μέσα από τον χρόνο συμμετοχής, ανεβαίνει και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερο στη συνέχεια. Είναι η ηλικία του και πόσο τον βαστάμε ακόμα τα πόδια του, για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια".

To συμβόλαιό του με τον Απόλλωνα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 - Αν και, προφανώς, είναι νωρίς θεωρείς ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στο ίδιο υψηλό επίπεδο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Θα μπορούσε αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ειδικά όπως στο τελευταίο ματς, και πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Απόλλωνα τη φετινή σεζόν, γιατί να μην ανανεώσει για ακόμα έναν χρόνο; Αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από το τι θέλει να κάνει και ο ιδιος στην καριέρα του και πόσο θέλει να παίξει. Δεν πήραν τον Βαλμπουενα στον Απόλλωνα μόνο για το αγωνιστικό αλλά και ως ένα μεγάλο όνομα που μπορεί ανεβάσει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία του συλλόγου και το επίπεδο της ομάδας προς τα έξω - Το είδαμε να γίνεται από τις πρώτες εβδομάδες με το φιλικό του Απόλλωνα με τη Νάπολι. Ο Ματιέ δεν προλάβαινε να δίνει συνεντεύξεις και να μιλάει για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Αυτά όλα έχουν τη σημασία τους. Με τις επαφές του, το επίπεδό του και την αναγνωρισιμότητα μπορεί να βοηθήσει τον Απόλλωνα και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε άλλον ρόλο στην ομάδα της Λεμεσού, επειδή είναι μεγάλη προσωπικότητα. Όπως είχε κάνει ο Ολυμπιακός με τον Καρεμπέ, για παράδειγμα".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δεν έπαιξε ποτέ στον Ολυμπιακό, πωλήθηκε 1 εκατ. και πήρε συμβόλαιο 2.4 εκατ. - Χάλασε η μεταγραφή Σισέ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags